Angostura Global Cocktail Challenge - 10.000 de dolari pentru cel mai bun barman

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti
Ultima actualizareVineri 14 iulie 2017
Vizualizari913

Voteaza & Distribuie

Descriere

7 barmani din Europa Centrală și de Est se vor ”bate” preparând cocktailuri în cadrul Angostura Global Cocktail Challenge 2017- 2018, eveniment ce va avea loc miercuri, 19 iulie 2017, între orele 12.30 și 16.00, la Apollo 111 (str. Actor Ion Brezoianu nr. 23 - 25, Palatul Universul, Corp B, Subsol).

Vă așteptăm miercuri, începând cu ora 12.30, la concursul barmanilor și seara, de la ora 19.00, la After party – Nomad Sky Bar (Strada Smârdan 30, Etaj 1).

Cei 7 barmani înscriși în semifinala țărilor din Europa Centrală și de Est, care se va desfășura pe 19 iulie în Apollo 111, sunt: Mihai Fetcu (România), Stepan Abrahmayn (Armenia), Václav Jahn (Republica Cehă), Vasil Peevski (Macedonia), Darko Angeleski (Bulgaria), Karina Popushyna (Ucraina) și Kseniya Yashchuk (Belarus).

Mihai Fetcu activează de 9 ani în industrie și este, după cum singur se descrie, fost sportiv de performanță, actual barman cu acte în regulă! ”De când am intrat pentru prima oară într-un bar, am fost atras ca un magnet de magia sticlelor. M-au fascinat mereu poveştile care se află în spatele lor dar mai ales modul în care un cocktail, bine preparat, poate să îţi schimbe ziua… Sunt barman rezident Bar D.O.M.E şi mă ocup cu tot ceea ce înseamnă lumea barului. Pornind de la cursuri de barmani (Arta de a fi barman), evenimente de bar catering (Bar D.O.M.E Events), bar trivia (Cocktail Trivia), gheaţă (Ice Division), bar blogging & vlogging, ş.a.m.d”, se prezintă Mihai.

Juriul este compus din Daniyel Jones (Brand Ambassador Angostura – Trinidad Tobago, câștigător, în 2013, al Angostura Global Cocktail Challenge), Viorel Munteanu (co-fondator

Flying Cocktails Agency, cu o experiență de 16 ani în bartending, care a pregătit, până în prezent, peste 500 de barmani) și Emil Rengle (unul dintre cei mai talentați coregrafi și directori artistici români ai momentului, care a lucrat și a studiat alături de coregrafi celebri din cadrul celor mai renumite școli de dans din SUA, Europa și Asia). Administrator juriu va fi Ciprian Prodea Tasel- preparator barman, General Manager Flying Cocktails Agency.

Participantul trebuie să pregătească, în 7 minute, 2 cocktailuri cu Rom Angostura și 2 cocktailuri cu Amaro Angostura. Juriul va decide câștigătorul în funcție de calitatea băuturii preparate, a modului în care se prezintă participantul și a cunoștințelor pe care acesta le are în domeniu.

Câștigătorul semifinalei de la București se va întrece, în septembrie, la Finala Europeană de la Atena. Ultima bătălie se va da în Trinidad și Tobago în februarie 2018. Cel mai bun concurent va fi Brand Ambassador Angostura timp de 2 ani și va intra în posesia unui premiu în valoare de 10.000 de dolari.