Metode pentru combaterea ridurilor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4515

Voteaza & Distribuie

Descriere

Imbatranirea este, din nefericire, inevitabila. Semne usoare ale acesteia isi fac aparitia chiar de la o varsta frageda, dupa 25 de ani. Insa exista metode naturale pentru regenerarea pielii si pastrarea prospetimii acesteia si pentru combaterea ridurilor. Nu va mai fi nevoie sa scoti o gramada de bani din buzunar pentru diferite produse cosmetice. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa inlaturi cu succes neaspectuasele riduri, aparute chiar inainte de vreme:

1. Consuma alimente colorate cat mai des

Odata cu inaintarea in varsta, antioxidantii din corpul tau cu rol de protectie nu isi mai fac bine treaba. Daca consumi la fiecare 4-5 ore fructe si legume colorate vei avea un as in maneca in lupta contra ridurilor. Exista o sumedenie de nutrienti antioxidanti, printre cei mai importanti numarandu-se vitamina C (rosii, citrice si gogosari), vitamina E (nuci si avocado), polifenoli (pudra de cacao naturala si fructe de padure), quercetin (ceapa si broccoli) si carotinoide (cartofi, salata verde si legume de culoare portocaliu deschis). Incearca sa incluzi aceste alimente antirid in meniul tau zilnic. Te vei obisnui sa mananci sanatos si-n plus te vei scapa si de riduri.

2. Bea cat de multe lichide

Pierderea elasticitatii pielii reprezinta unul dintre primele efecte ale deshidratarii, ceea ce conduce ulterior la aparitia ridurilor fine. E necesar sa bei cca 8 pahare de apa pe zi. Nu te impaci prea bine cu apa? Nu-i nimic. O poti inlocui cu ceai verde, lapte degresat sau la ocazie poti bea cate o ceasca de cafea. De asemenea, de pomenit in acest sens sunt si fructele si legumele deoarece ele contin fluide. De exemplu, poti opta pentru o supa de legume la pranz sau la cina. Iar dimineata poti savura fructul preferat sau un suc neindulcit de fructe, preparat chiar de tine.

3. Asimileaza 30% din calorii din proteine

Odata cu depasirea varstei de 30 de ani masa musculara se atrofiaza cu aproximativ 3 pana la 8%, la fiecare 10 ani. Asta inseamna ca forta ne scade si arderea caloriilor are loc mult mai lent. Secretul consta in a face miscare, dar si in a consuma suficient de multe proteine. Femeile care consuma alimente cu un continut ridicat de proteine animale reusesc sa isi pastreze musculatura pana dupa varsta de 50 de ani. Beneficiile proteinelor se regasesc si in combaterea starii de oboseala intrucat acestea mentin echilibrul zaharului din sange si contribuie la regenerarea celulelor afectate. De aceea este recomandat ca 30% din caloriile zilnice sa provina din proteine sanatoase precum carne slaba, legume, fructe de mare, carne de pasare, produse din soia si produse lactate dietetice.

4. Asigura-ti necesarul de cereale integrale

Asigura-te ca cerealele integrale nu-ti lipsesc din bucatarie. Sortimente precum orez brun, ovaz, mei, quinoa sau fulgi de porumb, sunt alegeri ideale, fie ca e vorba de o simpla gustare sau de preparate mai complicate. Scapa-te de obisnuinta de a folosi imediat orez alb sau pesmet. Tine cont de beneficiile cerealelor integrale si opteaza pentru acestea. Te vei bucura de o aroma unica, mai multe fibre si astfel sanatate si mai multi nutrienti anti-imbatranire.

Asadar metode pentru combaterea ridurilor exista, nu presupun eforturi prea mari, nici fizice nici materiale si sunt extrem de eficiente.