As dori cateva informatii despre Sankt Petersburg.
Scris 11 September 2008 - 02:13 PM
Scris 11 September 2008 - 02:11 PM
Sasha P., la Sep 11 2008, 03:13 PM, a spus:
nu as putea sa iti dau cine stie ce detalii , nu am fost acolo, dar mi-as dori sa ajung. un prieten de-al meu a fost acolo, la muzeul ermitaj, mi-a spus ca e colosal. stiu ca SP e denumit venetia nordului, noaptea se instaleaza mai tarziu decat in zonele noastre( prin luna mai parca,noaptea e un amurg continuu) ,datorita latitudinii nordice la care se afla, si acest fapt cica da o frumusete aparte unei seri la sankt petersburg.
mai stiu ca are vreo cateva sute de porduri peste Neva, raul ce strabate orasul. sper sa iti dea mai multe detalii cei ce au avut norocul sa viziteze acest oras
Aceasta postare a fost editata de wanderley: 11 September 2008 - 02:12 PM
Scris 11 September 2008 - 02:25 PM
wanderley, la Sep 11 2008, 03:11 PM, a spus:
mai stiu ca are vreo cateva sute de porduri peste Neva, raul ce strabate orasul. sper sa iti dea mai multe detalii cei ce au avut norocul sa viziteze acest oras
Multumesc! Si, da, sunt celebre "noptile albe din Sankt Petersburg". Sincer, de-abia astept sa vad cum este. Nu e ceva ce vezi oriunde si oricand.
Scris 11 September 2008 - 02:55 PM
Sasha P., la Sep 11 2008, 02:13 PM, a spus:
e un oras ok.
dar murdar.
hermitajul se merita vazut, dar nu numai.
dupa ce termini cu orasul, te sfatuiesc sa pleci spre izhora, si s-o iei la stânga catre satul ala in care a stat puskin, mi se pare ca e în continuarea lui puskinskaia. Normal, fireste.
altfel, ai nevsky prospekul unde se cam petrece tot, si e de vazut arhitectura de pe moskovsky prospekt, cea mai lunga strada (bulevard) din oras.
sigur, nu uita sa vezi catedrala (petru si pavel parca), aia cu acoperisul auriu, câmpiile lui marte, palatul mikhalevksy, crusisatorul aurora, sau potiomkin ( e ancorat pe partea cu catedrala, de partea cealalta a centrului, cum ar veni, de partea cealalta a ermitajului)
Daca o iei înspre stânga, firste ajungi la bolsoi teater. Nu uita pe nevsky prospekt catedrala sândegui varsat si ailalta, nu mai stiu cum o cheama, în cinstea generalui ala care l-a învins pe napoleon.
Altfel asteapta-te sa nu prea se vorbeasca engleza, asteapta-te sa platesti peste tot de 5 ori mai mult ca rusii (ca esti strain) si cam asta e tot. Meroul e o alternativa buna de transport, altfel, marsrutka.
dar sper ca vorbesti naibii pe ruseste, ca altfel nu prea te vad bine.
Preturile pot fi si extrem de mari dar si extrem de mici. depide de unde cumperi.
Ma rog, e ok.
mdeap.
Sasha P., la Sep 11 2008, 02:25 PM, a spus:
cred ca s-a cam trecut sezonul...
acuma mai degraba trebuie sa te astepti sa se însereze foarte devreme.
Nu e bai.
Noptile albe nu au nimica deosebit, e chiar periculos. rusii cei simpatici se aduna si beu de sting.
soarele apune foarte târziu, e adevarat, si e foarte neplacut sa te uiti spre niva, adica spre amiralitate, când o iei dinspre gara moskva.
Ai grija sa nu te prinda noaptea de partea cealalta a râului, sau canalului, ca pâna dimineata nu se lasa podurile. Acuma depinde de ce parte stai.
Dar, cum ziceam, s-a dus vremea lor. noptile alve sunt prin mai-iunie, probabil iulie.
Scris 11 September 2008 - 07:40 PM
Ma asteptam sa "vad" noptile albe, dar daca nu se poate, c'est la vie! Altadata, daca va mai fi vreuna. Si sper sa mai fie!
Chestia cu podurile este chiar haioasa. Nu pot sa ma vad stand la piciorul unui rau si asteptand dimineata sa se lase podurile!
Cat despre obiectivele turistice, nu stiu cat timp voi sa avea sa vizitez, dar ma bucur ca am o lista din care pot sa aleg. Si nu cred ca voi putea intr-o singura saptamana sa vizitez tot Hermitaj-ul, avand in vedere ca este gigantic.
In ciuda tuturor "defectelor" S.P., sper sa fie o excursie de vis...Si sper sa nu se amane. Inca o data, multumesc!
P.S.: Ma asteptam sa fiu nevoita sa platesc de 5 ori mai mult ca rusii.
