Echitatia sau arta calariei

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7040

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi multi pun semnul egal intre echitatie si calarie, ceea ce nu este neaparat gresit, trebuie sa stim ca echitatia reprezinta mult mai mult decat o simpla calarie. Echitatia inglobeaza o serie de stiluri si traditii, echipamente de calarie, prezenta si pozitia calare si capacitatea de a controla calul si de a-l determina sa execute comenzile date. Corectitudinea calariei este si ea parte integranta a echitatiei. Desi exista diferente de stil si de echipament intre regiunile globului unde se practica echitatia, modalitatea de a stapani calul si maniera corecta de a calari sunt universal valabile.




Echitatia, arta calariei


Echitatia, arta calariei




Echitatia, la inceput rezervata aristocratiei

Echitatia, asa cum o stim noi astazi, a evoluat din sportul de societate britanic de hunting, o traditie rezervata la acea vreme numai celor ce faceau parte din clasa privilegiata a aristocratilor. In timp, hunting-ul a evoluat la ceea ce astazi numit sport ecvestru modern.


Normele echitatiei spun ca postura este foarte importanta. Calaretul trebuie sa aiba o pozitie corecta in sa si sa stapaneasca la perfectie tehnicile de control al calului. Calul trebuie sa fie dirijat in stilul impus de norme si sa execute fara greseala comenzile invatate la dresaj si sariturile din concurs.




Salt peste obstacole in cadrul concursului de echitatie


Salt peste obstacole in cadrul concursului de echitatie




Tinuta corecta presupune ca cel ce practica echitatia sa tina picioarele de o parte si de alta a seii, genunchii trebuie sa fie usor indoiti, iar talpile picioarelor bine fixate in scarite. Calcaiele se coboara usor, spatele trebuie sa fie drept, bazinul si privirea orientate spre inainte iar calaretul trebuie sa fie intr-un permanent contact cu calul.


Lectii de echitatie pentru pasionati

Cei pasionati de calarie se pot inscrie oricand la centrele de echitatie. Copiii pot opta pentru ponei, iar adultii se pot orienta catre armasari pur sange. Bucurestiul ofera o multitudine de optiuni, atat in oras, cat si in afara acestuia. Cluburile de achitatie ofera cursuri pentru toate categoriile de varsta, asistate de instructori specializati care va insotesc si in plimbarile calare.



Rasnovul este un alt oras dotat cu centre de echitatie. Complexul ce are o suprafata de 70 000 de metri patrati ofera iubitorilor de calarie atat ponei si manji, cat si armasari adulti pregatiti pentru a fi calariti. Accesul in complex se face contra unei taxe pe ora sau dupa achitarea contravalorii abonamentului valabil sase saptamani.


In Botosani, clientii pot opta pentru lectii complete de dresaj, echitatie, salt peste obstacole sau turism ecvestru. Centrul ofera conditii de cazare, vanatoare, pescuit, tabere pentru copii si organizare de evenimente. Centrul de la Mangalia se lauda cu o herghelie bogata cu care se pot organiza cursuri de echitatie, dar si curse de cai de rasa in apropierea litoralului romanesc.




Tabara de echitatie pentru copii


Tabara de echitatie pentru copii




Preturile incep de la 45 de lei pentru copii si 50 de lei pentru adulti pentru o ora de calarie. Abonamentele pornesc de la 450 de lei si sunt valabile 2 luni. Puteti, de asemenea, sa achitati 400 de lei pentru 10 ore de echitatie la Botosani sau 600 de lei pentru 10 sedinte desfasurate in Bucuresti.


Copiii se bucura de tarife reduse. O sedinta de 20 de minute porneste de la 40 de lei, in vreme ce, la Corbeanca, o jumatate de ora costa 45 de lei iar abonamentul valabil 2 luni, 400 de lei.