William Hurt

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2701

Voteaza & Distribuie

Descriere

WILLIAM HURT s-a pregatit la Tufts University si la Julliard School of Music and Drama, din New York. El a fost nominalizat de patru ori la Academy Awards, inclusiv recent, pentru rolul din A History of Violence, de David Cronenberg. Hurt poate fi urmarit in prezent in Into the Wild, film regizat de Sean Penn in care joaca Marcia Gay Harden, Catherine Keener si Vince Vaughn. Toata echipa de actori a fost nominalizata la premiul Best Ensemble, al Screen Actors Guild.
Hurt a incheiat de curand remake-ul Yellow Handkerchief , un film al lui Yoji Yamada din 1977, alaturi de Maria Bello, care a fost prezentat la Sundance Film Festival anul acesta. In 2007, Hurt a putut fi urmarit in The Good Shepherd, un film scris de Eric Roth si regizat de Robert DeNiro. El a mai aparut si in productia Mr. Brooks, un thriller psihologic care-l are cap de afis pe Kevin Costner, regizat de Bruce Evans.
Hurt a primit o nominalizare la Oscar pentru Broadcast News si Children of a Lesser God. Pentru realizarea din filmul Kiss of the Spider Woman, el a primit premiul Academiei, dar si premiul pentru cea mai buna interpretare masculina de la British Academy si la Festivalul de la Cannes.