In spatele usilor inchise: echipamentele de bucatarie folosite de cei mai mari chefi din Romania

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriHoreca
Ultima actualizareLuni 6 iulie 2020
Vizualizari871

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultimii ani, mai ales datorita emisiunilor televizate de tip cooking show, chefii din Romania au ajuns adevarate vedete, devenind "abonati" ai revistelor de mondenitati. Cu toate acestea, pana acum, ei au reusit sa pastreze secretul din spatele usilor inchise ale restaurantelor pe care le conduc. In acest articol, insa, vei afla care sunt echipamentele de bucatarie profesionale pe care acestia le utilizeaza si care, pe langa maiestria bucatarilor si ingredientele de cea mai buna calitate, au si ele un rol in rezultatul final, atat de atragator din punctul de vedere al gustului, dar si vizual si olfactiv.

Fresco.ro, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata echipamentelor de bucatarie din Romania, ne-a permis accesul in "culise", prezentandu-ne atat produsele, cat si serviciile pe care le ofera. Acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, precum Electrolux Professional sau Virtus Group GmbH, ceea ce le garanteaza o functionare ireprosabila si o durata de viata indelungata. Inca din 1992, proiectul Fresco sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania, atat prin utilaje si ustensile de cea mai inalta calitate, dotate cu tehnologie de ultima ora, dar si prin servicii integrate.

Iata, in continuare, care sunt principalele categorii de echipamente bucatarie calda comercializate de Fresco Expert:

1. Masini de gatit si plite. Aceasta categorie include o plaja foarte larga de echipamente de bucatarie, de la masini de gatit electrice, cu plite ceramice, la simple plite de banc, cu inductie. Acestea provin de la producatorul german Virtus Group GmbH si au preturi incepand de la 600 de lei;

2. Grill profesional. Grill-urile din oferta proiectului Fresco au alimentare electrica sau pe gaz, pot fi dotate cu roca vulcanica si sistem pe baza de vapori si fac parte din liniile 600, 700 si 900;

3. Friteuze profesionale. Acestea permit frigerea rapida si uniforma a alimentelor, in baie de ulei, reducand timpul de preparare si garantand o calitate desavarsita. Mai mult decat atat, structura din otel inox le asigura durabilitatea;

4. Bain marie. Produsele de tip bain marie ridica o tehnologie veche de preparare a mancarii la rang de arta, gratie tehnologiei de ultima ora incorporate in acestea. Echipamentele de bucatarie de fata sunt duble sau simple, cu alimentare electrica sau pe gaz, provenind din liniile 600, 700 si 900;

5. Bolitor de paste (masini de fiert paste). Numite si multicookere, aceste masini sunt singurele folosite de marii chefi pentru prepararea unuia dintre cele mai indragite feluri de mancare din lume. Acestea sunt dotate cu flacara pilot si termostat de siguranta, putand fi folosite inclusiv pentru orez si legume;

6. Tigai basculante. In oferta Fresco Expert, regasiti astfel de echipamente de bucatarie cu o capacitate de pana la 300 de litri, care vor asigura prepararea rapida a unei cantitati mari de mancare, dar si descarcarea usoara a preparatelor, prin sistemul de basculare a cuvei;

7. Marmite. Nu in ultimul rand, marmitele au o forma cilindrica, pentru o preparare uniforma si o curatare usoara, iar sistemul electronic de comanda permite o utilizare intuitiva. Cu o capacitate mare, de pana la 500 de litri, si alimentare trifazica sau pe gaz, aceste echipamente de bucatarie sunt nelipsite din "recuzita" marilor chefi din Romania.