Sari la conținut
Forum Roportal
Blues

Divort complicat.

Postări Recomandate

Nu imi este foarte clar ce inseamna "trecut in acte" in cazul fiului care era minor.

Din ce stiu eu ,daca aceasta casnicie a durat 21 de ani iar schimbarea in acte dateaza de 8 ani ,indiferent ce statut legal avea si are apartamentul, atat sotul cat si sotia si cei patru copii au drepturi legale asupra lui,atata timp cat nu a fost vandut catre o alta persoana.Probabil ca doamna va primi custodia copiilor minori si apartamentul,urmand sa ofere spatiu sau despagubiri fostului sot si baiatului major,daca acestia nu renunta de buna voie.

Problema este deci statutul legal al doamnei in Romania.Situatia de mai sus este valabila daca ar avea aceasta problema rezolvata.

Cred si eu ca s-a grabit cu divortul.Ar fi bine sa amane termenele cat mai mult si intre timp sa isi rezolve definitiv si legal statutul de cetatean roman.Are nevoie urgent de un avocat extrem de bun ,prieteni devotati,sprijinul ambasadei Armeniei(poate ca dubla cetatenie ar fi solutia mai buna) si o minte limpede.Probabil ca cel mai mult are nevoie de bani.

Grea situatie.Sper sa treaca cu bine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca atunci cand au cumparat apartamentul, doamna nu a figurat in actul de proprietate ca si copropietar,atunci in urma vanzarii catre fiul minor prin custode tatal,dupa majorat fiul are toate drepturile asupra apartamentului.

Daca doamna a figurat ca si copropietar initial si la vanzarea ulterioara catre fiul minor prin custodele tatal, ea si-a dat un acord legal,iarasi proprietarul de drept este fiul major.

Doar daca doamna a figurat ca si copropietar insa la vanzarea ulterioara nu si-a dat acordul,ceea ce este destul de greu de crezut avand in vedere ca notarul ar fi cerut acest acord,poate ataca acel act de vanzare -cumparare.In acest caz insa ,dreptul de proprietate asupra apartamentului se imparte intre tata,fiul major,mama si tutorele legal al copiilor minori.

Daca a fost contactat un avocat,acesta va rezolva toate problemele dupa cum se pare ca a si inceput sa faca.El va decide si care este solutia in privinta apartamentului.Ceea ce am afirmat eu mai sus, trebuie totusi verificat de un avocat ,pentru ca eu am doar ceva experienta in domeniul acesta al legilor, insa nu sunt de meserie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×