Majoritatea romanilor vor ca romii sa fie numiti tigani Studiu Gallup
Scris 10 December 2007 - 12:15 PM
Majoritatea romānilor - 52% - consideră că este corect ca persoanele de etnie romă să fie numite "ţigani", iar 76% afirmă că străinii confundă termenii "rom" şi "romān" īntr-o măsură mare şi foarte mare, potrivit unui studiu Gallup, citat de NewsIn.
http://www.hotnews.ro/Revista_presei/Subie...miti_tigani.htm
Scris 11 December 2007 - 11:11 AM
Dragos121, la Dec 10 2007, 12:15 PM, a spus:
Majoritatea romānilor - 52% - consideră că este corect ca persoanele de etnie romă să fie numite "ţigani", iar 76% afirmă că străinii confundă termenii "rom" şi "romān" īntr-o măsură mare şi foarte mare, potrivit unui studiu Gallup, citat de NewsIn.
Īn privinţa corectitudinii denumirii de "ţigani", nu prea văd nimic de discutat. Şi nemţii īşi spun lor īnşile "deutscher", dar nu cred că le-ar da prin cap să conteste termenul "german", pe care īl folosesc alte naţiuni, cānd se referă la ei.
Cāt despre cei 76% care cred că "străinii confundă termenii "rom" şi "romān" īntr-o măsură mare şi foarte mare", asta nu īnseamnă că reflectă realitatea obiectivă īn privinţa acestei confuzii, ci reflectă ceea ce cred oamenii de pe stradă īn privinţa acestei confuzii.
Dacă faci un sondaj de opinie īn privinţa aselenizărilor, ai să afli că există un procent destul de mare de oameni care cred că aceste aselenizări nu au avut loc niciodată. Oamenii cred tot felul de lucruri. Altfel, crezi că ar mai fi fost nevoie de noţiuni precum "urban myths" sau "urban legends"?
Aceasta postare a fost editata de harald: 11 December 2007 - 11:21 AM
Scris 11 December 2007 - 11:19 AM
Daca acum se revine, e absolut normal pentru ca asa se spune corect: tigan.
Ceea ce nu rezolva nimic din problemele reale. Dar nimic.
Scris 11 December 2007 - 11:40 AM
Scris 11 December 2007 - 11:42 AM
Scris 11 December 2007 - 11:46 AM
Shaorma Ucigasa so Amazing, la Dec 11 2007, 11:43 AM, a spus:
proprietarii de drept al acelui nume.... daca maine ne-am trezi ca vrem sa ne numin Italici sau IItalieni nu cred ca italienilor le-ar cadea tocmai bine .
Repet inca odata, fiecare popor are dreptul la propria identitate, nu e corect si cinstit ca romanii sa fie confundati cu tiganii, asta nu e rasism, nu e discriminare e doar un lucru firesc .
K0ntr0VerSy, la Dec 11 2007, 11:40 AM, a spus:
Dar tu oricum nu intelegi nimic in privinta asta...
ma bucur c-ai recunoscut, sa recunosti c-ai gresit e totusi mare lucru
Aceasta postare a fost editata de Zax: 11 December 2007 - 11:49 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
pro sau contra? |
ActorGrabit | 148 | 20.973 |
|
Chestionar: Pe cine alegem PRESEDINTE ? | _cata | 30 | 9.914 |
|
Discutii fara perdea de ce sa votam D.A. adica CDR deghizat? | Gafu | 9 | 7.204 |
|
Comentati noile aliante anormale intre PSD si PNL sau UDMR si PRM
Toate aceste partide il sustin pe Mircea Geoana |
marinaru | 8 | 2.699 |
|
CE A FACUT BASESCU PENTRU ROMANIA DE CIND A DEVENIT PRESEDINTE ?
raspunsuri |
Schimbarea Perceptiei | 197 | 22.434 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis