Sari la conținut
Forum Roportal
S.R.

Comunicarea emotionala

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ce inseamna small talk ? Ce poti scoate dintr-o discutie superficiala ? Nimic ? Gresit !

Dicutiile complexe, profunde se adreseaza IQ-ului. Chiar si cele despre arta, poezie, pictura etc. Ele nu transmit nimic.

Dar o discutie superficiala ? Ce transmite ea ? Emotii.

Uita-te la ce discuta doi shaormari - o sa zici, da, doi prosti. Gresit ! Ei comunica emotional - tot ce spun ei, ma rog, aproape tot, genereaza emotii !

Multi profunzi urasc manlele si manelistii. Dar ce exprima respectivul gen muzical si ce exprima ascultatorii lor ? Emotii !

Profunzi zic ca aia sunt prosti.

In filme ce fac personajele bune ca sa iasa deasupra, sa biruiasca raul and so on ? Incalca regulile ! Ce genereaza asta ? Emotii ! Personajele rele genereaza emotii by default.

 

De mic esti educat sa inmagazinezi cunostinte, sa te pricepi la multe chestii, sa poti rezolva probleme complexe de matematica, fizica sau sa construiesti structuri literare complexe. Ce simti atunci ? Nimic. Calculatorul meu nu simte nimic cand rezolva o problema.

 

Stie cineva cine a fost Openheimer ? Vrea cineva sa fie ca el ? Nu.

Stie cineva cine a fost D'Artagnan ? Vrea cineva sa fie ca el ? Da. Si nici macar nu a fost un personaj real, desi are la baza un capitan de muschetari care chiar a existat.

 

Care e diferenta intre ei ? Primul in mod clar are IQ-ul mai mare. Dar nu trezeste emotii.

 

Cum ar arata o lume fara emotii ? Ca o unitate militara - toti imbracati la fel, toti cu expresii fixe pe fata, tacuti, fara emotii - toata lumea face ce are de facut, stie ce are de facut si punct. Fara variatie, fara culoare, fara nimic. Totul perfect. In Matrix I calculatorul povestea ca au construit oamenilor pe care ii foloseau pe post de baterii o lume perfecta, unde nu trebuiau sa se agite, nu duceau lipsa de nimic. Oamenii au inceput sa moara. Acea lume perfecta nu le trezea nicio emotie. Oamenii nu mai aveau pasiunea de a trai pentru ca nu mai simteau nimic. Totul era o rutina plictisitoare, un tipar.

 

Tot ceea ce noi, profunzii, dezavuam - manelele, telenovelele, kitsch-urile, scandalurile, Click, Libertatea, Cancan etc. - trezesc emotii.

 

Exista comunicare non-emotionala - transmiterea de informatii reci. Gen - "astazi am fost la cumparaturi si am luat 3 kilograme de varza". Nu trezeste nimic. Cui ii pasa ca ai luat 3 kg de varza ?

Exista comunicarea emotionala - "astazi am fost la piata sa iau varza. Si era un aurolac in autobuz, al dracu' putea de iti muta nasul, de a oprit soferul masina in drum sa il dam jos ca ne omora ala acolo. Cand am coborat nu mai imi ardea nici de varza nici de nimic. Ma rog, si..." - transmite emotii negative, dar transmite ceva.

"Astazi am fost la piata si am mers cu un autobuz roz. Avea o reclama la nu-stiu-ce pe el si era roz-roz de parca mergeam cu masina la Powerpuff Girls."- transmite emotii pozitive.

 

Conteaza tonalitatea, mimica si gestica. Un ton egal nu transmite nimic. Mainile tinute pe langa corp nu transmit nimic. Lipsa oricarei expresii faciale nu transmite nimic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1.De mic esti educat sa inmagazinezi cunostinte, sa te pricepi la multe chestii, sa poti rezolva probleme complexe de matematica, fizica sau sa construiesti structuri literare complexe. Ce simti atunci ? Nimic. Calculatorul meu nu simte nimic cand rezolva o problema.

 

2.Stie cineva cine a fost Openheimer ? Vrea cineva sa fie ca el ? Nu.

1. Hai fii serios. Eu te inteleg pe tine, dar exagerezi.

Exista totusi oameni pasionati de cunoastere. Chiar si de fizica, matematica..si de materiile astea pe care tu le numesti reci. Au parte de satisfactii care lucreaza tot la celula emotionala. Calculatorul e o unealta, omul cand face ceva, are si motivatii pe langa.

 

2. Uite pe mine nu m-ar deranja..nu ca mi-am facut un scop in viata de a deveni un ilustru or bla bla. Doar ca nu m-ar deranja deloc.

 

Cat despre manele si bla bla..da, reprezinta o forma emotionala ca deh..dar asta nu inseamna ca opera, teatrul bla bla nu reprezinta asa ceva. Chiar si pentru cei care nu au fost dusi de manuta inca de mici.

Doar ca manelele isi repeta ideile obositor si promoveaza un stil de viata...si stilul acesta de viata e dezaprobat. Nu sentimentul de dragoste, de durere, de fericire..bla bla.

Exagerezi mult si bine.

 

exagerezi, pe bune.

Si te mai si stradui f mult sa exagerezi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Poate nu o sa-ti vina sa crezi dar eu in liceu preferam sa rezolv probleme de matematica decat sa ies cu prietenii mei. De ce ? Pentru ca rezolvarea unei probleme dificile imi dadea satisfactie.

ba crede, da nu-i ocnvine. :spiteful:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate nu o sa-ti vina sa crezi dar eu in liceu preferam sa rezolv probleme de matematica decat sa ies cu prietenii mei. De ce ? Pentru ca rezolvarea unei probleme dificile imi dadea satisfactie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oamenii nu pot trai fara stimuli emotional, sa fie si daunatori, nu conteaza, s-a observat ca soarecii au nevoie pentru a se dezvolta armonios de stimuli, nu conteaza ca sunt ingrijiti corespunzator sau ca primesc socuri electrice puternice, e mai bine un soc electric decat nimic!(si se aplica si la oameni) deci da, conteaza foarte mult pentru oameni asta, la fel ca si mancarea, apa, sexul.

 

Uitati-va la lumea asta, asa multi primesc stimuli emotionali negativi de mici, se obisnuiesc, si pentru ca nu pot trai fara ele(foamea asta de stimul e ca foamea de mancare) prefera sa fie violenti, cu comportament anti-social, se ajunge si la razboaie etc. .

De ce? ca mor fara stimuli.

 

Totusi, stimulii astia pot fi primiti si in alte moduri, chiar si prin rezolvarea problemelor de mate, ca esti recunoscut ca muncitor, te felicita proful(primesti si note, alt stimul), sau ajungi sa faci ceva valoros(gasesti o metoda noua de rezolvare pentru care primesti un stimul mai puternic), iti poti da stimul tie insuti chiar, dar e o limita, ai nevoie de altii sa o faca pana la urma, nu esti autosuficient.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cui ii pasa ca ai rezolvat problemele la matematica ? Zi cuiva ca ai rezolvat o problema la matematica sa vedem daca ii pasa. Ce emotie trezesti intr-un om daca ii spui despre aceasta realizare a ta ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Eu vorbesc de comunicarea cu ceilalti.

pai..vad ca esti implinit facand ceva si reusind?

transmite un sentiment de reusita si de incredere.

Pot afla si ei ca muncind, pot avea satisfactii..asa, si ranjet din ala de care are unu' care o rezolvat o problema la mate.

 

depinde sub ce forma comunica reusita!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×