Creatiile amatorilor de ce sa nu posteze lumea creatiile de teatru?
Scris 27 December 2008 - 03:34 AM
Actul I
Si vad in culori lumea cum trece, trotuare de nori... si nimeni nu stie ce sunt, unde merg si daca te mai vreau.
Si stiu cine sunt desi uit uneori, te uit, ma uiti, te vreau… si nu mai e la fel.
Si cine suntem copilule? Cine ne alinta pasii, cine imi scrie poezii de dupa gratii?
Cine ne stie gandul ascuns in noptile albe pline de negru? Cine ne viseaza in ameteli de timp si frica? Nu mai suntem noi.
Nu cred ca vrei sa iei pe datorie inca o zi din viata...(ce viata?!).
Unde te duci pe frigul asta? Unde ai sa mai ratacesti ca un nebun legat de o ata mult prea subtire, prea scurta pentru noi...
Poti sa taci, nu-mi colorez tablouri cu vorbe seci fara lucire; ce poti sa dai cand tot ce ai e doar cuvant bolnav de amagire?
Incearca sa mori, sa stai o clipa in pielea mea, si-apoi gandeste-te de 2 ori, gandeste-te la noi.
Lasa-ma sa rad, sa plang, sa mor...dar lasa-ma singura cand cerul imi cade jelind la picioare...azi nici umbra mea nu ma mai vrea.
Tu ai fugit de mine, lasa-i pe ei sa ma conduca la inec, caci in final apa asta nu e asa curata. Mi-e teama sa mai vad cu ochii tai, nu te mai vreau, nu ma mai vreau...
Copile, tu ma fumezi ca pe-o tigara, ma aprinzi si ma stingi in fiecare seara si nu-ti dai seama cat ma consum, ce folosita sunt, atat degeaba si parca prea mult...
Si totusi simt ca am gresit ceva, povestea noastra nu se termina asa, incepea actul 2: noi doi, tremurand sub stele, din nou...
Actul II
Coloreaza-mi tacerea cu vise, te rog. Sterge non-culorile din mine, atat negru, atat alb....si doar atat. Mi-am spus ca am sa pot uita cum cade cerul in ochii tai, ca am sa pot sa fac tot si n-am putut. Nimic din nimicul ce sunt n-a atins implinirea unei vieti. Acum nu mai doare, sunt numai eu si fumul ce se risipeste in rotocoale. Am iubit tot la tine, am iubit urletul groaznic de durere cand te strigam plangand. Am iubit zambetul copilaros cand adormeai razand. Am iubit tot si azi urasc intregul meu neintregit, nu am iubit decat un actor trist care n-a vrut sa-si joace rolul pana la sfarsit. Inca iubesc sa te gasesc in tot ce vad, inca iubesc sa te urasc cat de mult pot. Copile, tu nu vezi cum ne jucam aiurea cu tacerea? Imi curge fum prin vene si tu imi curgi prin minte, minte-ma ca o sa adormim din nou impreuna! Ce cor sinistru imi canta jalea cand ma trezesc cu tine, singura... Cata frumusete stricata, cat alb patat de tine... E randul meu sa-ti murdaresc linistea, si acum... imi inghit gandurile ca sa imi amintesc de tine.
Scris 27 December 2008 - 03:43 AM
Actor1: N-ai mai mult de 18, aşa-i?
Actor2: 18 ce?
A1: Ani.
A2: Îmi pare bine, Ani. E sunt Mari.
A1: Nu mă cheamă Ani. 18 ani zic.
A2: Aaaaaaa!
Cortina trasă.
Scris 27 December 2008 - 03:45 AM
diclona, la Dec 27 2008, 03:43 AM, a spus:
Actor1: N-ai mai mult de 18, aşa-i?
Actor2: 18 ce?
A1: Ani.
A2: Îmi pare bine, Ani. E sunt Mari.
A1: Nu mă cheamă Ani. 18 ani zic.
A2: Aaaaaaa!
Cortina trasă.
Scris 27 December 2008 - 02:05 PM
diclona, la Dec 27 2008, 03:52 AM, a spus:
Toţi muritorii au mânjit literatura după prima dragoste, apoi şi-au şters literele cu dosul mânecii şi au păşit mai departe.
nu merge apollo
practic e nimic despre nimic
o insiruire de trairi, parabole, care va spun voo ceva poate.
da daca vrei ca piesa sa aiba mai multi spectatori-cititori decat acte trebuie mai mult
o poveste
si findca e vorba de teatru dialog
iar ca gen literar in "teatru" prima data se descriu personajele, scena
fii atent
egzemplific ca am condei
Printul-print
Kontro(versy)- valetul printului
Scena 1
"gradina de vara"-terasa, bere mici, mese scaune, meseni
orele serii, vara
Actul 1
Printul -(condsecendent) ce zici k mai bem o bere sau mergem mai departe in treburile noastre ?
