Sari la conținut
Forum Roportal
Andrei_3000

Lista lunga cu <Drepturile voluntarului>

Postări Recomandate

Cine poate fi voluntar

 

Simplu: oricine! Oricine poate sa devina voluntar si sa aduca o contributie, cat de mica, la lumea care ne inconjoara. Important este doar sa iti doresti acest lucru!

 

Cu totii avem cel putin un lucru la care ne pricepem suficient de bine; asadar, cu totii avem cel putin o abilitate, pricepere sau un talent pe care sa il putem pune in folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, in folosul strazii, al cartierului sau orasului in care traim sau in folosul comunitatii in general.

 

Totul este sa ne dorim acest lucru si sa gasim acea organizatie care sa ne ofere oportunitatea potrivita de a face acest lucru. Pentru o comunitate mai buna, pentru a fi mai fericiti si mai impliniti.

 

Daca esti tanar: iti pot construi un CV atractiv, astfel incat sa poti raspunde la anunturile de tipul: "angajam persoana sub 25 de ani cu 7 ani de experienta...". Testezi o posibila cariera, iti faci contacte care iti vor fi utile in viitor. Iti creezi comunitatea in care sa iti faca placere sa traiesti inca zeci de ani. Faci ceva util cu preaplinul sufletesc si energia specifica varstei. Si nu in ultimul rand, iti faci noi prieteni.

 

Daca te afli la varsta a treia: ai posibilitatea sa nu lasi sa se piarda o experienta de o viata odata cu intrarea in pensie. Sa umpli golul lasat de plecarea copiilor, de pierderea celor din jur. O oportunitate de a-ti regasi mandria si satisfactia de a fi util. Poti demonstra ca a fi varstnic nu inseamna a fi o greutate, ci a fi o resursa de neinlocuit pentru societate.

Sursa

 

http://www.voluntariat.ro/doc/resurse_voluntariat/seriaVV/2Drepturile%20si%20responsabilitatile%20voluntarilor.pdf

Editat de Darianna
Postarea avea doua linkuri care nu ziceau prea multe despre acest topic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu exista cultura voluntariatului? Pentru ca majoritatea muncesc pe branci pentru 6 milioane si cine ar mai avea timp sau dispozitie necesara pentru a face si voluntariat?! oricum asta se reduce la gradul de implicare in si pentru comunitate al fiecaruia.

 

Si oricum munca voluntara (pe langa salvarea animalele etc.) in cadrul unor organizatii te ajuta si in dezvoltarea personala sau chiar profesionala pentru ca poti dobandi noi cunostinte, abilitati si competente. Si un student care are in spate ani de voluntariat si nici o experienta profesionala propriu-zisa, cand sta fata in fata cu angajatorul, crezi ca ii se iau in calcul anii de munca voluntara? Pentru ca se cere experienta! La asta ma refeream ca nu se apreciaza asa cum se cuvine.

 

Sunt totusi sanse destul de mari sa se schimbe lucrurile..

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×