Când trebuie schimbate piesele la balotieră?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriAgricultura
Ultima actualizareJoi 10 martie 2022
Vizualizari386

Voteaza & Distribuie

Descriere

Balotierele sunt utilaje care îți pot ușura foarte mult munca în domeniul agricol, acestea având proprietatea de a presa culturile rezultate și de a le organiza într-un mod cât mai eficient. Fiind utilaje agricole de mare putere, acestea trebuie să funcționeze ireproșabil, astfel că schimbarea pieselor nu trebuie să se producă doar în cazul unei defecțiuni. Află când este necesar să schimbi piesele la balotieră și cum să faci alegerile corecte ale pieselor potrivite.

Ce este balotiera și care este modul acesteia de lucru?

Balotierele sunt utilaje care necesită tractarea cu ajutorul unui tractor, acestea utilaje făcând parte din categoria utilajelor fără autopropulsie. Pe scurt, balotiera funcționează doar împreună cu un alt utilaj care îi va asigura acesteia mișcarea de-a lungul suprafețelor. Balotierele sunt exploatate intens mai ales în perioadele de recoltare, așa că va fi nevoie să faci revizia acestor utilaje înainte de a începe efectiv să lucrezi. Pentru a fi sigur de alegerea făcută, poți alege orice piesa balotiera de pe rul-grup.ro, astfel încât balotiera să fie pregătită pentru munca pe teren.

O balotieră oferă randament maxim atunci când este utilizată pe suprafețe mari de teren. Practic, acest utilaj agricol este conceput pentru a putea colecta paiele de la diferite culturi, care rămân pe suprafețele de teren, în urma procesului de recoltare. Pentru că vorbim despre suprafețe întinse și despre un ritm de lucru care nu este deloc mic, va fi nevoie să verifici necesitatea de a înlocui piesele de la balotieră în următoarele situații.

Defecțiuni vizibile ale utilajului


Unele tipuri de defecțiuni pot fi vizibile, cum ar fi defectarea sistemului de adunare al paielor sau chiar defectarea rolelor care asigură mișcarea ghearelor care cuprind paiele de pe câmp. Oricare ar fi situația, dacă procesul de curățare a suprafețelor nu se mai desfășoară cu precizie, înseamnă că poate fi nevoie de schimbarea unor piese la nivelul utilajului.

Mentenanță

Pentru că aceste utilaje sunt folosite an de an pentru realizarea snopilor de paie, este nevoie din când în când să te ocupi de mentenanța acestora. Pe lângă ungerea componentelor cu lubrifiant și curățarea acestora, este indicat să urmărești și gradul de uzură al acestora. Astfel, atunci când vei constata că există probleme la nivel de utilizare, se va impune schimbarea pieselor vechi și înlocuirea cu unele noi. În vederea mentenanței poți apela la firme specializate care pot diagnostica problemele pe care le are utilajul, astfel încât să te poți axa exact pe situațiile și piesele care au nevoie să fie înlocuite.

Îmbunătățiri

Dacă vrei să îmbunătățești performanțele balotierelor tale, atunci poți face acest lucru prin implementarea unui plan de schimbare a pieselor vechi. Nu este neapărat necesar să cumperi un nou utilaj dacă deja folosești o balotieră veche, deoarece uneori chiar și schimbările la nivel de piese îți pot aduce o reducere a cheltuielilor.

Astfel, în loc să aloci un buget pentru cumpărarea unor balotiere noi, este suficient să verifici starea de funcționare a balotierei vechi și să îi aduci acesteia îmbunătățiri, astfel încât munca agricolă să se desfășoare în cele mai bune condiții. Balotiera este un utilaj agricol care nu ar trebui să lipsească afacerilor din domeniul agricol. Balotiera oferă avantajul organizării rapide a resturilor vegetale, mai ales dacă acestea urmează a fi folosite în alte scopuri.

Realizarea rapidă a snopilor de paie, curățarea rapidă a terenului și eficiența în lucru reprezintă caracteristici care ar trebui să te ajute să alegi un produs special pentru nevoile tale.

Sursa foto: unsplash.com/photos/z2u4tUrNvmY