Sari la conținut
Forum Roportal
Moonchild'

Intrebari despre Fizica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Toti atomii din "vidul" cosmic sunt in stare solida?

 

 

Eu stiu ca materia poate exista si in starea de plasma si chiar si in alte stari !

 

 

 

Una e materia

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Atomul este cel mai mic corp de o anumita substanta si deci el poate fi in anumite stari de agregare.In "vidul cosmic" exista atomi liberi ai tuturor elementelor chimice.

 

 

Stările de agregare ale materiei sunt date de coeziunea dintre atomii unei substanţe. De exemplu, starea de agregare a aerului, la 0 °C este gazoasă, pentru că la această temperatură atomii nu formează structuri moleculare. La - 140 °C, este lichid, pentru că atomii interacţionează mai mult între ei. La fel se pot afla stările de agregare ale diferitelor substanţe, în funcţie de temperatură şi presiune, temperatură care la rândul ei, este dată de ... vibraţia atomilor. Hai să fim oneşti, ai văzut tu în vreo lucrare de specialitate, vorbindu-se despre atomi...lichizi sau...solizi ? :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Stările de agregare ale materiei sunt date de coeziunea dintre atomii unei substanţe. De exemplu, starea de agregare a aerului, la 0

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pe Pamant orice minge de fotbal care este sutata astfel incat sa paraseasca un anumit nivel de energie potentiala va descrie o traiectorie curba aflata intr-un plan oarecare sau o traiectorie curba in spatiu ca urmare a gravitatiei dupa cum vectorul forta a sutului trece prin centrul de greutate al mingii de fotbal in primul caz sau acest vector al fortei sutului nu trece prin centrul de greutate al mingii in al doilea caz,dar in acest al doilea caz este necesar ca excentricitatea fortei sutului sa nu fie mai mare decat distanta de la centrul de greutate al mingii pana la oricare punct de pe suprafata mingii.

 

 

În cazul mingii ( mingiei cum zice Hagi ) de fotbal, care îşi curbează traiectoria dacă este şutată cu latul, e vorba despre efectul Magnus, care se bazează pe principiul curgerii fluidelor a lui Bernoulli, ce spune că : dacă viteza fluidului creşte, presiunea lui scade, şi dacă viteza fluidului scade, presiunea lui creşte.

 

Cum se aplică principiul lui Bernoulli, în cazul efectului Magnus ? Să ne uităm la imaginea de mai jos, a unei mingi în jurul căreia curge un fluid, sau care se află în zbor.

 

 

350px-Magnus_effect.jpg

 

 

În timpul zborului mingii aflată în rotaţie, în partea mingii în care aerul se mişca în sensul de rotaţie a mingii, viteza acestuia creşte, în timp ce în partea opusă scade. Conform principiului lui Bernoulli, în partea cu viteză crescută a aerului, presiunea scade, iar în partea cu viteză mai mică, presiune creşte. Asta înseamnă că apare o forţă dinspre presiunea mai mare înspre cea mai mică, care determină curbarea traiectoriei mingii aflate în zbor.

 

Există şi o formulă pentru această forţă :

 

F = (1/2) ρV2Al

 

unde

 

F e forţa presiunii fluidului ( aerului în cazul de faţă )

 

ρ densitatea fluidului

 

V viteza mingii

 

A secţiunea mingii

 

l coeficientul de presiune ( de obicei pentru mingi e cuprins între 0,5 şi 4,5 )

 

 

 

 

 

 

 

 

De unde putem vedea cu ochiul liber ziua stelele de pe cer?

 

 

Dintr-un avion ce zboară la mare înălţime.

 

 

 

 

In "vidul cosmic" exista atomi liberi ai tuturor elementelor chimice?

 

 

E posibil să existe.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
fara sa folosim avionul,satelitul sau racheta nu putem vedea ziua stelele de pe cer cu ochiul liber aflandu-ne totusi pe pamant?

 

In "vidul cosmic" din Sistemul Nostru Solar exista fenomenul de zi si noapte?

 

 

În fiecare zi, priveşte cerul. Vei primi imediat răspunsul la întrebarea ta. De ce nu vedem ziua stelele ? Pentru că lumina solară e mai intensă decât lumina stelelor. Poate ai avut vreodată ceas de mână care avea indicatoare cu fosfor, ceea ce făcea ca noaptea acestea să fie vizibile. Asta se întâmplă doar noaptea, pentru că ziua, puterea de iluminare a fosforului e depăşită de lumina ambientală. Aşa e şi cu stelele.

 

Fenomenul de zi şi de noapte e dat de mişcarea de rotaţie în jurul propriei axe, a planetelor Sistemului Solar. Pământul face o mişcare în 24 de ore. Planeta Marte face o mişcare de 24 ore şi 39 de minute. Asta e ziua marţiană sau...sol-ul. Ziua venusiană e de....243 de zile pământene. Pe planeta Mercur, o zi e echivalentă a 176 de zile de pe Pământ. Pe Jupiter, deşi planeta e uriaşă, ziua durează doar 9 ore. Pe Saturn cam tot atâta. Totul e în funcţie de durata de rotaţie a planetelor în jurul propriilor axe.

 

 

 

 

Pai mai inainte spuneai ca exista atomi de hidrogen liberi in "vidul cosmic" si deci daca exista posibilitatea sa fie si alte tipuri de atomi liberi in "vidul cosmic",atunci la 4 Kelvin in ce stare se pot gasi acesti atomi liberi?????!!!!?????

 

Se găsesc în starea de ...atomi liberi. Gândeşte-te la o analogie. Să zicem că substanţa e reprezentată de o casă, iar cărămizile sunt atomii. E ilogic să ne gândim la ..cărămizi...lichide, solide sau gazoase, pentru că, o cărămidă e o cărămidă.

 

 

 

 

 

"De ce nu ingheata fotonii in "vidul cosmic"???

 

În fizică, fenomenul de îngheţ se referă la un prag termic, care, dacă e trecut, atomii se organizează în diverse structuri cristaline. Ori, fotonul e un corpuscul emis de electroni. Întrebarea ta trebuie reformulată. Aşa cum ai întrebat tu, e ca şi când eu ţi-aş zice să îmi spui : de ce aerul nu este făcut din..fier. O astfel de întrebare nu ar avea suport raţional.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×