Desert Rose, la May 10 2006, 08:07 PM, a spus:
As ruga si eu pe cineva care se pricepe sa-mi dea niste idei de decorare a unei camere in care am soare numai dimineata. Lipsa luminii ma deranjeaza si, in plus, camera da o senzatie de "rece" chiar si vara.
Culorile complementare
Culorile opuse sunt cunoscute ca si culori complementare. De exemplu, purpuriul si galbenul sau rosul si verdele. Aceste combinatii vor contine intotdeauna tonuri calde si reci., contrastand una cu alta.
Este cel mai bine sa lasati una dintre cele mai puternice nuante sa domine. Incepeti prin a alege o culoare favorita ca si culoare principala, apoi priviti paleta de culori si alegeti o culoare pentru a o evidentia. Puteti chiar sa descompuneti prima culoare si sa alegeti doua culori opuse pentru accent.
Culorile inrudite (analoage)
Culorile alaturate sunt cunoscute ca si culori inrudite. De exemplu, verde, galben si portocaliu. Aceste scheme pot fi create din orice punct de pe paleta de culori. Fragmentul de culori selectat nu trebuie sa fie strict in nuante reci sau calde. Se pot deschide ambele emisfere. Incepeti prin a alege culoarea favorita ca si culoare principala apoi priviti pe alta latura.
Va plac ambele culori? Folositi-le. Daca va place culoarea de pe o parte selectati-o si folositi culoarea adiacenta ei ca pe a treia optiune. Impartiti paleta in nuante cu accente minore sau majore pentru a lucra cu culoarea principala.
sursa: www.perfectdeco.com
eu zic sa alegi culori calde