K- mai bem patroane, ca vaz una ca se uita insistent la mine de cand ne-am asezat
Printul -(amuzat) care aia cu telefonul in mana ?
K -da
P- pai nu vezi blekota ca-i o reclama la vodafone ? Aia se uita la toata lumea.
Cortina cade, toata lumea il aplauda pe print si rade de k
Dupa care arunca cu diverse in el.
Scena doi actul unu.
Budoar-camera/dormitor de femeie.
Se vede o oglinda mare iar pe "toaleta" multe si marunte cosmeticale femeiesti.
In fundal, pat mare cu baldachin, in penumbra-miscare in pat.
Bataie discreta in usa.
o voce feminina din pat
revin ca am musafiri
Scris 27 December 2008 - 06:28 PM
Poate aţi citit prea mult Caragiale, dar teatru nu înseamnă să scrii doar ca marele dramaturg. Din câte ştiu eu Shakespeare a scris tot teatru. Iar stilul lui nu este acelaşi ca al lui Caragiale.
În piesa asta nu există personaje. De fapt, piesa este una scurta (prea scurtă, ştiu), alcătuită dintr-un simplu monolog. Nu vorbeşte decât o singură persoană, o femeie, despre durerea din sufletul ei, după ce un bărbat i-a frânt inima. Asta e tot. E ca o poezie simbolistă, care are însă pretenţia să fie spusă pe scenă.
Acum înţelegeţi?
Scris 27 December 2008 - 06:51 PM
apollo91, la Dec 27 2008, 07:28 PM, a spus:
Acum înţelegeţi?
Băiatule, permite-mi să mă citez.
diclona, la Dec 27 2008, 04:52 AM, a spus:
Ţi-am spus-o blând aseară pt că magii cântau, pruncu' dădea din picioare, Maria mulgea capra împreună cu Iosif, stelele pâlpâiau la fereastră, dar ceea ce a scris "prietena" ta e un mare bullshit.
Aceasta postare a fost editata de diclona: 27 December 2008 - 06:56 PM
Scris 27 December 2008 - 07:53 PM
O voce feminina din pat
-ignora, continua
O voce masculina din pat.
-nu pot draga mi s-a luat. E ala micu`, l-o fi scapand la toaleta si-i in stare sa scoale tot cartieru`. Doo minute.
Personajul masculin traverseaza scena si il intrezarim(in lumina) pentru doo secunde pe print practic.
La usa, deschizand-o.
Soptit
-ce vrei mah ?
Voce din cealalta parte a usii.
-nu fi magar patroane ai zis ca ma lasi si pe mine sa-i fac umpic de curte doamnei.
-da` mah da` se jeneaza.
-pai de ce ?
-a zis ca nu se astepta sa fii asa urat. Bine. Pricepe, am avertizat-o bun. Da` chiar in halu` asta ?!
-bine patroane da` i-ai zis de ochi ? Ca ochi langurosi alea alea.
-bravo mah. Normal ca i-am zis. Da` a zis ca se pipi pe ochi . Ochi avea si mahatma ghandi.
Cortina.
Adica nu.
Se inchide usa, printul inapoi in pat. Se desfasoara pe rand actul I II si III.
Evident in penumbra, si sugerat doar de efecte de sunet si lumini. S`tem clasici si nu ne bagam picioarele in ea de arta, doar de dragul de-a parea interesanti.
Deci final apoteotic- eventual oda bucuriei - si cortina.
Publicul aplauda si lauda pe print, si rade evident de k.
Patit, acesta aduce la randul lui o plasa cu zarzavaturi la aplauze.
Nimeni nu mai arunca cu nimic in nimeni.
Scris 27 December 2008 - 08:12 PM
diclona, la Dec 27 2008, 06:51 PM, a spus:
Bullshit spuneti? Pot sa rad? Dati-mi si mie o adresa de mail, si-am sa va pun acolo o multime de creatii ale acestei "prietene" (care mi-e amica, nu iubita
Scris 27 December 2008 - 08:28 PM
apollo91, la Dec 27 2008, 09:12 PM, a spus:
Nu-mi pasă dacă-i pui mâna pe labie prietenei tale, dezvirginarea literară încă nu s-a petrecut în cazul său, cu ajutorul tău sau nu.
Eu am o problemă, aşa este, nu arunc niciodată în gamelă picioru' literei c împreună cu penisu' literei b gândindu-mă c-am să halesc o operă scriitoricească.
Degeaba împreunezi stări chioare de amor cu o buche tristă dacă n-ai har artistic.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Quand L'histoire Devient Géniale |
Baby_Blue | 3 | 5.154 |
|
Teatrul si trairile interioare | nightwish | 12 | 7.046 |
|
Incredibil | laddy | 6 | 2.084 |
|