Sari la conținut
Forum Roportal
Vintage_factory

Puteti sustine brandurile romanesti (?)

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cati dintre voi ati sustine prin consum (de orice fel) braduri romanesti?

 

Fara dorinta de a-mi face reclama, va prezint o afacere pe care o administrez de 1 an, si din care doresc sa fac un brand romanesc de manufactura. Sunt un producator de hartie manuala din Bucuresti, in varsta de 28 de ani, care doreste sa dezvolte o afacere pe plaiuri mioritice. Lucrez pe o nisa foarte ingusta, imi este foarte greu sa cresc afacerea, dar supravietuiesc si exista pespective pozitive. Din hartia manuala fac apoi diverse obiecte pe care le vand apoi in cateva puncte de desfacere (librarii, magazine de decoratiuni, etc). Cele mai multi aprecieri le-am primit din partea turistilor straini veniti in Romania, care au apreciat manufactura de calitate cu care defilam. Astfel, ne-am hotarat sa facem export, lucru care se va intampla in scurt timp. Pana atunci daca imi permiteti, doresc sa va prezint portofoliul: www.vintagefactory.o

 

Acum, revin la problema initiala. Imi doresc sa implementez o campanie, Sustineti brandurile romanesti, prin care noi, romanii, sa sprijinim tinerii antreprenori care detin un bussines si care au probleme in dezvoltarea acestuia (probleme financiare, de promovare, etc). Cum ii putem ajuta? Utilizand serviciile oferite de ei. Astfel, mia-m propus sa gasesc un partener media care sa promoveze la fiecare 3 luni o afacere romaneasca, intr-un soi de campanie de strangere de fonduri pentru dezvoltarea bussines-ului respectiv. Cine doreste sa participe o poate face apeland la serviciile oferite de firma respectiva. Sa vad dau cateva exemple: cunosc un tanar care detine o firma de curierat, ce functioneaza doar in Bucuresti si care livreaza colete doar cu bicicleta; este singurul angajat, are tarife chiar mici si poate ajunge oriunde in Bucuresti in maxim 1 ora; nu polueaza, nu incurcat traficul, se misca extrem de rapid. Am putea sa-l sprijinim in avans, cu cate 10 lei donati intr-un interval prestabilit, si in acesti bani ne ofera o livrare atunci cand avem nevoie; astfel, el are la dispozitie o suma de bani pentru a se promova, sa cumpere mai multe biciclete, si poate deveni mai efecient pentru noi; sau, in cazul Vintage Factory, deoarece vom deschide acest proiect, dorim strangem fonduri cumparand de la noi cate un magnet de 1 euro. Cine doreste sa ne ajute, sa participe la dezvoltarea unui posibil brand romanesc, care va crea locuri de munca, care ne poate reprezenta pe piata de export si care poate fi un jucator in economie, trebuie doar sa cumpere 1 magnet. Si exemplele pot continua. Acum suntem in tratative cu cateva trusturi media si speram sa putem demara acest proiect. Daca vom reusi, la fiecare 3 luni (interval in care vom selectiona cate un proiect) veti putea avea ocazia sa sustineti economia romaneasca in mod direct. Sa renuntam la ideea de a apela la proiecte finantate de stat, banci, si alti investitori, deoarece nu vom avea nici o sansa. Putem insa sa ne sprijinim reciproc.

 

 

Cum vi se pare ideea?

post-377139-0-46864000-1348039238_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cati dintre voi ati sustine prin consum (de orice fel) braduri romanesti?

 

 

Cum vi se pare ideea?

 

De ce oare toate "ideile" de sustinere ale "brandurilor" romanesti au la baza CERERE de bani, si eventual in avans, si poate tot eventual, vreo returnare de obiect sau de serviciu, sometime... ? stim noi, cei care am cumpara un magnet de la tine - sa zicem - cati magneti poti tu produce manual vintage (presupunand ca folosesti magnetul antic de pe vremea lui burebista!!) pe un interval economic? sa stim cam in cat timp ne vine randul la magnetii de 1 euro... nu de alta, dar chinezii ii vand pe la toate targurile, prin fata manastirilor si pe te miri unde cu 3 lei... (si aici nu e pret de producator, ca al tau, ci are cel putin un adaus comercial si ungurul vazator si nu numai...)

