Jump to content
Forum Roportal
-olivia-

Soia

Rate this topic

Recommended Posts

Mult hulita soia este un aliment atat de sanatos si gustos si totusi la noi apreciat doar de vegetarieni

Cum au trecut mai bine de doua luni decand am renuntat a mai manca carne - servesc doar peste o data pe saptamana :yahoo: am nevoie de proteine

 

deci ce gatiti cu soia ?

pana acum am experimentat doar cateva mancaruri : snitelele care sunt absolut delicioase, cateva tocanite, chiftelute

la fel de delicios imi pare tofu (mai ales cel afumat )- pe care il consum doar in salata momentan, si ultima revelatie: laptele din soia

 

as dori de la voi sa postati ce ati gatit efectiv si ce va place, mici trucuri probate sau imbunatatite si nu retete de pe net ca alea mi le gasesc si singura :doh:

Edited by `jojo`

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie imi plac pastele cu sos de rosii si soia cubulete sau orezul/mazarea facute cu soia cuburi, sarmalele cu soia granule

 

proteine iei foarte bine din nuci, alune, caju, seminte din astea uleioase :yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bun

punem si retete ?

incep eu

 

reteta mea de snitel :yahoo:

 

o punga de soia pt snitel - contine cam 12 bucati

in 3-4 litri de apa clocotita pun soia si o fierb 15-20 minute cu putin concentrat de legume

le las la scurs si racit intr-o strecuratoare si le mai storc un pic

 

imi pregatesc apoi 2 farfurii intinse in care pun in una faina si in alta un amestec de fulgi de porumb zdrobiti, susan, praf de usturoi, oregano si piper

intr-un castron bat 2 oua

 

incing uleiul si urmez urmatorii pasi: bucata de soia se trece prin faina apoi prin ou apoi prin fulgi si in tigaie :doh:

le rumenesc putin si le scot pe servetele sau hartie absorbanta sa mai elimin din ulei

 

imi plac cu piure, brocoli sau morcovi gratinati si salata verde

Edited by `jojo`

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam asa fac si eu, numai ca in general folosesc pesmet si oua batute in care pun sare, pper sau diverse condimente.

Imi place foarte mult salata cu grau bulgur si tofu sarat. Se taie rosii castraveti si ceapa. Se pune si tofu taiat cubulete. Bulgurul il lasi la inmuiat o ora il scurgi il adaugi in salata, pui sare piper, ulei de masline, de canepa sau de porumb, sos de soia putin otet balsamic daca ai si e delicios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paste cu sos de rosii si soia granule

 

Ingrediente:

 

paste

o pung ade soia granule

un ardei mare rosu

2 rosii

suc de rosii

ceapa

usturoi

ulei masline

sare piper oregano busuioc

 

Preparare:

 

Pastele se fierb normal in apa cu sare si putin ulei se scurg si apoi se amesteca cu urmatoarea compozitie.

Se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga ardeiul, rosiile tocate se lasa putin la calit apoi se adauga suc de rosii si apa ca sa mai dilueze sosul. Se lasa la fiert putin, se adauga soia si se mai pune apa pentru ca aceasta se umfla. Apoi dupa gust se mai adauga si suc de rosii, sare, piper, oregano si busuioc.

post-78818-1293723201_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
o punga de soia pt snitel - contine cam 12 bucati

in 3-4 litri de apa clocotita pun soia si o fierb 15-20 minute cu putin concentrat de legume

le las la scurs si racit intr-o strecuratoare si le mai storc un pic

 

N-oi fi eu bucatarescu', dar stiu ca snitelelor de soia le face bine sa stea la inmuiat inainte de fierbere. Bunica mea asa face si ii ies snitele foarte bune, crocante, dar nu prea crocante:D Numa' bune. Le lasa la inmuiat de seara, intr-o oala cu apa - fara concentrati de legume/sare/alte aditii - a doua zi sunt numai bune - strecurate, dupa care prajite in ulei -se poate adauga o lingurita de ulei de susan (+ de gust)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e musai sa stea la inmuiat ca daca le fierbi e suficient se inmoaie destul. Dac le lasi la inmuiat peste noapte cred ca nu mai e nevoie sa le fierbi :>

Share this post


Link to post
Share on other sites
as dori de la voi sa postati ce ati gatit efectiv si ce va place, mici trucuri probate sau imbunatatite si nu retete de pe net ca alea mi le gasesc si singura ^_^

 

Era o reteta de snitele pe svr.ro in care era implicat si mustarul... n-am mai mancat de mult... dar aveau o textura deosebita...

 

 

 

Nu ma pot abtine sa nu recomand RETETE PENTRU SANATATEA NOASTRA

E o carte de bucate SUPERBA si e 100% vegana... Are si o gramada de trucuri... :>

 

Ce-mi mai place mie din soia... este drobul de soia. Cel pe care-l face mama are si oo intregi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ia cere reteta de drob cu oo intregi de la mamica :>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×