Sari la conținut
Forum Roportal
S.R.

De ce are nevoie Dumnezeu de soldati ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ostirile ingeresti, intai conduse de Lucifer pana la decaderea lui, apoi de Mihail. Da' cu cin' se bate Dumnezeu ? Nu e atotputernic ? Nu distruge el dusmanii cu fenomene naturale, ii trebuie soldati ? De ce sunt denumiti ostiri, soldati, iar nu garzi, trupe de ocupatie, razboinici ? De ce Mihail si Gavril apar inarmati ?

Editat de S.R.
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oamenilor trebuie sa li se spuna povesti ca sa poata adera la turma.Iar turma aia in cele din urma e condusa lejer, daca povestea e una buna.Crezi ca oamenii isi puneau intrebari de-astea ? Ei se simteau imbarbatati de cai verzi pe pereti, ingeri cu sulite.Incercau sa promoveze o imagine idealizata a luptatorului crestin.Daca stii ca si ingerii luptau, parca tie ca om ti-ar veni mai usor sa faci asta.Ba te mai simti si protejat de entitati divine.Povesti, propaganda pentru oameni care nu pot privi nici pana in lungul nasului.

Oamenii fac mereu ce "spune" Dumnezeu.Daca Dumnezeu spunea "Distrugeti dusmanul !", prostimea il asculta.Atat ca nu Dumnezeu spunea asta, ci doar un "ales" al Lui.Si alesi din astia se gaseau mai mereu printre marii manipulatori, tirani, despoti, etc.

Asta e tot.Manipulare prin nevoia oarba a omului de-a se supune in fata divinitatii.

Daca Dumnezeu a creat Universul, de ce a creat si dusmani pe care trebuie sa-i invinga cu armate de ingeri ce poarta sulite ? Ce hilar !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu zice nimeni ca are nevoie de soldati. La figurat, este vorba de lupta dintre lumina si intuneric, de expansiune, nu neaparat de cucerire. La propriu, daca te duci tu acum cu mitralionu si salvezi un trib pierdut din nush ce tara indepartata, e posibil ca peste doua sute de ani credinciosii sa tina post in cinstea Sfantului Arhanghel S.R. si sa se calce in picioare sa puna mana pe asa zisele tale moaste.

Dar acum serios, de ce intrebi? Vrei sa te inrolezi in Armata Divina? aaaa, ce misto film, ma duc sa-l recomad. Mersi ca mi-ai adus aminte. E tata lu Supernatural.

Editat de Aseneth
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce are nevoie Dumnezeu de soldați?

 

Competiția divină e mare, acerbă.

Dumnezeu are nevoie de armată pentru că e înconjurat de atâția rivali puternici ai Infinitului: Alah, Zeus, Ra, Gebeleizis, Manu, Baal, Jupiter, etc...etc.... . Și toți au armate.

 

Într-o lume în care simbolul puterii era armata câtă frunză și iarbă nimeni nu putea accepta un Zeu singur stăpânind Universul din cuvinte. Ce adversari pământeni se speriau de un moș pribeag?? Dar, de un Zeu cu armate infinite, cu războinici înaripați și invincibili aveai sentimentul siguranței și un ascendent moral asupra adversarului.

Editat de humea
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dumnezeu are nevoie de armată pentru că e înconjurat de atâția rivali puternici ai Infinitului: Alah, Zeus, Ra, Gebeleizis, Manu, Baal, Jupiter, etc...etc.... .

 

Yo...humescule, Zeus, Ra, Gebeleizis, Manu, Baal, Jupiter sunt nume. Allah nu e nume. In traducere = d-zeu. De exemplu in limba italiana dio nu e nume ci inseamna d-zeu, in hindi la d-zeu se spune bhagwaan sau dev, in franceza se spune dieu,samd...Asa si cu allah in limba araba.doh.gif

 

Exemplu:

 

(Acts 2:36) God has made Jesus, whom you crucified, both Lord and Christ.

Transliterat in alfabet latin din araba vine asa : Allaaha ja`ala yasuu`a haadha 'lladhi Salabtumuuhu antum Rabban wa-Masii'an

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Yo...humescule, Zeus, Ra, Gebeleizis, Manu, Baal, Jupiter sunt nume. Allah e cuvant nu nume. Traducerea = d-zeu. De exemplu in limba italiana dio nu e nume ci inseamna d-zeu, in hindi la d-zeu se spune bhagwaan sau dev, in franceza se spune dieu,samd...Asa si cu allah in limba araba.doh.gif

Alah e zeu-l musulmanilor.

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×