 

iar tu, in acel 1 euro cerut n-ai spus nimic de expeditie, adica tot eu - cumparatorul in avans al magnetului tau - voi plati taxele postale la primire, sa ma coste magnetul mai mult decat casa poporului? pai daca ma costa mai mult decat e pretul pe piata, nu inseamna ca eu sprijin pe cineva sa se dezvolte economic ruinandu-ma pe mine? tu ai lua o masina al carei pret e de 10 000 si sa platesti pe ea 25 000, asa, ca ti-a placut lacrimogenia povestii vanzatorului? sau sa ma astept ca livrarea sa mi-o faca tanarul cu bicicleta, asadar sa platesc in avans si euroiul tau si 10 lei biciclistului?

 

si de-aia spuneam, in cat timp produci tu un magnet vintage? poate gasim noi vreo 20 000 de curiosi, te recomandam, promovam printre prieteni, prin baruri, cafenele, forumuri, la balul bobocilor, etc (mai ales ca vom cumpara un magnet despre care nu stim nici macar cum arata sau ce o sa fie pe el, nu stim din ce e facut si ce elemente decorative respecta) si vom trimite vreo 20 - 50 000 euro (a doua suma e cu transport biciclistic inclus si rotunit la cursul leu/euro) la contul tau iar tu sa importi frumos magnetii din china...

 

De ce nu vad si eu pe cineva care vine cu o idee - nu zic ca idea ta, art craft, nu e buna, ba chiar imi place si as sustine-o daca as sti detalii economice - sa prezinte afacerea in termeni economici, nu poetici?

 

(si tot eu imi raspund: pentru ca se urmareste sensibilizarea donatorilor, nu o afacere eficienta... nu subestimati cititorii... foarte multi inteleg economia mult mai bine decat credeti, dar nu-i intereseaza...)

 

de ce nu veniti cu propuneri concrete, in care sa se vada eficienta, perspectiva profitului, si calitatea managementului? in mod sigur veti gasi INVESTITORI, nu donatori... iar investitorul se asteapta la performanta investitiei... adica el - investitorul - da bani, dar vrea parte din profit, asa cum e peste tot in lume...

 

dar voi vreti donatii...

 

:focus:

Editat de Leonking
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand iti multumim pentru raspuns. E foarte important pentru noi sa avem feedback, si sa putem discuta liber acest proiect.

 

Prima observatie pe care doresc sa o fac este ca ceea am prezentat mai sus este o schita o proiectului, fara detalii economice, logistice si de administrare. Este o tema de discutii pe baza unui idei. Absolut orice proiect ce va ajunge in faza de promovare directa va prezenta o suita de garantii pentru cei care doresc sa-l sustina paricipand. Garantii proiectului vor reprezentati de trustul media prin care se va desfasura, de imaginea viitorului brand, care nu va dori sa se compromita din start printr-o campanie frauduloasa, si poate de cativa reprezentati de seama ai bussines-ului romanesc care vor selecta proiectele ce vor fi sustinute. Deci o serie de garantii sunt incluse in suma de 1 euro. Participarea la program se va face print completarea unui formular de pe site-ul producatorului/furnizorului de servicii, pentru a facilita crearea unei baze de date cu sustinatorii. Plata nu stiu inca cum se va face, dar cel mai la indemana este sms-ul (desi nu agreez idea).

 

