3 motive esenţiale pentru care să mergi la dentist

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBacau, clinica stomatologica, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareJoi 25 ianuarie 2018
Vizualizari1137

Voteaza & Distribuie

Descriere

Să mergi la dentist o dată la 6 luni cu siguranţă nu este unul dintre lucrurile tale favorite pe care trebuie să le faci. Ba chiar s-ar putea să fie una dintre cele mai neplăcute vizite pentru tine. Potrivit unorstudii, costurile şi fobia de de dentist sunt două dintre cele mai comune motive pentru care oamenii nu efectuează cercetările stomatologice de rutină.

Cu toate acestea, verificările periodice la stomatolog sunt o parte importantă din menţinerea sănătăţii generale, nu doar cea a sănătăţii dinţilor tăi. Astfel, este foarte important să găseşti un dentist care să te facă să te simţi confortabil cu serviciile sale.

Dentiservice este o clinică stomatologică din Bacău, ce îţi pune la dispoziţie o gamă largă de servicii stomatologie, printre care se enumeră şi implantologie, chirurgie, protetică, estetică dentară şi ortodonţie. Aceştia au o echipă de specialişti în domeniu, cu experienţă, iar clinica este doatată cu aparatura modernă necesară pentru o desfăşurare cât mai bună şi mai profesională a serviciilor oferite.

Înainte de a lua în considerare renunţarea la verificările periodice din cauza fricii sau costului, ia în considerare şi toţi factorii de risc implicaţi. Dacă te-ai întrebat vreodata de ce este important să-ţi găseşti un dentist, iată 3 motive importante pentru care vizitele constante la dentist sunt esenţiale:

Cavităţi, plăci şi tartru

Toată lumea ştie că plăcile şi tartrul acumulat poate duce la decolorarea dinţilor albi, dar ştiai că poate să ducă şi la boli? Chiar dacă eşti conştiincios când vine vorba de spălatul pe dinţi constant, există şi câteva mici zone ale gurii care sunt dificil de curăţat şi pot fi cu uşurinţă ratate. Acumulările de placă nu sunt doar neplăcute la vedere, dar pot duce şi la degradarea dinţilor.

Cavităţile sunt uşor de ratat şi deobicei devin dureroase când sunt într-un stadiu destul de avansate. Pe lângă că doare, un dinte degradat este o ameninţare serioasă asupra sănătăţii, în timp ce poate permite bacteriilor să intre în sânge.

Boli de gingie

Pe lângă că sunt neplăcute şi contribuie la degradarea dinţilor, placa şi tartrul duc la boli de gingie, cum ar fi gingivita şi boli parodontale. Inflamaţia cauzată de acumularea de placă şi tartru poate să îţi erodeze în timp ţesutul gingiei şi poate duce la infecţii. Această inflamaţie va duce la umflarea, durerea şi sângerarea gingiei. Când este lăsată netratată, gingia şi ţesuturile conective care ţin dinţii vor începe să se degradeze până la pierderea dinţilor.

Cancer oral

Chiar dacă nu fumezi, este important să verifici dacă nu ai cancer oral. La fel ca multe forme de cancer, acesta se poate manifesta în diverse moduri, multe dintre care sunt atât de subtile încât doar un bun dentist poate să le identifice. Stadiul iniţial al cancerului oral este de multe ori uşor de tratat, cu toate acestea poate deveni foarte periculos dacă este lăsat netratat.

https://www.dentiservice.ro/