Sari la conținut
Forum Roportal
eusebio__

hard disk nou

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut.Vreau sa-mi iau un hdd nou,si nu-s prea hotarat ce sa aleg. M-am uitat putin pe net,si ma bate gandul sa merg pe un WD3200AAKS. Ce ziceti,fac o alegere buna?Momentan am un Samsung SP 2504 C, 8MB. WD-ul care as vrea sa-l iau,are 16 MB cache.O sa simt vreo diferenta daca e dublu cachul,fata de cat am eu acum? S-ar merita sa fac un efort,sa ma adun ceva bani,si sa-mi iau un WD Raptor la 10000 rpm ?Va rog sa-mi dati niste sfaturi. Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da te va ajuta un numar mai mare de memorie cache mai ales cand copiezi de pe o partitie pe alta si in jocuri. Un raptor merita sa iti iei daca esti pasionat de jocuri [eu unul nu as da bani] joci destul de bine si pe caviar ce conteaza 3 secunde la vale, am rabdare. In schimb western digital se incing destul de tare, am un hdd de 160 Gb merge la 50 gr dar nu am avut probleme pe acum, cu un cooler in plus sta bine. Seagate sau Samsung sunt iara niste alegeri destul de bune. Western Digital sta bine in schimb la timpii de acces.

Editat de Cristi^

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
S-ar merita sa fac un efort,sa ma adun ceva bani,si sa-mi iau un WD Raptor la 10000 rpm ?Va rog sa-mi dati niste sfaturi. Multumesc.

Un HDD de 320Gb in 7200 rpm indiferent de producator nu depaseste 200ron in timp ce un HDD de 147GB in 10000rpm din nou indiferent de producator sare de 600.Concluziile sunt usor de tras :In momentul de fata,cand procesoarele dual core si chiar quad core au devenit accesibile,cand pretul DDR2'ul a scazut spre ridicol esti parca obligat sa'ti iei un HDD in 10000rpm daca vrei sa scoti tot ce poate da procesorul ,respectiv DDR2 - DDR3 e inca scump iar placile de baza ce suporta DDR3 sunt putine si,la fel de scumpe si ele -.

Ideea e urmatoarea :daca sistemul tau e unul performant - aici te gandesti la un minim core2duo 6600 insotit de macar 2gb ddr2 in 800 si o placa in 256 biti cu ddr3 sau 4 - ia'ti un hdd in 10000.Daca nu,nu merita efortul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La banii care ii dai pe un raptor iei 2 de 320gb si le pui in raid si ai aproape aceeasi performanta.Mai ramin si bani de citeva beri.

Pana la urma mi-am luat 2 hdd-uri WD 3200 AAKS. Nu fac RAID,pt ca nu suporta placa mea de baza.Sunt multumit de ele,oricum. Mersi pt raspunsuri.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×