Jump to content
Forum Roportal
6834728

Sexele

Rate this topic

Recommended Posts

Mereu am fost impotriva segregarii sexelor.E probabil primul si cel mai important obstacol impotriva atingerii absolutului.Barbatii gandesc intr-un fel , femeile in altul.Daca esti barbat esti limitat si nu poti fi bun la lucrurile specifice femeii, daca esti femeie esti limitata si nu poti fi buna la activitatile specifice barbatului.Evolutia intregului nu poate avea loc fara evolutia elementelor, iar evolutia elementelor,a omului ca individ e dramatic afectata de impartirea barbati-femei.Ei insisi isi tradeaza insuficienta si defectul, prin atractia reciproca.Iubirea dintre barbat si femeie e probabil cea mai directa forma de instrumentalizare dintre oameni,cea mai penibila forma de iubire;omul valorifica,admira,promoveaza toate lucrurile cu care se identifica,care-i seamana,iar in cazul legaturii femeie-barbat,totul e rasturnat, e ceva ce pare ca nu ar trebui sa fie.Daca doi oameni au conceptii diferite despre un lucru, tind sa se contrazica, sa ajunga la un punct comun, sa dezbata, sa argumenteze,sau sa lupte pentru conceptia respectiva, pentru ca stiu ca adevarul e doar unul, si dintre doua variante, una e sigur mai buna.In schimb, un om(barbatul) considera ca e pe placul lui, femeia.In timp ce alt om (femeia), considera ca e pe placul ei barbatul.In cazul asta, niciodata nu am vazut un barbat si o femeie dezbatand ce e de preferat, barbatul sau femeia,niciodata nu am vazut o lupta intre "cine are dreptate" (pentru ca vorbim de doua conceptii diferite,si am aratat ca la aparitia conceptiilor diferite, apare lupta, care e necesara pentru atingerea unui adevar)(aici nu de gandim la biologie,la creatia unuia spre a "functiona" cu celalalt,ci vorbim la nivel de idee,si nu vorbim despre reproducere, ci strict despre aptitudinile unui om pentru a reusi,supravietui, evolua, ca element sigular).O moment de triumf in evolutia omului, va fi cu siguranta crearea unui singur sex,distrugerea segregarii.

 

 

Puteti gasi un unic principiu pe baza caruia sa definim opozitia barbat-femeie?(un principiu care poate fi folosit ca baza in deducerea tuturor deosebirilor intre barbat si femeie)

Ce trasaturi atribuiti barbatului in stare pura, ce trasaturi atribuiti femeii in stare pura?

Edited by Guest
  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barbatul si femeia, se deosebesc doar prin trasaturi ce tin de aspecte anatomice si hormonale.

Ma refer la mentalitate,comportament, principii.Sunt deosebiri evidente.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca esti barbat esti limitat si nu poti fi bun la lucrurile specifice femeii, daca esti femeie esti limitata si nu poti fi buna la activitatile specifice barbatului.

 

Asta numai pe acolo unde tu traiesti poate este valabil, daca asa se gandeste toata lumea ca tine!!! N-am de unde stiu ca in State asa ceva demult nu exista ci un cantec intitulat:

- Ori ce poti sa faci, eu stiu sa-l fac mai bine!!!

 

"Anything You Can Do, I can do it better" :yahoo:

Edited by The Unknown
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mentalitatea nu este o caracteristica nativa, ea se formeaza prin educatie, invatare si experienta.

Comportamentul este adecvat caracteristicilor conferite de sex si actiune hormonala.

Principiile se formeaza de-a lungul vietii, nimeni nu se naste cu ele.

Asta numai pe acolo unde tu traiesti poate este valabil, daca asa se gandeste toata lumea ca tine!!!

 

Prin mentalitate/comportament fac referire la aceeasi fundatie."Mentalitatea"(sens general), nu e un rezultat exclusiv al experientei si educatiei, ci are si o puternica baza predefinita(ereditatea spre exemplu,sau ai precizat hormonii).

