Jump to content
Forum Roportal
irca

Prajitura cu visine

Recommended Posts

Prajitura cu visine

 

Ca e tot sezonul de visine, am facut o prajiturica, sa va povestesc cum:

 

Ingridiente 1 portie:

 

3 oua, 75 gr zahar, 150 gr unt, 250 gr. faina, 1 lingurita bicarbonat sodiu, otet, 1 kg visine.

 

Facem asa:

 

Se bat ouale, se adauga zahar si se bat pana zaharul se dizolva, se pune peste, untul topit (nu fierbinte), se adauga faina, totul se amesteca - iese o masa asa ca smantana deasa, se stinge bicarbonatul in otet si sa amesteca in aluatul format.

 

Se unge tava cu unt, se da cu pesmet sau faina, se toarna aluatul si se pun visinile spalate peste.

Se da la cuptor 180 grade, pe 40 min.

 

O alta reteta o gasiti si aici: Prajitura cu visnie

Edited by irca

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu nu inteleg partea cu stinsul bicarbonatului in otet(!?)

praf de copt nu e bun?

sau faina cu agenti de crestere?

Share this post


Link to post
Share on other sites
si visinele le pun intregi ?

cu tot cu samburi ?

ma gandeam sa-i fac lui K si sa nu se inece ...

la sfarsit se pune si zahar deasupra ?

Da, intregi. :o:

Pe mine ma mira ca pune ouale intregi si le bate cu zaharul . Dar am mai auzit asta.

Cu toatea astea ouale, intotdeuna se bat separat, galbenusul de albus, si untul se pune moale, la temperatura camerei.

Faina se cerne inainte intotdeuna, pentru a putea creste.

Bicarbonatul de sodiu nu se stinge niciodata cu nimic, acest lucru este valabil numai pentru praful de copt ce poate fi stins cu zeama de lamaie sau otet.

Eu folosesc vara tot felul de fructe, de la visine la caise, piersici sau prune.

 

Asa ca, Jojolina, daca te hotarasti sa ii faci cu piersici lui, K, sa stii ca scoaterea samburilor este optionala . :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Putem sa punem si altceva in loc de visine ?

Nu-mi plac visinele. :bye:

 

capsuni,cirese,fructe de padure... cu tot cu vrej :lol: ,Olive

 

 

Cea mai buna prajitura cu fructe se executa cu aluat de pandispan,fara bicarbonat de sodiu sau amoniac :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites
capsuni,cirese,fructe de padure... cu tot cu vrej :lol: ,Olive

 

 

Cea mai buna prajitura cu fructe se executa cu aluat de pandispan,fara bicarbonat de sodiu sau amoniac :o:

Si la ala ce pui, praf de copt ? :lol:

Eu asa o fac, cu reteta de pandispan.

 

Stii ca de fapt denumirea corecta si etimologica a cuvatului este ''Pan di Spagna''. :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si la ala ce pui, praf de copt ? :lol:

Eu asa o fac, cu reteta de pandispan.

 

Stii ca de fapt denumirea corecta si etimologica a cuvatului este ''Pan di Spagna''. :bye:

 

Nu pun nici un praf de copt...imi iese foarte pufos si fara...

 

:o: acu vad ca am scris prostii...nu mai conteaza

 

 

nu stiam ca e din Spagna...multumesc de informatie dom' profesor :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×