Creaza un avatar comic

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1307

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creaza un avatar comic

Pe internet putem gasi fel de fel de imagini incarcate ce reprezinta mai mult sau mai putin persoana celui ce a incarcat imaginea. De altfel, pe foarte multe site-uri, orice persoane are optiunea de a-si incarca un avatar.
Avatar-ul este o imagine de dimensiuni foarte mici, care deasemenea are rolul de a reprezenta o persoana printr-o imagine. Aceasta de multe ori nu este poza insusi a proprietarului profilului dat, ci anumite imagini hazlii, animatii din desene animate sau filme etc.
Iti dau un mic sfat – invata bine lectia aceasta, caci este una de baza in invatarea animatiei in photoshop.
In lectia ce urmeaza vom invata sa ne cream un avatar comic. Pentru aceasta eu am drept exemplu imaginea urmatoare:

Eu doresc acestui bebelus sa ii redau putin zimbet, insa totodata sa il fac straniu si in final hazliu. Doar avatarele neobisnuite si reprezinta oameni neobisnuiti.
Pentru inceput facem o dublura layer-ului backround, apucind-ul cu cursorul si introducindu-l in casuta incercuita cu rosu.

Redenumestel in stratul 2, apasind dublu click pe el. Vezi sa lucrezi anume pe acest strat.
Acum alege instrumentul Manjire (Smudgle Tool), seteaza in bara de instrumente aproximativ la 35-45 % si alege pensula conform dimensiunilor imaginii.

Acum cu ajutorul acestui instrument doresc sa ii maresc zimbetul si sa-i redau un efect neobisnuit la ochi. Tot ce trebuie sa faci este sa duci cursorul spre o parte a buzei (punctul A) si tinind cursorul apasat sa manjesti portiunea din imagine miscand cursorul intr-o parte (pina in punctul B), iar apoi dandu-i drumul.

Repeta aceasta cu partea aceea a buzelor 1-3 ori, apoi cu partea cealalta, iar apoi cu marginile ochilor, si daca vrei cu narile nasului. Iata ce aproximativ ar trebui sa obtii.

Acum copie iar stratul doi, fix cum l-ai copiat pe primu, si redenumeste-l in stratul 3. Repeta iar manjirea portiunilor prelucrate inca cite 2-3 ori, pina manjirea nu este mai evidenta decit era. Iata ce am obtiut:

Pentru a crea o animatie, trebuie deja sa intram in meniul Window → Animation. Astfel s-a deschis o fereastra cu setarile animatiei. Eu mi-am aranjat spatiul de lucru ca fereastra aceasta sa stea jos, asa consider ca este mai comod.
Apropo iti recomand sa vezi lectia Ce este spatiul de lucru sau Workspace. Daca doresti si tu ca acea fereastra sa stea in partea de jos a programei photoshop, trebuie doar sa o muti cu ajutorul cursorului acolo, iar cind vei vedea o linie albastra a marginii de jos, atunci da-i drumul, astfel fereastra se va incorpora durabil acolo.

Dupa cum vezi, prima imagine a animatiei arata anume acel layer care este selectat (in imaginea de mai sus este stratul 3).
Acum selecteaza primul layer, si scoate vizibilitatea stratului 2 si 3, dibefind iconita ochisorului, pentru ca pe primul cadru al animatiei sa fie imaginea cum era la inceput.

Daca durata animatiei este setata la 0 (zero), atunci apasa in dreptul acesteia si seteaza durata care o doresti. Eu o sa setez durata primului cadru la 0,2 secunde. Daca doresti orice alt intervat care nu este in panoul acela, apasa „Other" si seteaza durata dorita.

Acum fa un dublicat al primului cadru, apasind iconita incercuita cu rosu, iar mai apoi bifeaza iconita ochisorului celui de al doile-a strat si vezi sa fie selectat.


Dupa aceasta dublica cadrul al doilea (asa cum ai facut in pasul anterior) si bifeaza iconita ochisorului celui de al treile-a strat, pentru a fi vizibil pentru cadrul al treilea.


Acum trebuie sa repetam pasii de mai sus, doar ca in ordine inversa. Deci dublica cadrul al treilea si debifeaza stratul al treilea, fiind selectat stratul al doilea. Apoi dublica cadrul al patrulea si debifeaza stratul al doilea, fiind selectat stratul intii. Iata cum ar trebui sa arate fereastra de animatie acum:

Pentru a vizualiza cum deruleaza animatia trebuie sa apesi butonu „Play" (1). Si pentru a seta animatia ca sa se deruleze mereu, apasa optiunea derularii (nr.2) si seteaza la „Forever".

Pentru a ne folosi de ea, trebuie sa o salvam corect. Deci apasa meniul File → Save for Web and Devices… si o sa ne apara o noua fereastra, unde trebuie in casura salvarii imaginii intr-un format anume (aratata cu sageata rosie) sa alegi tipul „.gif", care este caracteristic pentru animatii.

Si in final iata ce avatar comic am obtinut:

Aceasta este o lectie de baza in invatarea animatiei in photoshop cs4. Sper ca ai insusit-o cu bine, caci pe viitor o sa ai nevoie de sfaturile din aceasta lectie!