Parcuri marine impresionante

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBerlin, Budapesta, Danemarca, Dubai, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareVineri 9 februarie 2018
Vizualizari9231

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre atractiile cele mai importante ale litoralului o reprezinta parcurile acvatice moderne, unde turistii pot interactiona cu lumea marina. Experienta este fascinanta, extrem de educativa si de interesanta, iar copiii marturisesc ca e chiar de neuitat. Cele mai impresionante parcuri marine din lume au capacitati uriase, de milioane de litri, in apele carora vietuiesc rechini, broaste testoase, pinguini, foci, morse, numeroase specii de pesti si alte animale subacvatice.

AquaDom, Berlin, Germania
AquaDom, Berlin, Germania
AquaDom, Berlin, Germania

AquaDom este, cu adevarat, unul dintre cele mai impresionante parcuri marine. Este construit in interiorul hotelului Radisson din Berlin si are forma unui cilindru cu inaltimea de 25 de metri si un diametru de 11 metri. Acvariul are un volum de circa un milion de litri in care traiesc peste 2500 de pesti.

Unul dintre cele mai interesante si mai spectaculoase aspecte il reprezinta liftul din interiorul cilindrului. Pe axul central al acvariului circula un lift realizat din sticla transparenta care transporta vizitatorii incepand din holul hotelului, continuand prin centrul acvariului si sfarsind pe platforma de observatie asezata imediat sub acoperisul de sticla al hotelului de cinci stele. In lift pot intra 30 de persoane in cadrul unei plimbari.

Tropicarium Budapest, Budapesta, Ungaria

Tropicarium Budapest, Budapesta, Ungaria
Tropicarium Budapest, Budapesta, Ungaria

Mult mai accesibil noua datorita faptului ca se afla aproape de tara noastra, spre deosebire de celelalte parcuri marine, Tropicarium Budapest este dotat cu cel mai mare acvariu din Europa Centrala. Bazinul cu rechini are un volum de 1,4 milioane litri, alaturi de care stau alte 50 de acvarii de dimensiuni mai mici, precum si piscine exterioare in care cresc specii de vietuitoare marine protejate.

Vizitatorii pot vedea crocodili, aligatori, scorpioni, broaste testoase, diverse specii de pesti, chiar si piranha. Parcul acvatic organizeaza si spectacole tematice realizate de scufundatori profesionisti. Hranirea rechinilor este, spre exemplu, unul dintre ele.

Oceanario de Lisboa, Lisabona, Portugalia

Oceanario de Lisboa, Lisabona, Portugalia
Oceanario de Lisboa, Lisabona, Portugalia

Oceanario de Lisboa a fost inaugurat cu mandrie de catre portughezi in anul 1998. Parcul marin este compus dintr-un bazin central inconjurat de alte patru acvarii mai mici. Fiecare bazin reproduce cate un habitat specific Pacificului, Oceanului Atlantic, Oceanului Arctic si Antarcticii si cuprinde aproximativ 500 de specii de plante si peste opt mii de specii de animale acvatice.

Okinawa Churaumi Aquarium, Okinawa, Japonia

Okinawa Churaumi Aquarium, Okinawa, Japonia
Okinawa Churaumi Aquarium, Okinawa, Japonia

La momentul deschiderii, Okinawa Churaumi Aquarium din Japonia a fost cel mai mare parc marin din lume. Este impartit in trei regiuni, fiecare dintre ele fiind concepute in asa fel incat sa reproduca si sa redea cat mai elocvent lumea marina specifica insulelor nipone.

In prima faza, vizitatorii intra in contact cu universul recifelor de corali si cu animalele ce traiesc in ape putin adanci. Urmeaza apoi o coborare inspre adancimile acvariului, unde vietuiesc animale specifice curentului cald Kuroshio. Ultima parte a calatoriei fascinante prin parcul acvatic dezvaluie vizitatorilor vietuitoarele din adancuri, ce in mod normal pot fi observate cu mare dificultate in mediul natural.


