Am un televizor Goldstar model ck20d10x,şi are ecranul slăbit. Am īncercat să măresc tensiunea de accelerare,din potenţiometru Acc,dar īmi apare cursa inversă.Menţionez că acest Tv.nu a fost reparat īncă şi nu sa umblat īn el pīnă acuma.
Pagina 1 din 1
Reparaţie TV
Scris 06 January 2011 - 04:33 PM
Nu am schema la modelul asta, sa-ti spun de unde se face, dar alternativa la marirea tensiunii de accelerare este cresterea tensiunii de filament.
Scris 06 January 2011 - 05:53 PM
Viorelito, la Jan 6 2011, 04:29 PM, a spus:
Am un televizor Goldstar model ck20d10x,şi are ecranul slăbit. Am īncercat să măresc tensiunea de accelerare,din potenţiometru Acc,dar īmi apare cursa inversă.Menţionez că acest Tv.nu a fost reparat īncă şi nu sa umblat īn el pīnă acuma.
w
Paul Brahtl, la Jan 6 2011, 04:33 PM, a spus:
Nu am schema la modelul asta, sa-ti spun de unde se face, dar alternativa la marirea tensiunii de accelerare este cresterea tensiunii de filament.
Să īnţeleg că mărind U filamente,voi obţine o luminozitate mai bună?
Mărind tensiunea de filament voi avea o luminozitate mai bună?
Scris 07 January 2011 - 09:02 AM
Viorelito, la Jan 6 2011, 05:53 PM, a spus:
Să īnţeleg că mărind U filamente,voi obţine o luminozitate mai bună?
Pai nu asta am spus si eu?
La tuburi degradarea luminoforului nu este atat de rapida ca degradarea filamentelor. Degradarea filamentului inseamna ca nu mai emite la fel de multi electroni, lucru pe care il poti compensa fie marind tensiunea de accelerare, fie marind temperatura filamentului (prin crestera tensiunii de filament).
Se aplica de obicei prima metoda pentru ca a doua duce la o degradare accentuata a filamentelor.
Scris 07 January 2011 - 05:31 PM
Paul mulţumesc pt.cooperare şi scuze că am postat subiectul de mai multe ori pe forum.N-am ştiut exact cum să răspund pe forum.Īnainte de a mări U filamente te rog dacă ai menu service pt.acest Tv,să īcerc să rezolv din menu service să măresc G2.
Scris 11 January 2011 - 01:12 AM
in primul rand vezi ca tensiunea U1 sa fie corecta pt ca in majoritatea cazurilor datorita cresteri acestei tensiuni se prea poate ca tensiunea filamentului care incalzeste catodul sa fi fost deja mai mare si de aici scaderea mai acentuata a luminozitati prin depunerea unui strat de oxid pe catod .daca tensiunea e ok poti adauga o spira pe miezul trafo linii si o inseriezi cu infasurarea care alimenteaza filamentul "o spira e sufcienta" sau poti incerca regenerarea catodului cu 70 % sanse de reusita de fapt asta inseamna indepartarea oxidului depus pe catod prin socul electric cu tensiune mare
tensiunea U1 creste in multe cazuri datorita uscarii condensatorilor electrolitici din sursa
tensiunea U1 creste in multe cazuri datorita uscarii condensatorilor electrolitici din sursa
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
schimbare curea
schimbarea curea masina de spalat |
Razvan_78 | 1 | 1.589 |
|
echivalent piese electronice | pepsi2000 | 0 | 1.840 |
|