Bioritmul, la ce ne ajuta si cum sa ne folosim de el?

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4030

Voteaza & Distribuie

Descriere

Termenul de „bioritm" este compus din doua cuvinte „bio" si „ritm", ceea ce s-ar traduce cu intelesurile de „viata" si „vibratii regulate". Intelesul bioritmului depinde de aceasta alaturare de termeni pentru ca asta presupune: vibratia regulata ce ne inconjoara si ne guverneaza factorii esentiali in viata incluzand factorii emotionali, fizici si intelectuali.

Faptul ca starile noastre emotionale, intelectuale si fizice variaza neincetat, in fiecare zi, in fiecare moment, este un adevar cunoscut de toata lumea. Pe de alta parte, nici un individ nu va avea aceleasi nivel de emotii, intelect sau stari fizice ca si un altul. Ele variaza in functie de timp si spatiu, dar mai ales in functie de om. Bioritmul este in mod critic influentat de pozitiile planetelor si de interactiunea lor cu cursul vietii. Oamenii experimenteaza schimbari dinamice in functie de schimbarile produse in mediul celest si in univers in general.

Factorii intelectuali ai bioritmului includ aptitudini orale, numerice, logice si creative. Acestia sunt de folos in analiza care determina daca un om este logic, istet si inteligent. In cel mai rau caz, unui individ ii lipsesc toate calitatile relevante pentru o gandire critica si o implementare logica a deciziilor.

Factorii fizici indica sanatatea, vitalitatea si puterea. In timp ce in cel mai bun caz, un individ este extrem de energic si activ, la polul opus, omul este deprimat si experimenteaza un sentiment de ratare pe plan social.

Factorii emotionali arata cat de sanatos este un individ din punct de vedere psihologic. In cazul fericit unui individ ii este foarte usor sa relationeze si sa se integreze in medii noi sau sa intretina vechile relatii, iar la polul opus, individul este extenuat din punct de vedere afectiv. Oamenii care au un nivel al afectivitatii scazut intampina probleme in a face fata suisurilor si coborasurilor vetii si in general au o atitudine de lasi si fug de orice greutate nestiind sa ii faca fata. De fapt, factorii emotionali sunt atat de importanti incat ii influenteaza chiar si pe cei fizici.

Cand un ciclu este intr-un punct inalt, ne simtim plini de energie la toate nivelurile: mental, fizic, intelectual, emotional sau spiritual. Simtim scaderile fluxului de energie cand ciclul este intr-un punct foarte scazut. Ciclurile urca si coboara pe graficul bioritmului si trec prin vietile noastre la fel de natural ca si respiratia.

Calculat pe baza zilei dvs de nastere, bioritmul va poate indruma cum sa va folositi energia, cum sa aveti grija mai bine de dvs. si cum sa va organizati in functie de starile dvs.

Din cauza faptului ca bioritmul dvs flucteaza in sus si in jos, fiecare zi e diferita. Pe baza acestor preziceri puteti sa va programati activitatile si astfel tot ce faceti sa fie incununat de succes.