Sari la conținut
Forum Roportal
lavy2013

despre curentul electric

Postări Recomandate

Buna,deci as avea si eu o curiozitate si am hotarat sa postez aici...

Ieri dimineata,cu gandul sa imi intind parul bag placa de intins in priza,nu trec nici 5 secunde ca se aude PoC!poc! si vad ca iasa scantei cam 10 cm in jurul prizei...a venit mama si a tras totul din priza,am aruncat-o si cu asta basta.mai tarziu a venit un vecin care e electrician si a bagat-o din nou,la fel a scos scantei,a tras-o rapid din priza si a dat cu ea de pamant,nu s-a curentat.intrebarea mea e daca scurtul ce a avut loc ma surprinde cu mana pe stecher putea cauza moartea?am tot auzit ca curentul de acasa de 220 de volti nu este chiar fatal,nu am avut mana uda nici macar umeda in momentul cand am bagat-o in priza,dupa am sesizat ca era rupt firul....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

teoretic stecherul este izolator. Daca este un defect de contact intern, cum e cazul tau la fire, poate sa se incalzeasca atat de tare incat sa afecteze si izolatia - dar acest lucru s-ar observa pentru ca ar avea loc o carbonizare.

Daca pui mana pe un stecher intact nu ai cum sa te curentezi.

 

Depinde pe ce stai (cu ce esti incaltata, podea umeda), pe unde se scurge curentul spre pamant  - te poate scutura sau doar pisca - doar daca izolatia stecherului nu mai este intacta.

 

http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/823-cum-functioneaza-electrocutarea.html

Editat de stupid_me
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De obicei e fatal la o expunere prelungita (peste o secunda) sau un organism mai sensibil. De obicei spasmul cauzat de curentare face ca sa nu atingi conductorul electric pentru o durata prea mare, si de-aia ai auzit ca nu e "chiar fatal". Daca prinzi un conductor neizolat in interiorul palmei, o sa vezi ca e chiar "foarte fatal". (Ghilimelele le-am pus pentru fanii gramaticii, fatal, ca si mort, si multe alte adjective nu admite grade de comparatie).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pt ca e bifazat.

Cand e trifazat are trei faze.

 

Poate vrei sa reformulezi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cantaretul francez Claude Francois a murit electrocutat ... avea 39 de ani.  Era in dus si a vrut sa indrepteze corpul de iluminat ca i s-a parut strimb ...

 

"After working in Switzerland on 9 and 10 March and recording a television special for the BBC on Saturday, 11 March 1978, he returned to his Paris apartment in order to appear, the next day, on "Les Rendez-vous du Dimanche" with TV host Michel Drucker. While taking a shower, he noticed that the light fixture was not straight on the wall; he tried to straighten it and was accidentally electrocuted."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum a reușit Adrian Năstase să scadă factura de curent la ferma de la Cornu???   

*Are el nevoie de noi sa-i predem lectii de smecherii???   Merge la ceasu' care masoara consumatia, pune o greutate pe roata sa mearga mult mai incet sau deloc, iar cand stie ca vin aia sa-l citeasca ridica de acolo moneda sau ce a folosit si se vede clar economiile facute!!!   Un ROMAN celebru, Inginer Electric, m-a invatat si pe mine la meserie  :lol2:  

Cred ca Adrian Nastase a dat multi bani pe Palatele din Venetia,  Italia ca fii sa traiasca ca niste printisori communisti acolo cu un harem pe masura!!!

https://evz.ro/cum-a-reusit-adrian-nastase-sa-scada-factura-de-curent-la-ferma-de-la-cornu-fostul-premier-face-economii.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×