5 tipuri de espressoare pentru iubitorii de cafea

Detalii

CategoriiShoping
Taguricafea
Ultima actualizareLuni 20 decembrie 2021
Vizualizari340

Voteaza & Distribuie

Descriere

O zi excelentă începe întotdeauna cu o cafea bună, fie că ești la birou sau în propria bucătărie. Dacă acest ritual nu-ți lipsește și te declari o persoană iubitoare de cafea, atunci ai nevoie de un ajutor în acest sens.

Espressoarele au devenit cele mai la îndemână variante de preparare a licorii, fie că e vorba de varianta neagră, intensă și amară sau de cea în care adaugi spumă de lapte și o linguriță de zahăr ori îndulcitor. Varietatea lor te va face să te întrebi pe care să-l alegi. Criteriile de selecție sunt mai multe, între care bugetul de care dispui sau funcțiile aparatului. Un lucru este însă cert: espressorul de cafea trebuie să corespundă nevoilor tale, așa că optează pentru cel care crezi că ți se potrivește.

Mai jos vei găsi 5 tipuri de espressoare pentru iubitorii de cafea:

Espressorul de sine stătător


În magazinele specializate vei găsi două tipuri de espressoare, de sine stătător și încorporat. Prima variantă este cea care îți permite să-l așezi oriunde dorești în bucătăria ta sau la birou. Singurul aspect este acela că trebuie să aibă în preajmă o sursă de curent, adică o priză. Avantajul espressorului de sine stătător este acela că îl poți transporta ușor și muta oriunde este nevoie de el.

Espressorul încorporat


De cealaltă parte, espressorul încorporat poate arăta excelent în bucătăria ta. Îl vei găsi locul perfect și nu va face notă discordantă cu celelalte electronice și electrocasnice. Acesta este ideal atât pentru cafeaua ta de dimineață, dar mai ales dacă obișnuiești să organizezi petreceri cu mulți invitați. Espressorul Shop Miele cu această caracteristică de încorporare dispune de un afișaj mare și comenzi cu senzori, iar cafeaua va fi gata la o simplă apăsare de buton.

Espressor cu capsule

O altă variantă de preparare a cafelei este espressorul care funcționează cu capsule. Considerat comod și ușor de folosit, acesta prepară cafeaua cu ajutorul cafelei râșnite existente direct în capsulă. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi sortimentul favorit de cafea, care poate fi simplă sau în diverse combinații cu lapte inclus, să adaugi apă în compartimentul special și să cuplezi aparatul la o priză. Bugetul alocat unui astfel de model este mai mic față de celelalte espressoare.

Espressor cu funcție automată de spumare a laptelui

Dacă obișnuiești să-ți bei cafeaua cu lapte, atunci sigur te vei bucura de un espressor cu funcții de obținere a unui latte sau a unui cappuccino. Exista espressoare cu funcții automate de spumare a laptelui, pentru a obține o astfel de băutură. Acestea sunt dotare cu un recipient în care vei adăuga laptele și cu opțiune de preparare separat de espresso. Te vei bucura astfel de combinația dată de gustul cafelei, alături de laptele cald și transformat într-o spumă catifelată. Gradul de spumare îl vei putea seta în funcție de preferințele proprii. Astfel de modele au în general și funcție de curățare automată, ceea ce reprezintă un plus în alegerea unui espressor.

Espressor cu funcție de măcinare a cafelei


Pentru că gustul cafelei este excelent atunci când a fost proaspăt măcinată, optează pentru un espressor cu această funcție inclusă. Achiziționează cafeaua ta preferată sub formă de boabe și te vei bucura de un miros intens imediat ce a fost râșnită și, bineînțeles, de un gust perfect.

Vrei ca prepararea cafelei să fie simplă, iar rezultatul unul perfect pentru a-ți începe dimineața așa cum se cuvine? Iubitorii de cafea au un adevărat ritual dimineața, iar dacă te numeri printre ei știi deja că o cafea bună poate oferi energia de care ai nevoie pentru întreaga zi. Acesta este motivul pentru care espressorul devine întotdeauna unul dintre electrocasnicele preferate din bucătăria ta.

Susa foto: unsplash.com/photos/Ip10K20-xOA