Stelele Moscovei pe Gheata

Stelele Moscovei pe Gheata

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5953

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe 31 ianuarie Patinoarul "Mihai Flamaropol" din cadrul Complexului Sportiv "LIA MANOLIU" Bucuresti a gazduit PREMIERA cu spectacolul "Stelele Moscovei pe Gheata" ce a marchat deschiderea Anului Cultural din cadrul Proiectului National Cultural 2010 "ARTA CONTRA DROG".

stelele_Moscovei_pe_gheata


Organizat si initiat de Organizatia Internationala EURAD, Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA" (presedinte Stoian Anghel), CIADO Romania (Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului) si de Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR), Turneul National "Stelele Moscovei pe Gheata" a mai cuprins orasele Iasi (29 ianuarie), Galati (30 ianuarie) si Buzau (1 februarie).

La spectacolul prezentat de Octavian Ursulescu au fost prezenti Presedintele Romaniei TRAIAN BASESCU, alaturi de sotia sa MARIA, MARIANA BITANG si OCTAVIAN BELU, Academicianul CONSTANTIN BALACEANU STOLNICI, IVAN si GEORGIANA PATZAICHIN etc. Presedintele TRAIAN BASESCU a tinut sa-i felicite personal in culise pe toti patinatorii si le-a oferit buchete de flori celor 3 mari campioni.

Pe gheata cu "Spargatorul de nuci" si cu Michael Jackson
Aflati in Romania pentru a doua oara, dupa ce anul trecut biletele s-au epuizat in cateva ore de la punerea in vanzare, iar organizatorii au mai dat o reprezentatie si evenimentul s-a bucurat de cronici la superlativ, campionii rusi au pregatit pentru acest an un spectacol in 2 parti: in prima parte a fost prezentat baletul "Spargatorul de nuci", iar in cea de a doua, in premiera mondiala, un program de tangouri argentiniene si un altul, pe muzica lui Michael Jackson. De altfel, jurnalistii francezi au reunit sub un singur nume performantele remarcabile ale patinatorilor rusi, "BALSHOI ON ICE". Secretul acestei reusite, declara Bobrin intr-un interviu, consta intr-o "combinatie rafinata de teatru, balet, acrobatie si patinaj". Totodata, "Stelele Moscovei pe gheata" este spectacolul care a deschis Anul Cultural in cadrul Proiectului National Cultural – 2010 "ARTA CONTRA DROG", program care este organizat ca si anul trecut de Organizattia Internationala EURAD, Asociatia Culturala "Dracula", Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR).

spargatorul_de_nuci

Dupa succesul extraordinar de anul trecut, la cererea publicului roman, celebrii patinatori rusi Natalya (Natasha) Bestemyanova, Andrei Bukin si Igor Bobrin, multipli campioni olimpici, mondiali si europeni au sustinut alaturi de trupa lor alcatuita din 30 de patinatori campioni un alt SHOW de senzatie. Spectacolul care a durat 120 de minute si a avut doua parti: in prima parte, a fost transpus pe gheata baletul "Spargatorul de nuci" de P.I.Ceaikovski, iar in partea a doua, patinatorii rusi prezentat o premiera mondiala: un program de tangouri argentiniene si un altul, pe muzica lui Michael Jackson, ambele intr-o coregrafie originala, in stilul si compozitiile complexe, unice, care au facut din STELELE MOSCOVEI o Companie celebra in intreaga lume.

Iata numele PATINATORILOR prezenti, alaturi de NATALIA BESTEMYANOVA, ANDREI BUKIN si IGOR BOBRIN in Romania cu ocazia turneului "STELELE MOSCOVEI PE GHEATA":
Dmytro Dmytrenco – Campion European
Elena Vayukova – Dmitry Smirnov – Campioni Nationali si Campioni ai Moscovei
Elena Pingacheva – Pavel Lebedev – Campioni Mondiali de Juniori
Ekaterina Mazina – Anton Nevodov
Roman Poleshchuk
• Olga Eremina – Dmitry Gopak
• Viktoria Kushnir
• Oxana Struts – Sergey Rychkov
• Evgheni Lukahenko
• Yulia Ashcheulova
• Marina Kholina – Oleg Tazetdinov
• Ekaterina Burtseva – Denis Shvedov
• Angelica Drobinina – Andrei Zorin
• Anastasia Agibalova – Ilya Vidiakin
• Kristina Struts
• Jana Nevodova


PALMARES Natalia Bestemianova & Andrei Bukin

• 1 titlu de CAMPIONI OLIMPICI la PATINAJ
• 4 titluri de CAMPIONI MONDIALI la PATINAJ
• 5 titluri de CAMPIONI EUROPENI la PATINAJ
• 3 titluri de CAMPIONI ai URSS

Natalia_Bestemianova_Andrei_BukinCampionii olimpici Natalya (Natasha) Bestemyanova si Andrei Bukin fac echipa si danseaza de ani de zile alaturi de celebrul patinator rus Igor Bobrin, cel care a infiintat in 1986 Compania "Stelele Moscovei pe Gheata", cel supranumit si "Regele" show-urilor de balet, dansator si coregraf deopotriva, quadruplu campion national al URSS in 1978, 1980, 1981 si 1982 si campion european in 1981. Spectacolele sunt combinatii intre elementele de balet pe gheata, show, acrobatii cu artisti de circ si teatru, iar Igor este considerat si "Regele patinajului acrobatic", memorabile fiind solo-urile sale din „Cowboy", „Paganini" sau „Invisible Partner". La un an dupa ce a infiintat compania, Bobrin a reusit sa ii aduca alaturi de el si pe campioni olimpici, mondiali si europeni Natalya Bestemyanova si Andrey Bukin si impreuna au reusit sa adune in jurul sau mari valori ale patinajului mondial si sa puna in scena sute de spectacole de succes cu care au colindat lumea in lung si in lat.

