Elizabeth Banks

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1832

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 10 februarie 1974 in Pittsfield, Massachusetts, SUA
Inaltime: 165 cm

Elizabeth Banks este o actrita americana cunoscuta pentru rolurile din Definitely, Maybe, Role Models, Wet Hot American Summer, Spider Man si serialele de televiziune 30 Rock si Scrubs.

Cariera

Pentru a evita sa fie confundata cu actrita Elizabeth Mitchell, si-a schimbat numele de familie din Mitchell in Banks la inceputul carierei. Primul film in care a jucat este Surrender Dorothy, o productie independenta ce a castigat primul loc inElizabeth Banks 1998 in cadrul Festivalului de Film Sundance. In anii ce au urmat, Elizabeth Banks a aparut in numeroase filme precum Ordinary Sinner, Spider Man, Swept Away, The Trade, Spider Man 2, The Sisters, The Baxters si in serialele Sex and the City, Law & Order si Without a Trace.

In 2005, odata cu aparitia din The 40-Year-Old Virgin, Elizabeth Banks a atras privirea asupra ei. A jucat in piesa de teatru Bus Stop, prestatie ce i-a fost laudata de critici. Au urmat aparitii in serialele Stella si Scrubs, apoi in drama Invincible si in comedia horror Slither. In urma prestatiei din Invincible, Elizabeth Banks a fost nominalizata la MTV Movie Awards alaturi de partenerul ei din film, Mark Wahlberg, la categoria Best Kiss. 

In 2007, Elizabeth Banks a jucat alaturi de Aaron Eckhart si Jessica Alba in comedia Meet Bill, apoi in Fred Claus, impreuna cu Vince Vaughn si Paul Giamatti. Un an mai tarziu, a fost distribuita alaturi de Isla Fisher si Ryan Reynolds in Definitely, Maybe, apoi in comedia Zack and Miri Make a Porno. In acelasi an, a interpretat rolul Laurei Bush in filmul autobiografic al lui George W. Bush, regizat de Oliver Stone.

In 2009, Elizabeth Banks a aparut in The Uninvited, un remake al peliculei coreene A Tale of Two Sisters. A fost distribuita alaturi de Alec Baldwin in serialul de televiziune 30 Rock. Initial trebuia sa joace in doar patru episoade, insa s-a decis ca personajul sau sa reapara de-a lungul seriei 5. In urma prestatiei sale, Elizabeth Banks a fost nominalizata la Primetime Emmy Award la categoria Cea mai buna actrita invitata intr-un serial de comedie. 

In 2012 a aparut in Man on a Ledge alaturi de Sam Worthington si in The Hunger Games impreuna cu Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson si Woody Harrelson. In continuare, si-a anuntat prezenta in Movie 43 si Frank or Francis, in care il are coleg de platou pe Nicolas Cage.

Viata personala

Elizabeth Irene Mitchell s-a nascut pe 10 februarie 1974 in Pittsfield, Massachussetts, SUA. In copilarie a practicat baseball-ul si calaria, apoi s-a reorientat catre actorie. A absolvit liceul Pittsfield in 1992, dupa care s-a inscris la Universitatea din Pennsylvania, absolvind magna cum laude in 1996. In urmatorii doi ani a frecventat American Conservatory Theater, obtinand la final diploma de master in arte frumoase.

Elizabeth Banks este casatorita cu producatorul Max Handelman din 2003 si au impreuna un copil, Felix, nascut de o mama surogat in 2011.

Tot in 2011, revista FHM a pozitionat-o pe locul 39 in topul celor mai sexy 100 de femei din lume.

Elizabeth Banks si Max Handelman