Cum ies dintr-o firma ca asociat?
Scris 05 April 2007 - 11:08 AM
Scris 05 April 2007 - 11:33 AM
Scris 05 April 2007 - 01:59 PM
Scris 05 April 2007 - 05:29 PM
Scris 05 April 2007 - 06:30 PM
pisik_mica, la Apr 5 2007, 02:59 PM, a spus:
n-ai ce sa cesionezi ca esti srl , renunti pur si simplu (aici ma refer la niste formalitati si acte completate - vezi la Registru Comertului ) , iar firma ori se dizolva ori ramane asociatului unic , urmand ca tu ca iti primesti aportul inapoi de la asociatul unic ,de aceea zic ca pentru el in functie de cat ai adus aport in firma i-ar conveni mai mult sa inchida firma si sa deschida alt srl decat sa-ti plateasca tie
Scris 07 April 2007 - 09:53 AM
master_mind, la Apr 5 2007, 07:30 PM, a spus:
astept cu nerabdare "detaliile concrete"
Scris 07 April 2007 - 12:32 PM
pisik_mica, la Apr 7 2007, 10:53 AM, a spus:
Imaginează-ţi că ai o maşină şi vrei să scapi de ea, ca să nu mai plăteşti impozite. Nu există decât două soluţii: ori o vinzi cuiva, pe care tu trebuie să-l găseşti; ori o duci la REMAT şi o poţi radia. E la fel şi cu firma: ori găseşti pe cineva să cumpere părţile sociale pe care le deţii tu, iar cumpărătorul poate fi atât asociatul tău (sau unul dintre ei) cât şi o terţă persoană. Ori solicitaţi împreună radierea firmei la Registrul Comerţului. Nu prea există alte opţiuni.
Şi exact ca şi în cazul maşinii, până găseşti cumpărător sau până la radiere, eşti în continuare deţinătorul de drept.
master_mind, la Apr 5 2007, 07:30 PM, a spus:
Nu e prima dată când îţi dai cu părerea în necunoştinţă de cauză, pe baza a ceea ce-ţi spune "un prieten care se ocupă cu ... ", ca să citez din memorie propria ta exprimare.
Scris 11 April 2007 - 01:47 PM
Bun...am gasit persoana careia sa-i cedez partea mea de firma. Care ar fi procedura? Mi s-a spus ca ar costa in jur de 700 RON. Nu e vorba de un contract pe care il inchei eu cu acest "cumparator"? M-a costat 850 RON sa infiintez firma...atat de mult sa coste sa vand partea mea?!?
Scris 11 April 2007 - 08:10 PM
pisik_mica, la Apr 11 2007, 02:47 PM, a spus:
Da, realitatea este că vânzarea părţilor sociale costă aproximativ la fel cu înfiinţarea unei noi firme. Dar asta pentru că e o firmă fără activitate, iar valoarea părţilor ei sociale e doar cea scriptică. Dacă ai vinde părţi sociale în valoare de 20.000 USD, pe care le deţii la o firmă care are un magazin sau o secţie de producţie, tot vreo 700 RON te-ar costa procedura, fără să ţi se mai pară exagerat. E la fel ca un bilet de tren, costă la fel şi dacă mergi cu mâinile în buzunare, dar şi dacă ai 20.000 de euro la tine.
În esenţă, e într-adevăr un contract pe care îl închei tu cu respectivul cumpărător, dar d.p.d.v. al firmei, e de fapt vorba de un act adiţional la contractul de societate. Drepturile şi obligaţiile tale ca asociat dispar abia după ce Registrul Comerţului operează modificările introduse prin respectivul act adiţional. Poţi rezolva şi singură la Registrul Comerţului, dar de acel act adiţional oricum e preferabil să se ocupe un avocat. Eu apelez întotdeauna la o firmă de consulting şi costă la fel ca şi cum te-ai ocupa singur, doar că la firma de consulting semnezi de vreo 15 ori într-o jum.de oră, în loc să umbli tu o săptămână.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
agentie Baby sitting | cocacola | 3 | 4.091 |
|
auto | _bgd_ | 2 | 1.928 |
|
infiintare rezervatii naturale
propunere de lege |
Ghijoi | 6 | 1.810 |