 

Se pot observa tendinte in mentalitatea fiecarui sex,care sunt urmari ale unor fundatii diferite si nemodificabile: marea majoritate a jucatorilor de fotbal e formata din barbati;barbatii se joaca cu soldati,masini,camioane cand sunt mici,femeile cu papusi,vestimentatie,machiaj;femeile sunt pacifiste, barbatii mai violenti...etc.Aceste tendinte si aptitudini au orientat sexele spre interese diferite.

 

Probabil cea mai dramatica diferenta in mentalitate,la sexe, dupa cum am spus, este insusi faptul ca unii considera femeia ca fiind atractiva, iar ceilalti(femeile), barbatul ca fiind atractiv.

 

 

 

Barbatul si femeia sunt precum polii unui magnet, nu exista segregare intre ei, ci complementaritate. Nu crearea unui singur sex reprezinta idealul, ci armonia dintre sexe.

 

Asa este!Armonia dintre sexe ar fi chiar un lucru de dorit,benefic.Dar am precizat evolutia individului.Individul nu are cum sa isi atinga maxima, limitat de propriul sex.Complementaritate?Tocmai.Isi sunt insuficienti,de-asta au nevoie unul de completarea celuilalt.Iar evolutia individului nu poate continua sub acest handicap innascut.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Probabil cea mai dramatica diferenta in mentalitate,la sexe, dupa cum am spus, este insusi faptul ca unii considera femeia ca fiind atractiva, iar ceilalti(femeile), barbatul ca fiind atractiv.

Nu, asta-i cea mai interesanta metoda de a evolua.Construind pe o baza mai mare (femeia+barbatul).

Tocmai contradictiile in constientizare, simtire si abordare fac evolutia mentala (intelectuala) posibila.

Ti-a spus si Black V., principiul complementaritatii e cel care a dat rezultatele cele mai interesante.Desi, la modul in care primim educatia, se pare ca functioneaza mai mult principiul subsidiaritatii.Adica nu functioneaza, dar e aplicat si asta duce la incetinire / stagnare.

Faptul ca ne nastem diferiti nu-i o piedica in calea evolutiei, ci un supliment.Altfel in ce sens am evolua? Suntem doua sexe...care-i traseul de urmat? Al femeii sau al barbatului? Ca tu excluzi calea de mijloc.

Sau aplicam strategia naturii, dar "original" interpretate, vedem care sex e mai tare, si aflam calea.laugh.gif

 

Biologic vorbind, natura a creat specii bisexuate si asexuate,insa evolutia a impus schimbari.Dar asta-i off topic in context.

Edited by InPing
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barbatul modifica mediul inconjurator si-l face sa serveasca intereselor sale. Femeia se foloseste de mediul inconjurator asa cum il gaseste. Redus la absurd ce zic eu, daca nu ne bagam unii pe altii in seama decat intr-un sezon de imperechere de o luna, barbatii ar fi locuit in orase, femeile in paduri.

Barbatul este moartea, anti-natura, femeia e viata, pro-natura.

Masculul uman este cel mai periculos animal de pe planeta, are gandire foarte dezvoltata, dar, cel mai important, liniara, de aceea, fizic vorbind, nimic nu ii sta in fata. Prin urmare natura l-a legat de glezna cu libido-ul, ca si cu o ghiulea, ca sa nu distruga tot ce e in jur, sau sa-si bata joc din rautate.

Femela umana nu difera cu mult de alte vietuitoare evoluate de pe planeta, nu modifica si nu distruge in mod deosebit mediul in care traieste. Are o gandire mai rapida decat a barbatului si similar de dezvoltata, dar neliniara, motiv pentru care e atenta la detalii, dar nu intotdeauna la ansamblu(ii e greu, sau imposibil, sa se concentreze pe un singur lucru, mai ales daca acel lucru nu emana nicio emotie), alt ansamblu decat programul naturii care o obliga sa se inmulteasca, sa caute mediu sigur in care sa isi creasca puii si gene bune pe care sa le perpetueze, ca puii sa aiba sanse mai mari de supravietuire, gene bune considerandu-se ca au barbatii "de succes".

Nu sunt foarte sigur ce anume intrebi, initiatorule, dar pot elabora, daca raspunsul asta nu e exact ce cautai.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte pe scurt: "Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus".

Iar furnicile de pe Lună.

Edited by Marinel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×