Cele mai inspirate jocuri pe care le poți încerca alături de copilul tău

Cele mai inspirate jocuri pe care le poți încerca alături de copilul tău

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJocuri
Ultima actualizareMiercuri 17 noiembrie 2021
Vizualizari201

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ori de câte ori ai ocazia să petreci timp alături de copilul tău, bucură-te de aceste momente. Uneori nu puteți să ieșiți în natură, să vă bucurați de aerul curat ci trebuie să stați în casă. Vremea este de cele mai multe ori un factor important care vă poate distruge planurile și vă ține captivi în interior. Cu toate acestea, există o mulțime de jocuri care vă pot oferi clipe minunate împreună, astfel încât toată lumea să se distreze la maxim. Deoarece atunci când sunt mici, puterea lor de concentrare nu durează foarte mult, este indicat să schimbați periodic activitățile, astfel încât să treceți de la desenat la un set magnetic de construit ori de la fața ascunselea la modelat plastilina.

Atunci când trebuie să stea în casă, copiilor li se va părea că orele trec greu, așa că cea mai bună metodă pentru a-i ajuta este să le prezinți activități interesante, care să-i captiveze. Dacă ai rămas în pană de idei, am pregătit un articol cu cele mai apreciate jocuri, pe care le puteți juca în orice condiții. Jocul nu este doar pentru distracție, este o activitate care oferă enorm de multe beneficii. Pe lângă faptul că vă puteți amuza împreună, că veți râde în hohote, cei mici își vor dezvolta multe abilități printre care luarea deciziilor, comunicarea, rezistența la presiune sau lucrul în echipă.
1. Cursa cu ouă fierte
Este un joc extrem de amuzant și apreciat de cei mici. Dacă vă jucați în aer liber, puteți folosi ouă crude, dar dacă sunteți în interior, cel mai bine optați pentru ouă fierte. Pe lângă distracție, jocul este o modalitate grozavă pentru a dezvolta coordonarea mână picior, dar și echilibrul. Tot ce aveți nevoie sunt ouă și linguri pentru fiecare participant. Așezați-vă în linie, fiecare dintre voi având o lingură cu un ou pe ea. Cu o mână la spate, va trebui să vă îndreptați în viteză către linia de sosire, fără a pierde ouăle. Primul care trece linia de sosire câștigă cursa.

2. Scaunele muzicale

Și cu această activitate copiii se vor distra copios, mai ales dacă alegeți să vă jucați împreună cu ei. Aveți nevoie de scaune, cu unul mai puțin decât numărul de participanți, și de un device cu muzică. Așează scaunele în cerc, dă drumul la muzică și spune-le participanților să danseze în jurul lor. Atunci când muzica se oprește, fiecare participant trebuie să se așeze rapid pe un scaun. Cine rămâne fără scaun va ieși din joc. După fiecare rundă, atunci când un participant părăsește jocul, scoate și un scaun din cerc. Jocul continuă până când rămâne un singur scaun, cu un singur participant pe el.

3. Cursă cu obstacole

Este o variantă distractivă pentru copiii de toate vârstele, iar tu va trebui să construiești niște obstacole cu adevărat interesante. Ai nevoie de scaune, pături, mingii, cercuri pentru gimnastică ritmică, orice altceva este nevoie. Apoi, va trebui să stabilești traseul, în funcție de dimensiunea camerelor și generozitatea spațiului. Fiecare obstacol poate avea o abordare diferită: trebuie sărit peste el, trebuie să te târăști pe sub el, trebuie să-l ocolești într-un picior, etc. De fiecare dată când un obstacol este trecut în mod corect, copilul primește un punct. La finalul cursei se adună punctele și cine are cele mai multe câștigă.

4. Fața ascunselea

Nicio activitate de interior nu ar fi completă fără fața ascunselea. Merge atunci când copiii au vârste mai mici, așa că fiecare cameră pare un adevărat loc de joacă. Pentru copiii mai mari, poate fi de asemenea, o aventură interesantă, dacă veți juca pe întuneric. Regulile sunt simple: Cineva ”se pune”, adică își acoperă ochii cu mâinile și numără până la 10, în timp ce restul participanților se ascund cât de bine pot. După ce termină de numărat, jucătorul care s-a pus, începe să-și caute coechipierii. Pe măsură ce îi găsește, aceștia se strâng în locul de pornire. După ce au fost găsiți toți jucătorii ascunși, jocul se reia, iar la următoare rundă ”se pune”, primul jucător care a fost găsit în runda anterioară.

Sursa foto: piqsels.com