Ai o dubă? 5 idei de afaceri profitabile

Ai o dubă? 5 idei de afaceri profitabile

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriidei de afaceri
Ultima actualizareVineri 11 noiembrie 2022
Vizualizari97

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deţinerea unei dube poate fi primul tău pas către o afacere de succes. Autoutilitarele închise se pot conduce cu permis de categoria B, iar şoferul nu este supus rigorilor legislaţiei cu privire la timpii de odihnă, diagramă şi tahograf. Dacă amenajezi bena după specificul activităţii pe care o doreşti, ai toate şansele să pătrunzi în respectivul segment de piaţă. Iată câteva idei:

Transport mărfuri

Transportul de mărfuri este motivul pentru care au apărut camionetele. Consumul este atât de mare încât nu doar clienţii caută oferte, ci şi marii transportatori subcontractează pentru a onora comenzile primite. În funcţie de dimensiunile şi tonajul maşinii va trebui să investeşti în echipamente de asigurare a mărfurilor în timpul deplasării. Dacă alegi pachete de mari dimensiuni, cu timpul ai putea investi într-un elevator automat. Acest dispozitiv te face mai atrăgător pentru depozitele care nu au servicii de manipulare şi îţi conservă sănătatea coloanei vertebrale.

Vulcanizare mobilă

O mulţime de maşini ajung să fie ridicate pe platformă pentru o simplă pană de cauciuc. Unii şoferi aleg să-şi distrugă nu doar anvelopa dezumflată, ci şi janta şi componente ale sistemului de direcţie, conducând până la primul atelier auto sau prima vulcanizare pentru a schimba roata. În acest segment de piaţă poţi interveni tu oferind servicii de vulcanizare mobilă. Tot instrumentarul unei vulcanizări este disponibil pentru munca de teren şi adaptarea la interiorul camionetei, de la levier şi cric până la aparat de echilibrat roţi. Poţi începe de la servicii de bază de înlocuire a roţii, după care pe măsură ce te dezvolţi vei putea investi în aparatură profesională. Posibilitatea de intervenţie pe timp de noapte îţi creşte şansele de a obţine comenzi, asigură-te aşadar că serviciile sunt non-stop.

Service auto


Dacă ai cunoştinţe de mecanică auto, nu trebuie să fii limitat de spaţiul unui atelier cumpărat sau închiriat. O mulţime de intervenţii pot fi făcute la faţa locului, în parcarea clientului sau pe marginea drumului unde a rămas cu maşina defectă. Pentru acest tip de afacere, bena autoutilitarei tale trebuie să arate ca un service în miniatură. Alege un magazin online de rafturi auto şi capitonează cel puţin o latură cu dulapuri speciale în care să aşezi uneltele şi sculele de bază. Cu cât eşti mai ordonat, cu atât vei putea interveni mai rapid când eşti solicitat. În plus, rafturile trebuie să fie sigure, altfel rişti ca în timpul deplasării întregul echipament să se răstoarne în dubă.

Servicii de curăţenie

Serviciile de curăţenie la domiciliu sunt din ce în ce mai solicitate. Cu un aparat de aspirat şi spălat profesional şi o serie de produse de curăţenie potrivite poţi contracta lucrări în locuinţe sau spaţii de birouri. Dacă ridici covoare sau carpete pentru a le spăla, vei avea nevoie de spaţiu generos pentru transport. Toate acestea îşi pot găsi locul în dubă. Investeşte în echipamentul necesar, fă-te cunoscut şi oferă servicii de calitate pentru a pătrunde în piaţă.

Food truck

Un alt domeniu popular în ţara noastră este cel al târgurilor stradale. Periodic se organizează evenimente tematice la care participă o mulţime de oameni. Acestea sunt itinerante sau cu locaţie stabilă. Aşa a apărut cultura street food, în cadrul căreia, într-o rulotă sau o dubă se vinde mâncare. Amenajarea autoutilitarei ca food truck nu este simplă, dar îţi oferă prilejul unei vieţi de festival. În plus, dacă eşti pasionat de bucătărie, îţi poţi dovedi măiestria din loc în loc. Tipul de mâncare pe care îl comercializezi depinde de investiţia pe care o poţi face şi de calităţile tale. Poţi alege să vinzi de la sandvişuri până la feluri sofisticate, gătite în faţa clienţilor spectatori.

Cu autoutilitara potrivită îţi poţi conduce la propriu afacerea. Profită de toate mijloacele de reclamă, începând cu personalizarea dubei cu logo, domeniul de activitate şi mai ales date de contact. Fii o prezenţă activă pe reţelele de socializare pentru a-ţi crea un nume. Astfel, doar circulând prin oraş sau prin ţară, oamenii află de serviciile pe care le oferi. Cele mai multe recomandări vin de la clienţi mulţumiţi care transmit acest feedback cunoscuţilor.

Sursa foto: pixabay.com/photos/independent-contractor-gas-station-2825254/