Apoi, pentru a inlatura orice dubiu cu privire la integritatea morala a participantului, vom prezenta activitatea acestuia si partenerii cu care lucreaza. De exemplu, in cazul Vintage Factory, suntem prezenti in piata de peste 1 an de zile, si suntem la dispozitia dumneavoastra in oricare din librariile Carturesti/Humanitas, in Bucuresti si in tara, si in multe alte locuri. Deci daca doresti sa stii ce magnet vei primi in schimbul unui euro te poti duce in librarie sa-l vezi, desi sunt disponibili si pe site. Pe langa acest lucru, ai libertatea sa alegi dintre mai multe modele si dimensiuni, si le poti chiar personaliza (eventual un magnet cu cineva drag). Daca avem posibilitatea sa livram in toata tara inseamna ca avem capacitatea de a produce relativ repede magnetii, fara nici o constragere. Inca un argument in favoarea productiei este ca ne pregatim de export, deci probmele nu sunt. DAca azi platesti 1 euro, maine ai magnetul la usa, daca esti din Bucuresti, in 2 zile oriunde in tara. Totul este lucrat manual, de la hartie pana la impriamare, si daca aveti timp va invitam la noi in atelier pentru o demonstratie si o cafea, deoarece nu avem nimic de ascuns.

 

Legat de costurile de expeditie, deoarece am omis sa precizez, 1 euro include si transportul in Bucuresti, iar in tara vom gasi o solutie astfel incat cumparatorul sa nu plateasca nimic.

 

Din pacate, orice sustinere a unui afaceri implica si o componenta fianciara. Nu vreau sa se inteleaga ca stam cu mana intinsa dupa bani, sau ca cersim. Dar nu putem creste daca nu crestem si vanzarile. Vanzarile le putem creste prin o promovare mai buna, care implica niste costuri. Si atunci, ca sa nu apelam la investitori care oricum in ROmania se axeaza mai mult pe online si IT (am discutat cu Ghenea, Radu Georgescu, si altii, si toti argumenteaza ca nu e domeniul lor de activitate; asa si cu curierul pe bicicleta si etc; de parca am fi o tara numai de IT-isti) apelam la buna-vointa romanilor de a face ceva pentru tara lor. Daca tu consideri ca vreau bani din donatii ca sa plec in vacanta iti respect parerea si iti inteleg argumetul. Dar e la fel de probabil sa te inseli, e foarte posibil ca intentiile mele sa nu fie meschine. Si repet, nu sunt donatii ci cumperi un produs sau serviciu, aspect foarte imporant. Nu cersim bani, ci ne punem al dispozitia voastra. Cresterea economica a unei firme pe bani de la banci sau investitori este primejdioasa, si totusi fara resurse nu poti sa cresti. Ramane sa ne finantam intre noi, evitand intermediari si brandurile din occident. Asta e tot ce imi doresc.

 

Iti stau la dispozitie pentru alte informatii, economice si de orice natura, deoarece chiar imi doresc sa pornim o discutie cat mai ampla pe baza acestui subiect.

 

Apropo, am atasat o imagine cu un magnet in prima postare si nu ne-ai spus daca iti place sau nu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand iti multumim pentru raspuns. E foarte important pentru noi sa avem feedback, si sa putem discuta liber acest proiect.

 

 

Apropo, am atasat o imagine cu un magnet in prima postare si nu ne-ai spus daca iti place sau nu?

 

in primul rand, introduci notiuni noi... poate iti citesti primul post si ai sa vezi ca e exact ce-am spus eu... apoi, nu e vorba de garantii... apoi, nu e vorba de vreo idee de proiect ci pur si simplu de a va gasi clienti pentru baranding... apoi, nu e vorba de handmade vintage, ci de o afacere industriala... apoi, cred ca nici nu stii ca pentru un sms de 1 euro, tu poti incasa maximum 50% si asta dupa minim 90 de zile... apoi, daca ai o productie care sa acopere o cerere la nivel national si vrei sa te extinzi, inseamna ca ai si angajati, ca nu te vad eu facand tu manual si de unul singur mai mult de cativa magneti/ora, asta asa, fiind generos cu indemanarea la care ai fi ajuns... apoi, tu ai in cap ceva, dar nu stii cum sa structurezi... tu ai vrea sa se infiinteze un fel de business angels si pentru alte activitati decat IT, dar nu stii cum sa-i atragi... astept PM...

