Jump to content
Forum Roportal
angeli_que

Painea noastra cea de toate zilele

Rate this topic

Recommended Posts

Topic creat special pentru a aduna retetele cu care pregatim painea !ca pe langa mamaliga romanul mananca multa paine !

incep cu o reteta de baghete ,sant moi inauntru si crocante pe dinafara o bunatate,daca doriti sa vedeti reteta pas cu pas mergeti pe www.e-retete.ro unde am prezentat-o

 

bagheta.jpg

Baghete

ingrediente

 

250 g faina 00

250 g faina manitoba

12 g drojdie

50 ml lapte

200 ml apa

50 ml ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita zahar

2 lingurite sare

ulei masline pt. uns baghetele

 

Preparare

 

Framantam un aluat elastic folosind masina de paine. In caz ca nu aveti framantati cu mana,.

Lasati aluatul sa dospeasca in loc cald timp de 1h 30 minute.

Impartiti aluatul in 4 parti egale (cca 210g fiecare) dupa care le intindeti cu sucitorul, le rulati, le apasati putin cu sucitorul pe toata lungimea ruladei ca sa nu se formeze bule de aer in interiorul baghetei si lasati sa dopeasca 1h 20 minute dupa ce ati uns putin baghetele cu ulei masline.

Dupa ce au dospit, ungeti-le din nou cu ulei masline si cu ajutorul unei lame sau a unui cutit foarte subtire la varf crestati painea in diagonala.

In timp ce dospeste bagheta incalziti bine cuptorul la 250 C. Pentru cine nu are termometrul la aragaz lasati focul sa mearga la maxim cca 30 minute ca sa ajunga la aceasta temperatura.

Puneti un vas cu apa in interiorul cuptorului cu 10 minute inainte de a pune baghetele.

Puneti baghetele in cuptor, la mine s-au copt dupa 20 minute. Ele sunt coapte cand au culoarea aurie din poza!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu fac paine in casa si putini sunt cei care fac paine in casa...

 

e buna si imi place atunci cand este calda...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Va rog o reteta cu faina integrala ca nu creste...

se combina cu faina alba, caci e mult prea grea integrala si de aceea nu-ti creste

 

Franzela cu malai

Ingrediente:

 

1 cub drojdie

1 lingura zahar

200-300 ml lapte/apa

1 lingurita sare

2 linguri ulei

100 g malai

400 g faina alba

Preparare:

 

Se framanta ingredientele ( se poate face mai intai maia ), se lasa la dospit 10-15 minute, apoi mai framanti inca o data aluatul si-l modelezi. Daca e prea moale il pui in tavile de cozonac, daca e mai tare il pui in tava de aragaz. Lasi la dospit in tava si inainte de a-l baga la cuptor il ungi cu apa si il crestezi.

 

dsc02538f.jpg

 

dsc02539q.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

arata foarte bine

si o pita de malai ar fi tare buna cu sarmalute :doh: sau cu pulpa de miel la cuptor si hrean, ca de Pasti

Share this post


Link to post
Share on other sites

are si un gust bun, asa un pic mai dulceag de la malai, ma abtin sa nu o pap pe toata

Share this post


Link to post
Share on other sites

faina pită, samsara. :)

sper ca si dupa ce scoti din cuptor dai pe deasupra painii cu mana uda. coaja nu devine asa de crocanta. e mai moale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iote asta nu stiam, am invatat ceva .... cu unt nu merge sau ulei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×