Natalia_Bestemianova_Andrei_Bukin

Elementele si figurile acrobatice complicate, piruetele, salturile, jongleriile executate impecabil au starnit mereu admiratia spectatorilor din toata lumea, care i-au aplaudat de nenumarate ori la scena deschisa. Desi au resedinta la Moscova cei trei parteneri calatoresc in intreaga lume si rareori ajung pe-acasa. Este suficient doar sa enumeram cateva dintre tarile pe care le-au cucerit prin coregrafia originala, stilurile de patinaj unice, solo-urile coregrafice si acrobatice – Elvetia, Austria, Franta, Turcia, Grecia, Germania, Olanda, Rusia, Belarus, Letonia, Ukraina, Polonia, Israel, Andorra, Italia, Suedia, Danemarca, dar si SUA, Coreea de Sud, Japonia, Columbia, Bolivia, Ecuador, Bahrein, Taiwan, Venezuela. Jurnalistii francezi au fost cei care numit Teatrul lui Igor Bobrin "Balshoi on Ice".

Se pare ca secretul unui astfel de succes consta in abordarea unui gen absolut necunoscut pana la Igor Bobrin, o combinatie intre teatru, balet, acrobatie si patinajul ridicat la rang de arta. I-am vazut asadar din nou plutind pe gheata, intr-un show de exceptie pe Natalia Bestemyanova si Andrei Bukin – perechea campioana olimpica in 1988 si pe Igor Bobrin, sotul Nataliei. Cei trei sunt si producatorii celebrului show rus de televiziune "Skating on Ice" ("Dances on Ice"). In plus ei sunt si antrenori de top, elevii lor devenind multipli campioni olimpici, mondiali sau europeni, atat la juniori cat si la seniori. Natalia Bestemyanova si Igor Bobrin patineaza impreuna de peste 25 de ani. Printre productiile de succes ale companiei se numara „Alba ca Zapada", „Mowgli-Cartea Junglei", „Mary Poppins", „Alice in tara minunilor", „Cenusareasa", „Romeo si Julieta" sau „Faust secolul XX".

stelele_moscovei

Nascut in 1953 la Leningrad, Bobrin a reusit sa adune in jurul sau valori ale patinajului mondial si sa puna in scena zeci de show-uri cu care a colindat intreaga lume. Stagiuni intregi, membrii companiei au jucat cu casa inchisa la Ice Theatre of New York, Seattle Ice Theatre si American Ice Theatre, prestatia lor fiind recompensata cu Ordinul Meritul Cultural si Artistic de fostul primar al orasului New York, celebrul Michael Bloomberg.

In anumite turnee li se alatura ca invitati vedete ale patinajului artistic mondial precum Alexey Urmanov, Andrey Vlashchenko, Kira Ivanova si "perechile" Elena Valova - Aleander Vasilijev, Irina Vorobjeva - Igor Lisovsky, Larisa Selezneva - Oleg Makarov, Marina Yeltsova - Andrey Bushukov, Marina Pestova - Marat Akbarov, Oksana Kazakova - Artur Dmitriev, Vladimir Kotin. Pe langa starurile permanent angajate de companie, in turnee li se alatura mereu alti patinatori redutabili, cu rol de Guest Star: Elena Valova, Aleander Vasilijev, Irina Vorobjeva, Igor Lisovsky, Larisa Selezneva, Oleg Makarov, Marina Yeltsova, Andrey Bushukov, Marina Pestova, Marat Akbarov, Oksana Kazakova, Artur Dmitriev (triplu Campion Olimpic si fost component al echipei nationale a URSS si al Echipei Unificate alcatuita din statele fostei URSS, prezenta la J.O. de Iarna din 1992), apoi Vladimir Kotin, Alexey Urmanov, Andrey Vlashchenko sau Kira Ivanova. Perechea Oksana Kazakova – Artur Dimitriev a fost Campioana Europeana in 1996 si Campioana Olimpica in 1998.

stelele_moscovei

120 de minute de program, 30 de patinatori campioni olimpici, mondiali si europeni, 4 spectacole "sold out" reprezinta succesul turneului national ce se desfasoara in perioada 29 ianuarie – 1 februarie cu "Stelele Moscovei pe Gheata". O initiativa care anul trecut parea doar indrazneata pentru organizatori si care acum este catalogat drept un turneu fabulos si un succes total.

mai multe poze aici.