Ce este asigurarea auto și de unde o putem cumpăra pe cea mai ieftină

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriAsigurare Casco, asigurari auto
Ultima actualizareVineri 8 aprilie 2022
Vizualizari477

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asigurarea auto vă oferă protecție financiară în caz de accident. Dacă dețineți o mașină corespunzătoare, legal aveți nevoie de cel puțin un nivel de bază de acoperire, numit asigurare RCA. Sancțiunile pentru conducerea fără asigurare variază de la o amendă intre 1000 si 2000 de lei și chiar reținerea certificatului de înmatriculare, iar dacă nu se face dovada unei polițe la maxim 30 de zile de la data constatării, autoturismul poate fi chiar și radiat din circulație.

Asigurarea auto este un contract între dvs. și compania de asigurări care vă protejează împotriva pierderilor financiare în cazul unui accident sau furt. În schimbul plății unei prime, compania de asigurări este de acord să vă plătească daunele, așa cum este menționat în polița dumneavoastră.

ASIGURAREA AUTO OFERĂ PROTECȚIE FINANCIARĂ

Dacă provocați un accident de mașină, puteți fi responsabil pentru costurile asociate acestuia. Acestea pot include onorariile legale, cheltuielile medicale ale persoanei vătămate sau veniturile pierdute în cazul în care rănile sale o fac în imposibilitatea de a lucra. Asigurarea auto obligatorie poate să acopere o parte din aceste costuri, iar pentru a fi acoperit în totalitate, aveți nevoie de o asigurare auto de tip CASCO. Fără acoperire (sau limite adecvate de răspundere), probabil că ar trebui să plătiți aceste costuri din propriul buzunar. Politele de asigurare auto au prețuri individuale, pentru a se potrivi nevoilor și bugetului dumneavoastră. Politele sunt în general emise pentru perioade de șase luni sau un an și sunt reînnoibile. Brokerul de asigurări trimite o notificare când este timpul să reînnoiți polița și să vă plătiți prima.

Este obligatorie asigurarea auto?

Cerințele de asigurare auto prevazute in România, fac polița RCA obligatorie indiferent de starea sau utilizarea autovehiculului și asigurarea CASCO facultativă.

Cum poți obține cea mai convenabilă ofertă pentru o asigurare RCA?

Oferta pentru o asigurare RCA poate să fie emisă pentru o singură societate, sau poate să fie emisă pentru mai multe societăți printr-un broker de asigurare.

În urma pandemiei, la fel ca multe alte afaceri, și brokerii de asigurare au migrat spre mediul online. Un bun exemplu este platforma de asigurări online Teasigur.ro unde pot fi comparate in timp real prețurile oferite de mai mulți asiguratori pentru asigurarea RCA și chiar poate fi comandată o poliță efectuând plata prin card bancar.