Scris 11 September 2008 - 10:27 PM
Este relativ tanar ( 1703) fiind intemeiat de Petru cel Mare , dar a apucat sa-si schimbe numele de cateva ori: Peterburf, Petrograd, Leningrad....pt ca aici s-a scris istoria Imperiului Rus
este cel mai nordic mare oras al lumii 60 gr lat si 30 long....ca si populatie - pe locul 4 in Europa, dupa Londra, Moscova si Paris. Raul Neva, care-l strabate...nu este de fapt chiar un rau...ci mai mult o stramtoare intre lacul Ladoga si Marea Baltica.....in delta lui intran inca 4 lacuri si se mai revarsa inca 3 rauri! Un astfel de sistem acvatic este unic in lume si mai exista decat la Marile Lacuri in America de Nord....S-P e campionul Europei dupa nr de poduri...pe locul 2 la canale de navigatie si insule(dupa Venetia)....impreuna cu suburbiile are 64 de rauri, 48 de canale...170 de km de chei, 800 de poduri, 100 de insule!
Din suburbii de vizitat : Tzarskoie Selo ( or, Puskin) : palatul Ekaterinei si parcul, palatul lui Alexandru si parcul
Pavlovsc : palatul lui Pavel cu parcul
Peterhoff: Palatul Mare, palatul Marli, palatul Monplaisir, palatul Ermitaj, Marea Grota....palatul Gatcina ...etc
Oranienbaum: Marele palat, Palatul lui Petru
Va trebui sa vezi minunatele biserici si soboruri unde s-a folosit o cantitate impresionanta de aur si pietre pretioase si semipretioase.
Este pur si simplu incredibil cum , in timpul razboiului, acest oras, pe atunci perponderent de intelectuali, centrul cultural al rusiei,a supravietuit datorita locuitorilor lui care nu au vrut cu nici un chip sa-l cedeze nemtilor...aproape 3 ani au fost blocati intr-un inel de foc..Marea Blocada...fare sa poate fi aprovizionati cu alimente, bombardati...cu ierni de 45 grade....a supravietuit in jur de 30 la suta din popuatie....si totusi a renascut si si-a pastrat comorile. II admir .
Asa ca.....iti va fi greu sa te hotarasti, unde sa mergi....pt ca nu ai cum sa vezi tot ce e de vazut!
.
.
Fisiere atasate
-
petergof.jpg (180.61K)
Number of downloads: 83 -
Petersburg2.jpg (73.67K)
Number of downloads: 66 -
Petersburg4.jpg (146.43K)
Number of downloads: 69 -
Petersburg13.jpg (74.65K)
Number of downloads: 61 -
most2.jpg (200.76K)
Number of downloads: 88 -
Petersburg15.jpg (47.36K)
Number of downloads: 71 -
Petersburg16.jpg (73.21K)
Piter1.jpg (58.5K)
Number of downloads: 56 -
Piter3.jpg (43.66K)
Number of downloads: 78 -
Piter11.jpg (73.75K)
Number of downloads: 71 -
Piter17.jpg (75.09K)
sp_1.jpg (51.1K)
Number of downloads: 81
Scris 11 September 2008 - 10:37 PM
Sasha P., la Sep 11 2008, 07:40 PM, a spus:
Nu spune. Nu ajuta. Rusul e grobian, iar rusul din Piter e si mai încrezut.
E adevarat ca prin vinele unora curge înca sânge un pic mai albastru.
Dar e ok.
Sunt însa încrezuti.
Depinde ce vrei sa faci. Excursie organizata ?
eu nu as agrea, dar e o modalitate.
Altfel, bafta, si zbor placut. Sper ca zbori direct, si nu schimbi în sherementievo si apoi zbori cu pulkovo .
Sper.
koffemaker, la Sep 11 2008, 10:27 PM, a spus:
Asa ca.....iti va fi greu sa te hotarasti, unde sa mergi....pt ca nu ai cum sa vezi tot ce e de vazut!
.
Hm,
e frumos, nimic de zis. Dar de aici pâna a spune ca e unul din cele mai minunate...
Scris 12 September 2008 - 08:07 AM
Multumesc pentru fotografii si pentru indicatii, imi vor fi de folos, cu siguranta!
Nu merg intr-o excursie organizata, ci plec pe cont propriu cu inca o persoana, ceea ce este in dezavantajul meu. Daca as fi fost cu un grup, cred ca as fi avut un program bine planificat si beneficiam de o atentie pozitiva oarecum sporita.
Dar cred ca e bine si asa.
Va multumesc inca o data!
Scris 12 September 2008 - 08:50 PM
Marlboro, la Sep 11 2008, 11:37 PM, a spus:
E adevarat ca prin vinele unora curge înca sânge un pic mai albastru.
Dar e ok.
Sunt însa încrezuti.
Depinde ce vrei sa faci. Excursie organizata ?
eu nu as agrea, dar e o modalitate.
Altfel, bafta, si zbor placut. Sper ca zbori direct, si nu schimbi în sherementievo si apoi zbori cu pulkovo .
..iar daca nu ai zbor direct, ia de la moscova acceleratul "Krasnaia Strela" ( sageata rosie)...e mai ieftin decat avionul, confortabil si destul de rapid.
Chiar, Marlboro,vroiam sa te intreb: in ce an ai fost acolo, de ai amintiri atat de proaste despre rusi?......eu ii stiu cu totul altfel- sufletisiti si primitori!...( poate pentru ca vorbesc rusa)
da, sunt patrioti, pt ca asa au fost educati si au o mandrie nationala pe care nu o ascund si care uneori deranjeaza, fiind catalogata drept ingamfare....mai ales ca la noi acest sentiment e o pasare rara, din pacate
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Litoral Grecia
Unde ? |
marinaru | 4 | 2.292 |
|
|
tosca_5 | 18 | 5.046 |
|