 

PS... nu, nu-mi place...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, am angajati. Nu, nu am nevoie de investitori, imi merge destul de bine. Stiu prin ce am trecut si vreau sa-i ajut si pe alti sa se lanseze, si vreau sa ma dezvolt. Tot ce fac este handmade, am angajati care lucreaza 8 ore si nu intentionez sa industrialieze nimic. Am atelierul deschis pentru oricine doreste sa vada cum se face handmade-ul. Vreau numai sa nu mai cumparati chinezarii de 2 lei, si sa cumparati manufactura made in RO, de calitate. NU stiu cum sta treaba cu sms-urile, si repet nu este o varianta care sa-mi convina ca si concept. Da-mi o adresa la care sa-ti trimit cateva produse si astept feedback-ul pe forum.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Din pacate, "..." apelam la buna-vointa romanilor de a face ceva pentru tara lor. Daca tu consideri ca vreau bani din donatii ca sa plec in vacanta iti respect parerea si iti inteleg argumetul. Dar e la fel de probabil sa te inseli, e foarte posibil ca intentiile mele sa nu fie meschine. Si repet, nu sunt donatii ci cumperi un produs sau serviciu, aspect foarte imporant. Nu cersim bani, ci ne punem al dispozitia voastra. Cresterea economica a unei firme pe bani de la banci sau investitori este primejdioasa, si totusi fara resurse nu poti sa cresti. Ramane sa ne finantam intre noi, evitand intermediari si brandurile din occident. Asta e tot ce imi doresc.

 

Iti stau la dispozitie pentru alte informatii, economice si de orice natura, deoarece chiar imi doresc sa pornim o discutie cat mai ampla pe baza acestui subiect.

 

Apropo, am atasat o imagine cu un magnet in prima postare si nu ne-ai spus daca iti place sau nu?

 

- tu ai o imagine prea idilica despre bunavointa romanilor pentru a face ceva pentru tara lor: asta inseamna sa investim in afacerea ta sau altele? pe ce criteriu? ca esti roman? eu stiam ca investitiile se fac pe alte baze (randament, siguranta, continuitate, stabilitate, etc)

- nu, n-am impresia ca ai vrea sa pleci in vacanta cu donatiile, si nici nu-mi pasa de intentiile tale. Eu discut doar pe ce scrii. Iar ca tu numesti asta cumparare de produs, este modul tau de exprimare... eu nu cumpar produse de la tine, ci iti dau bani in avans pentru un potential produs... daca chiar ai produsele, atunci le poti livra si cu plata ramburs, nu?

- cum adica nu cersiti bani, dar va puneti la dispozita noastra? adica daca eu am dispozitie buna iti dau, daca nu, asta e?

- cresterea economica a unei firme se realizeaza NUMAI PRIN CAPITAL ATRAS DE LA BANCI SAU INVESTITORI, nu prin sentimentalisme, excese de patriotism, lacrimi si motivatii proletare, etc... cum adica e primejdioasa? atunci de ce n-au dat faliment IBM, COCA COLA, etc? ca ele au credite imense, si investitori (actionari) cu milioanele... de ce dau faliment 9 din 10 afaceri mici? din cauza creditelor? nuuu.. din cauza prostului management, al exagerarilor, a proastei analize de opoertunitati, a increderii proprietarilor ca ei sunt cei mai destepti si ca inventatorii sunt stapanii absoluti ai apei calde... l'ombelico del mondo...

- numai investitorul sau banca sunt capabili de investitii rationale, pe baza unor indicatori economici, de eficienta, bonitate, etc. Donatiile n-au nimic rational in ele...

 

 

Ramane sa ne finantam intre noi, evitand intermediari si brandurile din occident.

 

deci, daca tii cont de ce-ai spus inainte, rezulta ca ramane sa va finantam noi pe voi prin donatii, ca investitorii (cu investitiile lor) sunt primejdiosi...

