Saptamana Internationala a Muzicii Noi - SIMN 2012

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
361

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intre 19 si 27 mai, la Bucuresti are loc Saptamana Internationala a Muzicii Noi. A 22-a editie a celui mai important festival din Romania dedicat muzicii actuale lanseaza in 2012 tema suprarealismului.


Saptamana Internationala a Muzicii Noi - SIMN 2012


Motto-ul festivalului - "Este ceea ce este" imbratiseaza imaginatia si creativitatea artistilor care propun proiecte curajoase, originale: spectacol in vitrina, serial surreal cu Barrie si Barbie, cata-strofe dupa Caragiale, moduri de asteptare, opera science fiction, concert cu pasari, cu copii, show-uri multimedia, performance-uri crossing borders, decor audio-video cu / pentru o iluzie de femeie, concert in decor de Craciun in luna mai, creatie colectiva dada, filme, iata tot atatea prilejuri de a lua contact cu o efervescenta a compozitorilor ce se deschid catre creatii mixte, de fuziune intre stiluri, genuri, tehnici, arte, catre o interdisciplinaritate care se ofera publicului dispus sa-si transforme teama de necunoscut in curiozitate.


Ne intalnim cu Mr si Mrs. Nobody, cu Curtea Regala Extraterestra pe ruinele Curtii Vechi Domnesti din Bucuresti, cu Hans Christian Andersen la sala Radio, cu papusa Barbie intr-un pian cu baldachin, cu canari si papagali, cu sonoritatile infinitului agendelor noastre de telefon, cu Osho si cu Pitagora. Ne intalnim cu ipostaze ale noastre surprinse provocator cu multa fantezie, umor si intelepciune.



"Este ceea ce este" ne deschide catre prezent, catre acceptarea tuturor salturilor imaginatiei noastre din tipare si conventii, pentru a ateriza in sfera misterului ce ne atinge intr-un mod profund prin "ceea ce este".



Mario Caroli, Daniel Kientzy (Franta), Barrie Webb (Anglia), Eduardo Terol (Spania) si Boguslaw Schaeffer (Polonia) vor fi prezenti la Bucuresti alaturi de muzicieni romani, in spatii diverse ale institutiilor partenere (Sala Radio, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Muzeul Municipiului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Caminul Artei / Uniunea Artistilor Plastici, Clubul Taranului, Ateneul Roman) si bineinteles, in Aula Palatului Cantacuzino, sediul organizatorului acestui eveniment (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania).