Poate ați avut, poate nu. Mi se pare un fenomen interesant care face parte din ființa umană.
Acum descrierea. Acest tip de halucinații au loc la granița dintre starea de veghe și cea de somn (cānd o persoană adoarme, raspectiv se trezește). Au tendința de a fi foarte intense, fiind īn comparație cu viața de zi cu zi ca un film color pe lāngă unul alb-negru. Este natural să le ai de cāteva ori pe parcursul vieții, dar dacă au o frecvență idicată pot fi semnul unui boli și ar fi indicat un consult sau īncercarea determinării unor cauze de natură psihologică.
Īn cadrul acestor halucinații pot apărea senzații vizuale, tactile, auditive , kinetice , adeseori combinții dintre acestea. Nu există un tipar. Pot fi plăcute sau din contră , īnfricoșătoare, cum ar fi senzația de īnec, de sufocare, de micșorare īn raport cu mediul din jur sau apariții ale elementlor care reprezintă temerile tare din subconștient (paianjeni, insecte numeroase care sunt pe tine, sau chiar care intră īn tine. Cauzele nu sunt bine cunoscute, ele fiind mai des īntālnite la copii īn creștere.
Acum din proprie experiență. Le am īncă din copilărie. Recent am citi studii despre ele și m-am lămurit ce sunt. E important să zonștientizezi cānd le experimentezi că nu sunt reale pt. a evita stările incomode de panică. Și cu puțin efort pot deveni chiar plăcute. Īncet-īncet pot fi controlate și așa am reușit să īmi īntăresc legătura cu subconștientul meu. Bariera care īl face de obicei destul de intangibil trebuie ruptă. Īn afară de faptul că din cānd īn cānd poate fi plăcut pur și simplu să vezi chestii care nu sunt acolo , să le simți (dacă vă īntrbați de ce ar vrea cineva așa ceva, gāndiți-vă că se iau substanțe pt asemenea senzații uneori) poți să te cunoști mai bine pe tine īnsuți. Comunicarea cu subconștientul e importantă. De exemplu cānd am o stare generală psihică proastă nejustificată, mă concentrez asupra ei să se prezinte sub forma unei astfel de halucinații și mă pot lămuri de potențialele motive sau de absurditatea stării. Mă simt ca și cum aș elibera energiile negative.
Īn schimb mi se īntāmplă să nu mai pot scăpa de vreuna cānd insist prea mult. Este hilar să stau perioade lungi din stare de veghe cu vreo imagine stupidă care plutește īn aer și mă urmărește. Gen o vază de cristal cu capac de plastic (nu o pot uita pe asta...mă pufnește rāsul cānd mă gāndesc)
Aștept să aud și experiențele voastre.
Pagina 1 din 1
Halucinații hipnagogice
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
mijloc de comunicare |
ellla | 250 | 48.688 |
|