 

daaa... si dupa aia, te dai ranit tu la apa mica...ca tu esti, si ai, si faci, si dregi, si esti cuprins de marinimie, si ai in tine idei de ajutooooor al altora ca tine... bravo...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ideea e in felul urmator: o astfel de campanie, dincolo de stangerea de fonduri, care probabil ca e o utopie, are menirea de a atrage atentia asupra faptului ca atunci cand vrei sa cumperi un magnet, ar trebui sa te gandesti ca si romanii ii produc, nu numai chinezii. E imperios necesar sa ne promovam serviciile/produsele, ca mai apoi sa le si utilizam. Romanu' cheltuie toti banii la Ikea, pe produse indoielnice, iar producatorii romani de mobila mor de foame. Exact la fel se intampla si cu curierul; de ce sa folosim UPS, cand avem si noi curieri, rapizi si ieftini? Ne mai miram ca economia este la pamant, iar toate programele de fintantare sustinute de stat sunt facute pentru banci, nu pentru oameni. Stiai ca pentru o linie de credit de 10.000 de ron ti se cere garantie imobiliara? Fara nici o discutie despre bussines.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ideea e in felul urmator: o astfel de campanie, dincolo de stangerea de fonduri, care probabil ca e o utopie, are menirea de a atrage atentia asupra faptului ca atunci cand vrei sa cumperi un magnet, ar trebui sa te gandesti ca si romanii ii produc, nu numai chinezii. E imperios necesar sa ne promovam serviciile/produsele, ca mai apoi sa le si utilizam. Romanu' cheltuie toti banii la Ikea, pe produse indoielnice, iar producatorii romani de mobila mor de foame. Exact la fel se intampla si cu curierul; de ce sa folosim UPS, cand avem si noi curieri, rapizi si ieftini? Ne mai miram ca economia este la pamant, iar toate programele de fintantare sustinute de stat sunt facute pentru banci, nu pentru oameni. Stiai ca pentru o linie de credit de 10.000 de ron ti se cere garantie imobiliara? Fara nici o discutie despre bussines.

 

ideea e in felul urmator... daca tu crezi ca rolul unei campanii e sa stranga fonduri, te inseli... strangerea de fonduri - in absolut orice situatie (campanie de promovare, sustinere, extindere, vanzari, productie, etc) este EXCLUSIV ultimul lucru in plan...

 

n-o sa stii niciodata cat te costa, ca sa stii cat sa strangi, daca NU AI TOT PLANUL DE AFACERE/CAMPANIE complet, fundamentat, si bugetat...

 

intr-o economie globalizata nu mai are nici o relevanta ca magnetii ii produc chinezii si-i cumpara romanii... relevanta e data de eficienta... pretul de cost si pretul de vanzare sunt singurele notiuni care conteaza...

si asa va fi mereu, atat timp cat vei cere bani... ca sa-ti putem da bani pentru orice idee ai, NOI TREBUIE SA II CASTIGAM, or, nu putem sa-i castigam decat daca facem profit... de aici si problema ta...

tu spui mai sus ca trebuie sa cresti vanzarile, ca sa ai profit mai mare, pentru dezvoltare... nu e asta singura metoda... afacerea ta e de nisa, deci are o piata limitata... ar trebui sa reduci costurile... asta se realizeaza inclusiv prin externalizarea productiei (adica LA CHINEZI)... reducerea numarului de angajati, cresterea productivitatii pe angajat, diminuarea costurilor operationale, externalizarea unor servicii, si asa mai departe...

tu vrei sa faci un proiect social? atunci atrage comunitatea locala sa te sustina... daca nu vrei sa faci un proiect social, atunci vrei sa faci profit... si asta implica ce am spus eu mai sus...

 

despre curieri: ce garantie am eu ca curierii tai livreaza la timp si fara paguba? ai polita de asigurare, de raspundere profesionala, ai logistica asigurata si corespunzatoare? ce te faci daca peste curierul tau, in timp ce-mi transporta urgent un contract sau o factura sau un cec catre banca e lovit in trafic - el fiind pe bicicleta - de o masina? iti spun eu: imi pot distruge afacerea sau operatiunea... si asta ma face sa platesc un tarif mai mare dar cu o siguranta sporita la UPS, DHL, FEDEX etc... de ce crezi ca au intrat si au reusit sa ocupe piata aste companii mari? pentru ca nu exista un serviciu similar corespunzator la noi... nici posta romana nu si l-a permis...

si vrei tu sa cred ca il faci pe bicicleta tu?