Nordsoen, Danemarca

Nordsoen, Danemarca
Nordsoen, Danemarca

Amplasat pe coasta Marii Nordului, in Hirtshals, Danemarca, Nordsoen este cel mai mare parc marin din nordul Europei. Este un parc acvatic complex, ce cuprinde un acvariu si un muzeu ce pot fi vizitate, dar si un centru stiintific cu sala de conferinte. Bazinul adanc de 8 metri reproduce cu fidelitate habitatul unor specii marine ce cu greu traiesc in medii artificiale, in vreme ce celelalte 12 bazine recreeaza lumea marina din Marea Nordului.

De mare efect printre vizitatori sunt acvariile tematice. Unul dintre ele, intitulat Creepy Crawlies, gazduieste nevertebrate diverse care pot fi observate in cel mai mic detaliu cu ajutorul unui scanner. Un alt bazin tematic, Sealarium, adaposteste numeroase specii de foci care traiesc in Marea Nordului.

Dubai Aquarium & Discovery Centre, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai Aquarium & Discovery Centre, Dubai, Emiratele Arabe Unite
Dubai Aquarium & Discovery Centre, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubaiul reuseste sa impresioneze la fiecare capitol, iar petrecerea timpului liber aici poate lua toate formele posibile, singura conditie fiind aceea sa existe disponibilitate. Parcul marin nu putea sa faca exceptie de la aceasta regula.

Impresionant prin volumul de apa si prin diversitatea speciilor pe care le gazduieste, Dubai Aquarium & Discovery Centre a fost inaugurat in anul 2008, ca parte a unui urias centru comercial si de divertisment.
Acvariul este populat cu 33 000 de pesti si alte animale acvatice ce fac parte din 85 de specii distincte. Panoul din sticla groasa de 750 de mm prin care turistii privesc lumea marina este inregistrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare panou de acest gen din lume.

AQWA, Perth, Australia

AQWA, Perth, Australia
AQWA, Perth, Australia

Australia se mandreste cu parcul acvatic impresionant din Perth, populat cu specii endemice de vietati marine ce traiesc in vecinatatea coastei de vest a continentului. Bazinul cel mai mare are o adancime de 4,5 metri, o lungime de 40 de metri si latime de 20 de metri. Punctul de atractie al parcului este, insa, tunelul transparent cu o lungime de 98 de metri prin ai carui pereti de sticla puteti admira fascinanta lume a coralilor, rechinilor, a pestilor colorati, a testoaselor si a leilor de mare.

Georgia Aquarium, Atlanta, SUA

Georgia Aquarium, Atlanta, SUA
Georgia Aquarium, Atlanta, SUA

Georgia Aquarium din Atlanta a surclasat Okinawa Churaumi Aquarium din Japonia, luandu-i locul in topul celor mai mari parcuri marine din lume. Are o capacitate de peste 31 000 de metri cubi in care traiesc mai bine de 100 000 de animale diverse apartinand adancurilor oceanelor. Uriasul acvariu este impartit in 60 de bazine distincte. Cel mai mare dintre ele adaposteste rechini balena de dimensiuni impresionante.

Georgia Aquarium este un centru de divertisment extrem de popular, vizitat anual de peste 2 milioane de turisti. De asemenea, este si un important complex oceanografic de cercetare.

L'Oceanografic, Valencia, Spania

L'Oceanografic, Valencia, Spania
L'Oceanografic, Valencia, Spania

Foarte cunoscut in Europa, L'Oceanografic din Valencia este cel mai mare parc marin de pe batranul continent. Este amplasat in aer liber, pe o suprafata de mai bine de 110 000 de metri patrati. Cladirea principala a fost proiectata de catre arhitectul spaniol Felix Candela si are forma unui nufar. Parcul acvatic reproduce lumea marina tipica Mediteranei, Oceanului Arctic, Antarcticii si apelor tropicale si adaposteste 45 000 de pesti si alte animale acvatice.

Underwater World Singapore, Sentosa, Singapore

Underwater World Singapore, Sentosa, Singapore
Underwater World Singapore, Sentosa, Singapore

Underwater World Singapore adaposteste mai bine de 700 000 de vietuitoare acvatice. Piesa de rezistenta a parcului marin este tunelul lung de 83 de metri, prin care vizitatorii iau contact direct cu spectaculoasa lume marina. Parcul nu este doar un centru de divertisment si de petrecere a timpului liber, ci si un important complex de cercetare si protejare a oceanelor.