Toti cei care au actini din marea privatizare sa mearga la o agentie de brokeraj si cei de acolo va vor spune, daca se tranzactoineaza pe vreo bursa si care ar fi pretul aproximativ pe care il primiti. Oricum trebuie obligatoriu scos extras de la una din societatile care tin registrele actionarilor( sunt mai multe "regisco", "bvb" etc) bineinteles ca asta costa. Depinde cine e titularul si cat de multe schimbari a suferit societatea de atunci...
Dupa ce aveti dovada ca detineti actiunile, mergeti iar la societatea de brokeraj si gata. Daca aveti ghinion, costurile cu dovada actiunilor sunt mai mari decat puteti lua pe ele. Bineinteles ca difera comisioanele brokerilor:)
Sunt destul de putine societatile care ofera dividente, cu exceptia sifurilor, Antibiotice Iasi si poate mai sunt cateva, in rest se fac majorari de capital, daca societatea a avut profit mare si atunci an de an va creste nr de actiuni detinute sau daca nu e cine stie ce profit atunci suma ramane la dispozitia societatii si nu va alegeti cu nimic.
Eu am avut actiuni la sicomed, un an am primit dividente si dupa nimic, iar cand le-am vandut am descoperit ca in 10 ani mi s-au dublat nr de actiuni

si in plus, nu inteleg cum, am facut rost si de cateva actiuni la sifuri:)
Cam atat am avut de spus despre actiuni si dividente...