Evantaiele realizate manual

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6628

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele mai vechi evantaie realizate manual dateaza din secolul al II-lea I.Hr. si au fost descoperite pe teritoriul Chinei. Erau realizate din lemn de bambus si frumos decorate cu peisaje din natura. Mai mult decat atat, a existat o perioada in care artisti renumiti din China erau chemati pentru a picta pe evantaie iar, mai tarziu, acestea erau ornamentate cu poezii sau fraze inscriptionate cu stilouri caligrafice.




Evantai realizat manual


Evantai realizat manual - cadoul perfect




Scurta istorie a evantaiului

Evantaiul pliant a fost inventat in Japonia, undeva intre secolele al VI-lea si al VIII-lea. In timp au devenit un accesoriu nelipsit din mainile cochetelor asiatice care il asortau la chimonourile din matase si la podoabele din par.




Evantaiul in dansul gheiselor


Evantaiul, accesoriu important in dansul gheiselor




Scopul sau primar, acela de a face vant, a fost inlocuit cu semnificatii simbolice. Simbolizeaza prietenia, respectul si sunt daruite la ocazii speciale. De asemenea, evantaiul ocupa un loc important in dansurile asiatice. A fost folosit pe campurile de lupta, ca modalitate de a trimite mesaje, dar si ca arma.


Evantaiele sunt o foarte buna idee de cadou

In prezent, evantaiele realizate manual reprezinta o foarte buna idee de cadou. De la cele clasice, din panza sau bambus, pana la cele mai noi, realizate din plastic, cu desene florale, peisaje ale naturii sau figuri geometrice, evantaiele constituie un cadou cochet si unic.




Evantai japonez pictat manual


Evantai japonez pliabil, pictat manual




Modelele contemporane au un design inovativ, rafinat in acelasi timp, fiind rezultatul perfect al calitatii materialelor si al maiestriei celui care le-a realizat. Sunt confectionate exclusiv din lemn de santal sau bambus, din lemn si hartie sau lemn si material textil. Dimensiunile variaza de la cele mai mici, perfecte pentru a fi purtate in geanta si folosite cu orice ocazie, la cele medii, mari si foarte mari, cu o putere de racorire sporita si o not ain plus de spectaculozitate.


Evantaiele realizate manual, un accesoriu nelipsit la nunti

Evantaiele realizate manual au devenit un accesoriu nelipsit din tinuta mireselor sau din decoratiunile de nunta. De regula albe si confectionate din materiale vaporoase (pene sau materiale textile precum dantela sau matasea), evantaiele realizate manual sunt o marca a bunului gust.




Evantai la buchetul mireseiEvantai din pene de strut


Evantai atasat la buchetul miresei si evantai realizat din pene de strut




Se ataseaza la marturii, la lumanarile sau la decoratiunile de pe masa, pentru un aspect desavarsit al salii. Dupa nunta, evantaiul va deveni un suvenir pretios, alaturi de buchet, aducandu-va in minte cele mai frumoase amintiri ale celei mai importante zile din viata voastra.


Evantaie realizate manual in alte tari ale Asiei

Traditia folosirii evantaiului apartine, fara dar si poate, tarilor asiatice. Asia a dus la un cu totul alt nivel abilitatile si talentul de a manui acest accesoriu, transformandu-l, pe rand, in obiect indispensabil dansului, in marca a distinctiei si a frumusetii si in arma desavarsita de lupta.




Evantaie traditionale din Pakistan


Evantaie traditionale din Pakistan




Inclusiv tari precum Pakistanul produc evantaie realizate 100% manual, din materiale traditionale. Manerele sunt confectionate din lemn, iar partea superioara este realizata din material textil viu ornamentat cu motive florale. Asemeni celor produse in Egipt, India sau Grecia, evantaiele din Pakistan sunt, de regula, fixe si nu pliabile.


Au forma de frunza, de sabie, de steag sau sunt pur si simplu sferice. Acestea sunt cele mai simple modele si indeplinesc scopul primar pentru care au fost create: acela de a face vant si de a crea racoare in jur.