Sari la conținut
Forum Roportal
Crislucia

Pactul pentru Timisoara

Postări Recomandate

"Bastionul lu` peste prajit, unde in `89 dupa ce s-or spart cateva vitrine, o manifestatie a dus la interventia jandarmilor si am inceput sa strigam jos comunismul. "

 

 

In nici un caz nu a fost asa .Pentru ca militia si armata nu le-a mai facut fata au incarcat in garnituri de tren muncitori din alte localitati pe care i-au dus in Timisoara ca sa inabuse revolutia .Cand au ajuns acolo muncitorii au facut front comun cu locuitorii din Timisoara .Cand au vazut asta au reusit sa urce o mica parte din ei in tren si sa-i intoarca de unde au venit.Cea mai mare parte a ramas acolo si au luptat .Cativa nu s-au mai intors in viata......

Este inca dureros pentru mine sa vorbesc despre asta de aceea nu am sa deshid topic , te rog sa nu te superi .

Noi am inceput sa strigam ,,jos comunismul " si am iesit in strada dupa ce acolo murisera foarte multi oameni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Terfelirea simbolurilor. Coalitia Anti a primit o palma in Timisoara

 

Andreea Pora Comentarii

Pe un mare afis, plasat ostentativ chiar sub balconul Operei din Timisoara scria cu litere de-o shioapa " 1989-2009, in decembrie, o data la 20 de ani, Timisoara debarca dictatorul". In spate, mare de steaguri rosii. In primarie se semneaza "Pactul pentru Timisoara". Protagonisti: Geoana, Antonescu, Ciuhandu, Johannis. Cei vazuti, cei scosi pe sticla. Cei nevazuti, aflati in spatele marii Coalitii Anti: Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si alti lideri si baroni inclestati in lupta cu dictatorul "dictatorul".

Prin venirea la Timisoara exact de Ziua Nationala a Romaniei, prin tentativa de a confisca simbolurile orasului- Opera cu balconul ei, Revolutia cu mortii ei- si a le folosi in lupta impotriva lui Traian Basescu, Alianta PSD-PNL-PRM-PNG a gresit teribil. Operatiunea de manipulare si de parazitare in folos electoral a trecutului si simbolisticii acestuia a depasit cu mult limitele bunului-simt. Un moment rusinos, care nu ar fi fost insa posibil fara complicitatea citorva sefi PNL si PNT. Ciuhandu, impreuna cu ramasitele jumatatii de PNT, Antonescu, acest fals depozitar de voturi si de valori, au crezut ca daca il aduc de mina pe Geoana la Timisoara si ii inchina simbolurile orasului, vor spala de pacate intregul FSN si pe Ion Iliescu.

Au mizat gresit pe amnezia populatiei unui oras care a demonstrat deja in cei 20 de ani ca trocurile politice si compromisurile nu-i stau in fire. Gestul provocator a primit raspunsul cuvenit. Sfidarea a fost rasplatita cu huiduieli. Autorii Pactului si a falsei reconcilieri nu s-au mai putut arata in balconul Operei, asa cum planuisera. Au trebuit sa fie scosi de jandarmi pe usa din spate. Geoana si Antonescu au ratat manipularea Timisoarei.

Incercarea PSD si PNL de a uzurpa simboluri este o tentativa de rescriere a istoriei, una din multele incercari de acest tip la care am asistat in aceasta campanie murdara. Actiunea de legitimare a Coalitiei Anti a esuat in Timisoara si era normal sa fie asa. Ca si Dinu Patriciu care a vrut sa-si iscaleasca prin filmuletul trucat razbunarea impotriva lui Traian Basescu, liderii Pactului- aceasta scurtatura via Johannis spre Cotroceni-, si-au pierdut ratiunea si bunul-simt venind la Timisoara. Manipularea eficienta si ura nu se asorteaza.

Au crezut ca minciuna televiziunilor mogulilor poate prinde radacini si in Timisoara. Au dat gres. Timisoara le-a dat o lectie.

Ea va avea ecou in pofida valului de minciuni care s-a revarsat dupa aceea din trusturile mogulilor.

 

http://www.revista22.ro/terfelirea-simbolu...oara--7173.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Uitandu-ma azi pe la televizor, am auzit stirea cu "Pactul pentru Timisoara" si ascultand comentariile prezentatoarei, am avut impresia ca Timisoara cu toti locuitorii ei a fost vanduta comunismului. Nu stiu care este impresia voastra, dar pe mine m-a infuriat foarte tare. Cum isi permite d-nul primar sa faca o invitatie PSD-ului (urmasul PCR), PNL-ului si celorlalti sa semneze exact la Timisoara pactul dintre acestia, oras care de 20 de ani este bastionul anticomunismului... este o sfidare la adresa timisorenilor ...

 

As dori sa aflu si parerea voastra

 

Este limpede ca e vorba de o manevra politica a celor doua partide de opozitie. Faptul ca ei o initiaza in numele cetatenilor Timisoarei este discutabil. Aici trebuie observat cu mare atentie cine este adevaratul initiator si care este partidul care "se asociaza" primului. Dupa parerea mea, PSD-ul ar fi trebuit sa aiba multa "indrazneala" dupa 50 + 20 de ani de comunism-socialism, s-o faca, oricum sansele lor in Timisoara erau aproape zero. Manevra era cel putin neproductiva, daca nu chiar paguboasa.

Daca ne gandim ca acesta este PNL-ul, atunci lucrurile incep sa aiba logica: PSD-ul poate accepta aceasta propunere pentru ca e orientata impotriva "adversarului comun". O paralela interesanta ar fi poate urmatorul verset biblic:

 

Luca 23:10

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Bine acum daca tu esti aplaudac comunist e normal sa fi dezamagit ca unii striga jos comunismul.

in decembrie 89 eram militar in termen si am avut colegi care au fost la Timisoara...acolo s a scos drapelul de lupta pe strada pt a avea motiv legal de a trage in cei care atacau drapelul de lupta...la Timisoara a fost STEFAN CEL MARE...pentru cei ce stiu ce insemna asta in acel timp...a fost CRIMA LEGALA

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tema punctuala expirata.Topic inchis ,mutat la arhiva.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×