am mari dubii... ai auzit la scoala de problema comis-voiajorului? e un test in care trebuie sa rezolvi ca un transport de-al tau sa atinga maximum de puncte, pe drumul cel mai scurt, si in timpul cel mai scurt, si cu un cost de transport minim... cati dintre cei care fac curierat pe bicicleta pot rezolva o astfel de problema? (bineinteles, poti adauga suplimente la test - in anumite momente sa fie in anumite puncte de control sau de livrare, sa ridice sau sa predea o marfa fara sa-si depaseasca limita de incarcare, sa aiba tot timpul o greutate standard asupra lui, etc... parametri variabili, care te pot ajuta in munca... )

 

sa fim seriosi... magneti romanesti contra chinezesti... utopie, atat timp cat produsul este unul international si nu specific romanesc... daca ai un produs specific romanesc, e normal sa vrei sa-l produci aici... daca ai un produs internationalist, lasa sa fie produs unde-i mai ieftin...

tu vinde-l si ia profitul... apoi dezvolta-te...

 

stiu ca se cer garantii imobiliare... eu as cere pe langa garantii imobiliare si analize medicale, si neuropsihiatrice...

nu e normal sa ceri credit pentru consum... creditul e numai pentru dezvoltare... cine ia credit pentru consum, sa plateasca cu tot ce exista pe pamant... nu i-as da credit pentru consum niciunuia pe planeta... cum adica? sa consume mai mult decat produce?

 

va mirati degeaba ca economia e la pamant... atata timp cat a existat regim protectionist la import, a mers productia in romania... cand ati deschis granitele si ati dat drumul la libera circulatie, au circulat si circula nu numai oamenii, ci si marfurile... si banii... si orice... asa ca, mai usor cu teoriile astea sociale... ca tu sustii in vorba nationalismul asta de bravada, dar te imbraci cu blugi din italia, ochelari de soare americani, fumezi tigari grecesti si bei whisky sau vodka... si mananci e-uri din import, ca iti statea undeva salamul cu soia...

 

e jenant, zau asa, sa mai continui...

paaaaa... succesuri... (sunteti de-o generatie, nu?)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu intreb daca masina e galbena si tu imi raspunzi ca are 4 roti. Nu intelegi problema, nu vrei sau nu poti. NOi vrem campanie de sustinere bazata pe vanzare de produse/servicii, nu pomana sau cerseala cum zici tu; curierul nu e al meu, e doar un caz ipotetic, si tot asa. VOrbim de lucruri diferite. Ori ai o problema in a te exprima, ori ai o problema in a intelege. Bafta si tie! Vezi ca sunt reduceri in Dragonul Rosu!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tinere, cred ca trebuie sa te concentrezi putin... ti-am raspuns punctual, la fiecare fraza de-a ta din cele selectate in citat.

 

despre intrebarea ta, ai o falsa impresie ca a fost formulata...

 

tu vrei DOAR sa-ti vinzi marfa, si nu stii cum... de-aia imbraci procesul vanzarii in tot felul de hainute, care mai de care mai deocheate: spre exemplu, tu iti (ne) propui sa sustii comertul cu produse romanesti...

daca se poate la un pret preferential (crescut, adica) fata de produsele concurentei...

 

tu te superi cand iti combat gandirea asta anticoncurentiala, subiectiva totusi, care iti permite sa crezi ca esti buricul pamantului, si ca produsele tale sunt top of the top... si celelalte - indoielnice, sau de provenienta dubioasa...

 

tot asa, aduci in discutie falsul exemplu al biciclistului, si dupa ce il demontez, te dezici de el...

 

la fel vei face si cand va fi vorba de livrarile de produse... vei incepe sa motivezi ca pretul/conditiile de livrare sunt subplatite, vei incepe sa invoci neseriozitatea partenerilor de transport sau corespondenta, vei incepe sa spui ca nu ti-ai primit banii, etc.. ceea ce iti va crea "dreptul" de a amana finalizarea actului comercial...

 

voi vreti campanie de sustinere a TA bazata pe vanzare de produse - la pret mai mare si in conditii neconcurentiale cu produsele similare - tocmai pentru a te capitaliza TU prin sustinerea noastra neconditionata...

 

asta nu-i cerseala?

 

si mai ai si tupeu nescolarizat...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×