Sari la conținut
Forum Roportal
Cristiandrei1975

Promisiune de vanzare-cumparare

Postări Recomandate

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea privinta:

 

In anul 2007 sotia mea si sotia unui coleg de al meu (noi doi suntem cadre militare si nu putem detine firme) au infiintat o societate comerciala(actionari cu drepturi egale, sotia colegului fiind administratorul firmei). In anul 2009 societatea a achizitionat in leasing pe 4 ani un autoturism Dacia Logan , aceasta achizitie am facut-o in scopul de a o folosi personal si nu ptr a o folosi in cadrul firmei. Am achitat lunar rata auto si polita CASCO din fonduri proprii (desi pe OP am facut gresala sa scriu la provenienta banilor:incasari) , acest lucru putand fi dovedit prin faptul ca singurele operatiuni facute de mine si de sotia mea in contul firmei au fost de depunerea sumei necesare ratei lunare si de plata catre societatea de leasing, celelalte operatiuni fiind facute de catre cealalta asociata.

 

In luna iulie 2011, in urma unor neantelegeri, am hotarat sa ne separam astfel:sotia mea a infiintat o noua firma iar firma veche a ramas pe numele celeilalte asociate (acest lucru s-a intamplat deoarece ei aveau ipotecata o proprietate pentru obtinerea unui imprumut in contul societatii),deci implicit si contractul de leasing . In intelegerea incheiata in momentul separarii s-a intocmit un PV de custodie care tine loc si de promisiune de vanzare-cumparare ptr autoturismul in cauza in care se specifica faptul ca eu sunt utilizatorul acestui autovehicul si ca ma oblig sa platesc in contul vechii societati si sa respect termenii contractului initial dintre SC si societatea de leasing. Deasemeni, societatea al carui actionar a fost sotia mea se obliga sa imi trimita pe adresa de email (in termen de 48 de ore de la virarea de catre mine a banilor)a dovezii platii catre societatea de leasing.La sfarsitul leasingului SC se obliga sa cumpere de la societatea de leasing autoturismul si sa il instraineze catre mine fara pretentii financiare. In cazul in care SC nu respecta acest contract , s-a stipulat o clauza in care este obligata sa plateasca spre mine suma de 3000 de euro.

 

Acest contract este semnat si stampilat de catre administratorul SC si de catre mine.

 

Am mers la notar ptr autentificarea acestui contract (din pacate dupa ce am renuntat la vechea firma) dar notarul a spus ca nu il poate autentifica deoarece SC nu este proprietara vehiculului.

 

Consider ca daca o chitanta de mana tine loc de dovada in fata instantei, o promisiune de vanzare-cumparare sub forma unui contract e cu atat mai doveditor.

 

Mentionez ca eu nu sunt interesat de banii SC, eu imi dorec sa evolueze lucrurile normal iar acest lucru sa se termine cu bine, dar de cateva luni fostul "prieten" imi face fel-de-fel de sicane (imi trimite dovada platii in formate care nu pot fi deschise sau care nu reprezinta decat un fisier text fara nicio urma de autentificare-stampila, semnatura etc), culminand cu faptul ca in urma cu o saptamana m-a instiintat prin SMS ca nu v-a respecta acest contract, ca ei au semnat si stampilat doar ca sa ne convinga pe noi sa renuntam la vechea firma si ca in cateva luni "o sa raman pieton".

 

Deoarece m-am saturat de aceste sicane, intentionez sa il dau in judecata si de a-l obliga sa respecte aceasta promisiune de vanzare-cumparare sau , desi reamintesc faptul ca acesta e ultima obtiune, sa fie obligat sa achite clauza din contract(eu sunt cu platile la zi).

 

Care ar fi calea legala de rezolvare?

 

Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu orice alte detalii precum si cu copii dupa acest contract la nr de telefon 07***** sau 02****

Editat de bydy
editat nr de tel.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Daca dai bani la prieteni, ramai si fara bani si fara prieten"

 

De aceea eu nu dau bani la prieteni, le trimit la banci sa se imprumute de acolo!!! la nimeni defapt nu dau din banii mei munciti. Afacere n-as face la fel cu nimeni din asemena motive ca partnerul doar idei sanatoase n-are si n-am chef de probleme legale de rezolvat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Escrocherie de un milion de euro la Ploiești.  Cum se vindea același apartament către mai mulți cumpărători???

Ideea este veche cat omenirea, dar in ultima vreme nu prea se auzea ca este usor de prins vanzatorul savant.

Prima oara am auzit de asa ceva in 1957 cand masiv plecau evreii din Maramures si pretutindeni in PALESTINA.  Ei vindeau tot ce aveau in

diferite Judete dupa ce era vandut si la un vecin casa, iar mai tarziu veneau si pacalitii cu actele in mana sa intre in posesia investitiei.

Comuna a devenit mica pentru ca unele case erau vandute si de peste 30 de ori si veneau oameni cu carute, animale si multe altele sa inceapa

o viata noua. Nu stiu cum s-a terminat evenimentul asta ca intre timp si noi ne-am mutat in Secuime ca bunica de acolo a murit si era singur bunicul.

Atat am aflat ca din sat cei care au plecat, li s-a intamplat ceva groaznic si au murit, parca s-au inecat ca vaporul care le transporta a lovit o stanca. 

Cei care din Sighet au plecat mai tarziu, le-am vazut la revenire in vizita din America sau tari europeene.  Daca ca unul din soti nu era evreu si a fost

acceptati in Europa sa locuiasca.   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×