Sari la conținut
Forum Roportal
Athmy

filme/documentare/emisiuni educative la TV

Postări Recomandate

Pe You Tube am urmarit 2 documentare despre Tiganii din Romania.  Una era cu o nunta de tigani  "VRAJITORI"  din Bucuresti, insa n-am reunoscut nimic din locul unde s-a filmat.

Asta era cuvantul cheie si mereu repatat dar nu mi s-a parut ca se pricep la ceva VRAJELI speciale, decat sa canta vechea melodie ca noi din stramosi sintem vrajitori. 

Ca au luat fata tanara pentru fiul lor, verisoara prima sa fie siguri ca este virgina si nunta va fi pe onpiscina cu sticla sa para ca este apa libera si naturala, cu 2 preoti Orthodoxi. 

Rochia imensa cusuta timp de 4 luni cu pietre scumpe si alte extravagante, cand nimeni nu lucra.   Cat este realitate nu ma intereseaza, dar daca vede altcineva crede ca restul lumii o duc si mai bine in tarisoara tiganilor, asa s-au identificat.   Ca se da o traistuta cu zeci de mii de dolari la familia fetei pentru cadoul primit, virgina si din astea, taxiuri luxoase americane, acele masini super lungi si bijuterii parca le cade din cer.  Am vazut si pe cantaretul ala cu Boala Diverticulosis doar pentru cateva secunde si mai era unu care tot forta notele sa zica ceva si el.

Celelalt era cu tigani din judetul Cluj care traiau din alocatii Britanice si se tot duceau acolo sa mai castige de la Stat ca in RO nu primesc nimic.   In Amerika nu se dau alocatii de nici un fel daca esti din alta tara, doar daca ai muncit un anumit numar de ani si s-a inchis firma sau te-au dat afara ca reduc personalul.  Se cheama Somaj dar are timp de expirare!!!

Degeaba insista sa vina aici fara VIZA ca nici cersitul nu mai merge ca sint adunati de pe colturi desi au in mana cat de rau este "ceaucecicu" si lozinci asemanatoare.   

Cu buldozer aduna si pe cei cu corturile de pe strazi adusi din California la care s-au mai adaugat si cei din Canada care au scapat de ingheturile iernii.   Zilnic se aduna mortii si aici din parcuri, statii de autobuze si de Metro care aici in Arizona circula pe strada nu subteran, case nelocuite din zone modeste, etc.   

Cei care ajung ilegal aici ei merg pe camp sa lucreze sau in grajduri, ei nu cersesc, sint asteptati de fermieri la munci.

Sint noutati pentru mine ca de ani de zile n-am mai vazut din fostele cunostintele mele, pe care le-am cunoscut aici.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cine este David Dobrincu, puștiul minune de la Chefi la cuțite. Vrea să ajungă la Hollywood pentru a-și îndeplini visul

"Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au avut parte de o mare surpriză în ultima ediție a audițiilor. David Dobrincu, un copil în vârstă de 11 ani, i-a surprins pe cei trei chefi cu preparatul pe care l-a pregătit. Copilul cunoscut în showbiz-ul românesc a gătit un cordon bleu de pui cu cartofi copți și sos fresh.  El a primit două cuțite pentru preparatul său și șansa de a merge în următoarea etapă a competiției culinare."

https://evz.ro/cine-este-david-dobrincu-pustiul-minune-de-la-chefi-la-cutite-vrea-sa-ajunga-la-hollywood-pentru-a-si-indeplini-visul.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×