5 sporturi pe care le poți face și acasă

5 sporturi pe care le poți face și acasă

Detalii

CategoriiSport
Taguribox, sport, tenis de masa, yoga, zumba
Ultima actualizareJoi 23 septembrie 2021
Vizualizari94

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai un program încărcat și nu ai timp să mai treci și pe la sală? Îți tot spui că vrei să faci sport, dar nu ți-e tocmai la îndemână să te deplasezi? Noi venim cu câteva sugestii de sporturi pe care le poți face direct din sufrageria ta pentru a-ți păstra organismul în mișcare.

Cinci sporturi pentru acasă
1. Box
Nu este o sugestie des întâlnită, nu-i așa? Tu poți alege un sac de box de pe knock-out.ro. Prețurile diferă de la un model la altul și nici nu ai idee cât de benefic este pentru organism un astfel de antrenament. După ce achiziționezi și o pereche de mănuși, poți să te eliberezi de stresul acumulat de-a lungul zilei.

2. Planking
Poți sta în poziție de plank chiar și atunci când lucrezi pe laptop, dacă vrei. S-ar putea chiar să uiți că faci sport cât timp ești distras cu altele, dar abdomenul tău nu va uita și va fi mult mai tonifiat în timp. Plankingul elimină durerile de mijloc și de spate și îți fortifică mușchii. Atenție, însă! Nu trebuie să te miști nici măcar un centimetru. Rămâi în poziție ca pentru a face o flotare timp de minim 30 de secunde, după care repetă acțiunea până când reușești să-ți menții poziția 2-3 minute în fiecare zi.

3. Tenis de masă
Dacă dispui de spațiul necesar într-una din camerele casei tale sau chiar în curte, invită-ți un membru al familiei la joacă! Tenisul de masă este atât o activitate distractivă, cât și un sport care-ți pune în mișcare întregul corp prin faptul că îți schimbi greutatea de pe un picior pe altul. De asemenea, mușchii brațelor se vor întări și la fel și plămânii. Cu fiecare nouă gură de aer, cu fiecare minge lovită, celulele tale vor fi reîmprospătate.

4. Yoga
Mintea și corpul trebuie să lucreze împreună, iar yoga este unul dintre sporturile care demonstrează cel mai clar această legătură. S-ar putea să îți ia ceva timp până reușești să pui în practică pozițiile de bază, dar nu te lăsa descurajat/ă! Poți urmări clipuri pe internet care să îți explice procesul de la zero, poți pune niște muzică de meditație pe fundal și astfel ajungi să îți echilibrezi organismul atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

5. Zumba
Zumba este un sport care combină dansul și gimnastica într-un ritm foarte alert, iar în mod obișnuit ai nevoie de un instructor. Există însă câteva exerciții de zumba pe care le poți face și acasă pentru picioare sau abdomen. După aceea, poți combina mișcările pe care le știi pentru a-ți crea propria coregrafie. Nu te sfii să improvizezi, important este să faci mișcare. Corpul tău se va obișnui numaidecât cu noile exerciții, iar flexibilitatea ta va crește. Un mare avantaj al acestui sport este că nu ai nevoie de echipament special. Este suficient un izopren și o pereche de colanți subțiri pentru a-ți începe antrenamentul.

Există multe variante posibile de sport pentru acasă. Este important să o identifici pe cea potrivită pentru tine și să urmezi un program zilnic, în funcție de resursele organismului tău. Nu încerca să te forțezi, începe cu programe scurte de 15-20 de minute, iar rezultatele se vor vedea în timp.


Sursa foto: shutterstock.com/ro/image-photo/girl-training-home-doing-plank-watching-1610191132