sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Circumstantele - ne pot determina sa facem ABSOLUT ORICE ? Din categoria " Universul bata-l vina, d'aia mi-am ucis vecina Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 10 February 2012 - 09:06 PM

Cei care cred cu convingere ca circumstantele si universul pot determina un individ sa devina si sa faca absolut orice, sa vina cu niste exemple de circumstante care i-ar putea constrange sa comita si cele mai taboo fapte sau cele mai mari abominatii. Exemple concrete nu labareala intelectuala si dat in spectacol cu teorii si filozofii.

Ce circumstante poate determina o persoana normala, echilibrata psihic si moral, sa abuzeze sexual un copil ? Asta este doar un exemplu. Hai sa va vad, pe astia fulgii de prin furtuna universului. Care e reteta circumstantiala a pedofiliei ? Imagine amplasata

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 10 February 2012 - 09:06 PM

3

#2 Utilizator offline   InPing 

• ocupat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-September 11

Scris 10 February 2012 - 09:29 PM

Abuzarea copiilor nu poate fi dezvinovatita de nimic.
On topic:
Daca cineva mi-ar face un rau mare (mi-ar viola iubita, mi-ar omori pe cineva drag...), nu as astepta ca legea sa-si faca treaba.Nici n-as astepta ca vinovatul sa aiba remuscari.
L-as supune la chinuri groaznice si apoi l-as omori.
Astfel de circumstante m-ar transforma in criminal.Si simt ca n-as ezita.

Aceasta postare a fost editata de InPing: 10 February 2012 - 09:31 PM

1

#3 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 10 February 2012 - 09:41 PM

Vezi postareaNaeema, la 10 February 2012 - 09:06 PM, a spus:

Cei care cred cu convingere ca circumstantele si universul pot determina un individ sa devina si sa faca absolut orice, sa vina cu niste exemple de circumstante care i-ar putea constrange sa comita si cele mai taboo fapte sau cele mai mari abominatii. Exemple concrete nu labareala intelectuala si dat in spectacol cu teorii si filozofii.

Ce circumstante poate determina o persoana normala, echilibrata psihic si moral, sa abuzeze sexual un copil ? Asta este doar un exemplu. Hai sa va vad, pe astia fulgii de prin furtuna universului. Care e reteta circumstantiala a pedofiliei ? Imagine amplasata

Dar e absurd sa pui problema asa. Nimic nu poate determina nimic sa faca absolut orice. Dar e adevarat ca circumstantele pot determina oamenii slabi sa se supuna lor. Thomas Hardy insusi credea in forta unor jocuri de circumstante (vezi Tess). Conrad de asemenea (Lord Jim).
Exemple sunt mii, s-au dat si pe forum. E vba de acele situatii care scapa de sub control si care fac mult rau celor atrasi in ele, dar si celor din jurul lor.
1

#4 Utilizator offline   LuciaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 10 February 2012 - 09:50 PM

Naeema,"o persoana normala, echilibrata psihic si moral", nu are cum "sa abuzeze sexual un copil".
Nu apar circumstante care-ar putea determina asa ceva, decat, posibil si probabil doar cei foarte bolnavi psihic pot sa fie determinati sa comita o asa crima. Este ceva groaznic si de nepermis.
0

#5 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 10 February 2012 - 09:52 PM

Ce circumstante poate determina o persoana normala, echilibrata psihic si moral, sa abuzeze sexual un copil ?

O reprogramare psiho-mentala de exemplu. Exista diferite metode.
1

#6 Utilizator offline   InPing 

• ocupat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-September 11

Scris 10 February 2012 - 09:55 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 10 February 2012 - 09:41 PM, a spus:

Dar e absurd sa pui problema asa. Nimic nu poate determina nimic sa faca absolut orice. Dar e adevarat ca circumstantele pot determina oamenii slabi sa se supuna lor. Thomas Hardy insusi credea in forta unor jocuri de circumstante (vezi Tess). Conrad de asemenea (Lord Jim).
Exemple sunt mii, s-au dat si pe forum. E vba de acele situatii care scapa de sub control si care fac mult rau celor atrasi in ele, dar si celor din jurul lor.

Asta-i labareala filozofie.
Spune concret: ce circumstante te-ar determina sa faci lucruri abominabile?
Cred ca asta-i scopul topicului.
Daca ma-nsel imi cer scuze.
0

#7 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 February 2012 - 10:00 PM

Vezi postareaInPing, la 10 February 2012 - 09:55 PM, a spus:

Asta-i labareala filozofie.
Spune concret: ce circumstante te-ar determina sa faci lucruri abominabile?
Cred ca asta-i scopul topicului.
Daca ma-nsel imi cer scuze.

Pai una e aia de-ai zis-o tu mai sus... eu mai mult decat labareala nu pot sa fac, pentru ca nu am avut ghinionul sa fiu fortata de imprejurari sa fac lucruri abominabile. Cat despre altii, nu cunosc exact amanuntele ca sa dau exemple concrete.
1

#8 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 10 February 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaInPing, la 10 February 2012 - 09:29 PM, a spus:

L-as supune la chinuri groaznice si apoi l-as omori.
Astfel de circumstante m-ar transforma in criminal.Si simt ca n-as ezita.

Eu as ezita.De fapt am ezitat atunci cand a fost cazul.
Pentru ca eu nu sunt asa.Si nu pot face ceea ce nu sunt in stare.
Suntem totusi oameni cu ratiune.
0

#9 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 10 February 2012 - 10:06 PM

da, parca Joseph Conrad avea o carte pe tema asta, In inima intunericului. S-au facut multe filme dupa carte, inclusiv cel cu Marlon Brando si Robert Duval. Cine intelege nebunia are o sansa sa fie pe subiect. Chestia e ca se intampla in anumite circumstante ca oamenii sa isi piarda mintile, dupa care orice "oroare" este posibila.
1

#10 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 February 2012 - 10:11 PM

Vezi postareaAthmy, la 10 February 2012 - 10:06 PM, a spus:

da, parca Joseph Conrad avea o carte pe tema asta, In inima intunericului. S-au facut multe filme dupa carte, inclusiv cel cu Marlon Brando si Robert Duval. Cine intelege nebunia are o sansa sa fie pe subiect. Chestia e ca se intampla in anumite circumstante ca oamenii sa isi piarda mintile, dupa care orice "oroare" este posibila.

Cred ca ideea asta e cel mai bine oglindita de Golding in Stapanul mustelor. Copiii neavand constiinta foarte bine dezvoltata sunt mult mai supusi instinctelor si conjuncturilor.
Nu mai zic mai mult ca sa nu dau in labareala excesiva :)
2

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) despre relatii
ar trebui sa existe ele?
NSD  48 6.664
Replici noi MITOLOGIE_Mitul lui Icar si alte mituri...
Dezbatere asupra semnificatiilor codificate....
GeoFiloRo  6 3.242
Hot Topic (New) Spiritul liber Ea.  81 7.179
Replici noi Comunicarea inter-umana
Vom vorbii despre comunicare privita din toate prismele
Dt.ionut  2 875
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Crima? * * - - -
Cand e "bine" sa ucizi?
LikeThisPoppy  251 18.503