Avantajele unei lenjerii de pat alese corect

Avantajele unei lenjerii de pat alese corect

Detalii

Telefon
0751093743
Categorie
Anunturi vanzari diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
934

Voteaza & Distribuie

Descriere

Unul dintre cele mai importante elemente de decor într-un dormitor este lenjeria de pat şi de aceea alegerea ei reprezintă o adevărată provocare pentru oricine. Într-o cameră destinată odihnei, lenjeria de pat reprezintă o piesă de rezistenţă şi ar fi indicat ca atunci când faci o astfel de achiziţie să ţii cont de câteva reguli pentru ca produsele să nu devină de „unică folosinţă” după prima spălare.

Pe piaţă există numeroase modele şi texturi şi de aceea a decide ce să cumperi pentru casa ta sau a celor apropiaţi poate fi o adevărată provocare. Prin urmare, este foarte important să iei în calcul câteva aspecte care te vor ajuta să faci alegerea mai uşor.

Un prim criteriu este dimensiunea. Înainte de a face achiziţia, asigură-te că ştii exact dimensiunile patului şi ale saltelei. Este indicat ca cearşaful să fie cu câţiva zeci de centimetri mai lung şi mai lat decât salteaua, pentru a putea fi fixat sub aceasta. Totodată, ţine cont şi de dimensiunile feţelor de pernă, care pot să fie pătrate sau dreptunghiulare, de aceea ar trebui să alegi în funcţie de ce tipuri de perne ai acasă.

Tot legat de dimensiune, ia în calcul ce tip de pat ai. Pentru un pat single sau unul dublu, dimensiunile diferă. Aceste informaţii le poţi găsi atât în descrierea produsului, cât şi la vânzătorul ori consilierul din magazinul real ori din cel online. Pe lângă cearşafurile obişnuite, există şi lenjerii care au seturi în care cearşaful are elastic şi este mai util pentru că îmbracă mai uşor salteaua şi nu mai alunecă.

Un criteriu mult mai simplu este cel care vizează culoarea. Deşi fiecare alege după simţul estetic şi după modul în care este decorată camera de odihnă, este bine să ştii că pe o lenjerie de pat în culori deschise orice pată va fi mult mai vizibilă. Pe de altă parte, lenjeria în culori închise are tendinţa de a se decolara mult mai repede după spălări repetate. Culoarea trebuie să fie în concordanţă cu stilul ales în decorarea dormitorului.

Ţinând cont de faptul că petrecem câte 6-8 ore în pat, în fiecare zi, confortul pe care îl oferă lenjeria este un alt criteriu. În magazine sunt lenjerii de pat din diferite materiale de la bumbac, mătase, bumbac satinat, crep. Cel mai căutat material pentru lenjerii este bumbacul. Pe lângă lenjeriile 100% bumbac, bumbacul satinat este mai fin şi este apreciat de cei care vor o lenjerie mai lejeră. Pe de altă parte, bumbacul flanelat este mai gros şi este potrivit pentru perioadele reci. Lenjeriile din in reprezintă, de asemenea, o alegere inteligentă, deoarece acest material este unul rezistent la frecare şi are capacitatea de a menţine răcoarea corpului, conferind senzaţia de racoare în zilele caniculare.

Calitatea materialului este foarte importantă, de aceea este indicat să vedeţi cine este producătorul lenjeriei şi ţara de proveninenţă. Un indiciu de care să ţineţi cont este densitatea firelor de ţesătură/cm patrat. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât ţesătura este de mai bună calitate şi mai rezistentă în timp.

Preţul este şi el un criteriu demn de notat, dar luaţi în calcul faptul că o lenjerie de calitate este cu mult mai scumpă decât una de provenienţă îndoielnică. Dacă nu vă permiteţi lenjerii de lux, urmăriţi perioadele de reduceri şi, astfel, puteţi achiziţiona produse de calitate, la preţuri avantajoase.