fortare demisie
Scris 16 July 2009 - 09:20 PM
Scris 16 July 2009 - 09:44 PM
Si oricum chiar si probele astea nu te-ar fi ajutat prea mult.
2. mie personal mi se pare destul de .......nici nu stiu ce cuvant potrivit sa gasesc, dar chiar aveai nevoie asa mare si adevarata de medicalul ala? stii ca si in cazul inchiderii unei intreprinderi de stat, primii disponibilizati sunt cei cu concedii medicale? indiferent daca sunt sau nu justificate.
3. te costa oare atat de mult sa te prefaci fata cuminte, sa-ti iei frumos cartea de munca, in conditii elegante si p-orma sa-ti cauti de viata ta?
eu una habar nu am de ce insisti, crede-ma. io cand am "mirosit" ceva de genul a ce spui tu, mi-am pregatit iesirea onorabila, am iesit cu cartea de munca curata, si cu obrazul la fel si daca as fi avut chef as fi putut tranti si-o flegma. dar e mult mai inteligent sa zambesti asa:
vrei sfaturi legale? scoate-ti cartea de munca curata, desi nu prea mai valoreaza mare lucru si.......vaya con Dios.
Scris 16 July 2009 - 11:13 PM
Luiza:, la Jul 16 2009, 10:20 PM, a spus:
vezi-ti de treaba, du-te la serviciu si comporta-te civilizat.
nu mai exista acea "litera infioratoare "i" "
sa-si bage undeva amenintarile, nu te poate concedia asa simplu, fara cercetare disciplinara, fara decizie de concediere cu termen de preaviz etc.
nu are dreptul sa te concedieze pe motiv ca ai fost in concediu medical, sper ca ai depus certificat medical.
nu aveti sindicat?
comunica in scris cu conducerea
nu te intelegi cu nimeni la locul de munca? barem secretara? sa-ti inregistreze plangere sau alte acte.
daca situatia e naspa de tot, trimite comunicare scrisa prin posta cu confirmare de primire, o poti folosi in instanta
asta daca merita locul de munca...
Scris 16 July 2009 - 11:22 PM
dar cred ca stii si tu la ce se preteaza patronii, nu? ce ar reusi daca ar proceda asa?
Scris 16 July 2009 - 11:27 PM
Dida_James, la Jul 17 2009, 12:22 AM, a spus:
dar cred ca stii si tu la ce se preteaza patronii, nu? ce ar reusi daca ar proceda asa?
Ar reusi sa simta satisfactia de a-l fi stressat pe patronul semianalfabet si zgarcit, care habar nu are ca litera "i" a murit odata cu legislatia comunista, creca.
Scris 16 July 2009 - 11:47 PM
Dida_James, la Jul 16 2009, 11:22 PM, a spus:
am o presimtire ca fata nu are nu stiu ce job care sa conteze prea mult. In fine...
cumva ma indoiesc ca a avut un concediu medical " pe bune", imi cer scuze
n-am mai auzit nicaieri sa nu ti se permita sa semnezi in condica de prezenta, mi se pare inadmisibil sa ti se intample asa ceva.
un asemenea gest necesita atitudine.
nu accept faptul ca a fost badaran cu ea
asa badaran cum e si ea cu musca pe caciula, amandoi trebuie sa respecte legislatia muncii, nu respecta, sa suporte sanctiunile de rigoare.
instanta e favorabila in litigiile de munca salariatilor
mi s-a parut si mie la inceput ciudat sa-si doreasca o persoana concediata reintegrarea in functie si post in acel cadru aiurea
dar daca e un job bun si ai legea in mana, de ce nu???
Scris 17 July 2009 - 12:12 AM
am incercat si io odata sa lupt. dar cu soecimene din astea nu se merita. no way, my dear.
Scris 17 July 2009 - 01:24 AM
fulgdenea, la Jul 17 2009, 12:47 AM, a spus:
fulgdenea, la Jul 17 2009, 12:47 AM, a spus:
multumesc pentru raspunsuri!
nu tin neaparat la acest job ca oricum nu sunt bine venita acolo, problema este ca la o luna de la incepere activitatii in aceasta firma am primit CIM, moment in care am luat la cunostinta ca pe contract aveam salariul minim iar in realitate era mai mare (aproape dublu);
am semnat totusi contractul pentru ca deja imi dadusem demisia de la fostul loc de munca si au fost si ceva probleme cu angajarile perioada asta
in luna iunie pe data de 24 (desi data de plata a sal este 15) am incasat exact cat era pe statul de plata urmand sa primesc restul cand voi demisiona
plus in lunile mai si iunie am efectuat ore suplimentare care nu au fost compensate prin ore libere platite sau cu vreun spor la salariu
le-am propus sa-mi dea intai banii si apoi imi dau demisia, pentru ca nu am incredere ca am sa mai vad banii dar nu vor asa
Scris 17 July 2009 - 09:02 AM
Scris 22 July 2009 - 09:31 AM
Luiza:, la Jul 16 2009, 10:20 PM, a spus:
Pune-te repede pe adunat dovezi (inregistrari, poze, martori, orice) si da-l in judecata. Vei castiga cu siguranta! Nu are niciun drept sa te trateze asa, atata timp cat tu ai stat in concediu LEGAL. E adevarat ca atunci cand te intorci, el te poate da afara daca asa are chef, dar nu sa te oblige sa faci anumite lucruri (de pilda, sa nu te semnezi in condica, desi tu esti la serviciu).
Off, toti cretinii au ajuns sefi in ziua de azi! Am ramas paf cand am aflat ca la un Diverta sunt patroni doi pustani (pana in 25 de ani).
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Somaj tehnic - RSVTI | AIDrsvti | 0 | 1.021 |
|
calcul spor de vechime | Angela.h | 0 | 1.231 |
|
analize obligatorii angajare | cyocolata | 4 | 5.704 |
|
Nu am dreptul la somaj tehnic! | danpopica | 0 | 1.007 |
|
Oferta de angajare cu mai multe variante. Care este mai buna? | Ella_rose | 7 | 540 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS