Ce contin capsulele de cafea si de ce sunt acestea o alegere inspirata?

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguricafea
Ultima actualizareVineri 2 aprilie 2021
Vizualizari810

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pana de curand, un espresso bun putea fi savurat doar la cafenea, facut de catre un barista. Fiindca un espresso era specialitatea cafenelelor si a altor localuri de profil. Apoi, au aparut espressoarele casnice, aparate cu o tehnologie similara dar, unele, in continuare, destul de greu de folosit. De cand au fost inventate espressoarele pe baza de capsule, un espresso a devenit o bautura usor de preparat si de savurat si in intimitatea casei. Povestea capsulei de cafea este una interesanta, de povestit... la o cafea.

Scurt istoric al capsulei de cafea

Aceasta a fost inventat de elvetianul Eric Favre, un inginer la departamentul de ambalare al fabricii Nestle, mare iubitor de espresso. In 1975, el a plecat impreuna cu sotia sa in Italia, in cautarea espresso-ului perfect. L-au gasit la Roma, la cafeneaua Sant’Eustachio. Aici, a inceput sa studieze tainele prepararii celui mai bun espresso, alaturi de barista Don Eugenio.

Secretul: cel mai bun espresso este, de fapt, un mix fin de aer, apa si uleiurile extrase din cafea. Aroma inconfundabila a acestei bauturi aproape magice provine din acest mix ce potenteaza gustul cafelei. Cu cat un espresso-ul este mai „acidulat” cu atat este mai savuros. Reusita lui Eric Favre a fost sa transforme tot acest proces elaborat de presare, aerare si extractie intr-unul in doar doi pasi: pui capsula in espressor si apesi butonul. Magie!

Ce contin capsulele de cafea?

Capsulele de cafea sunt mici recipiente din plastic sau din aluminiu ce contin o anumita doza de cafea, intotdeauna, in aceeasi cantitate. Cafeaua este sigilata in atmosfera protectoare cu o pelicula din aluminiu, pentru a-i fi pastrate intacte toate proprietatile, pana la utilizare. In functie de preferinte, poti alege capsule cu intensitati diferite de cafea: gust puternic, arabica sau decofeinizate, cu arome variate: mai acide sau mai dulci si de proveniente diferite: Columbia, Etiopia etc. Iar, pentru cei cu adevarat pasionati de cafea, exista, chiar, blenduri speciale.

De ce sa alegi capsulele de cafea?

Mai intai, pentru ca dimineata nu ai nevoie de surprize. Capsulele au toate aceeasi doza de cafea, aceeasi calitate si acelasi grad de macinare. Deci, taria cafelei va fi aceeasi, cea pe care o preferi tu. Cafeaua din capsula este sigilata intr-o atmosfera protectoare care limiteaza oxidarea continutului. Astfel, gustul si aroma sunt pastrate intacte pana la perforarea sigiliului in espressor.

Ai optiuni foarte variate de arome. In functie de ora la care iti bei cafeaua, poti alege intensitati diferite sau poti experimenta arome diferite, atunci cand vrei sa gasesti un gust nou. E foarte simplu de preparat. Odata aleasa aroma, pui capsula in espressor si apesi butonul. În 15-30 secunde, ai un espresso pe gustul tau, fara alte batai de cap.

Capsulele de cafea daruiesc, de fapt, calitatea si savoarea unui espresso si celor ce nu au rabdarea sa parcurga toti pasii ceruti de un espressor clasic. Daca te-ai convins sa schimbi cafeaua ta cotidiana cu una preparata de un espressor care foloseste capsule, consultă oferta variată de la Kafune!

Sursa foto: unsplash.com/photos/2RitfgJIhkU