angeli_que 18 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 Topic creat special pentru a aduna retetele cu care pregatim painea !ca pe langa mamaliga romanul mananca multa paine ! incep cu o reteta de baghete ,sant moi inauntru si crocante pe dinafara o bunatate,daca doriti sa vedeti reteta pas cu pas mergeti pe www.e-retete.ro unde am prezentat-o Baghete ingrediente 250 g faina 00 250 g faina manitoba 12 g drojdie 50 ml lapte 200 ml apa 50 ml ulei de floarea soarelui 1/2 lingurita zahar 2 lingurite sare ulei masline pt. uns baghetele Preparare Framantam un aluat elastic folosind masina de paine. In caz ca nu aveti framantati cu mana,. Lasati aluatul sa dospeasca in loc cald timp de 1h 30 minute. Impartiti aluatul in 4 parti egale (cca 210g fiecare) dupa care le intindeti cu sucitorul, le rulati, le apasati putin cu sucitorul pe toata lungimea ruladei ca sa nu se formeze bule de aer in interiorul baghetei si lasati sa dopeasca 1h 20 minute dupa ce ati uns putin baghetele cu ulei masline. Dupa ce au dospit, ungeti-le din nou cu ulei masline si cu ajutorul unei lame sau a unui cutit foarte subtire la varf crestati painea in diagonala. In timp ce dospeste bagheta incalziti bine cuptorul la 250 C. Pentru cine nu are termometrul la aragaz lasati focul sa mearga la maxim cca 30 minute ca sa ajunga la aceasta temperatura. Puneti un vas cu apa in interiorul cuptorului cu 10 minute inainte de a pune baghetele. Puneti baghetele in cuptor, la mine s-au copt dupa 20 minute. Ele sunt coapte cand au culoarea aurie din poza! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
ea_adita 7 Raportează post Postat August 30, 2009 nu fac paine in casa si putini sunt cei care fac paine in casa... e buna si imi place atunci cand este calda... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Alberik 0 Raportează post Postat Septembrie 13, 2009 Va rog o reteta cu faina integrala ca nu creste... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Floarea Neatinsa 0 Raportează post Postat Septembrie 15, 2009 pentru cei care chiar consuma paine, le recomand un robot de facut paine. este excelent! fff usor de preparat o multime de aluaturi.face toti banii ! :blink: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Alberik 0 Raportează post Postat Septembrie 15, 2009 Am luat robot dar faina faina integrala ii piatra...asta-i... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Septembrie 22, 2010 Va rog o reteta cu faina integrala ca nu creste... se combina cu faina alba, caci e mult prea grea integrala si de aceea nu-ti creste Franzela cu malai Ingrediente: 1 cub drojdie 1 lingura zahar 200-300 ml lapte/apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 100 g malai 400 g faina alba Preparare: Se framanta ingredientele ( se poate face mai intai maia ), se lasa la dospit 10-15 minute, apoi mai framanti inca o data aluatul si-l modelezi. Daca e prea moale il pui in tavile de cozonac, daca e mai tare il pui in tava de aragaz. Lasi la dospit in tava si inainte de a-l baga la cuptor il ungi cu apa si il crestezi. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
*fulgdenea* 54 Raportează post Postat Septembrie 22, 2010 arata foarte bine si o pita de malai ar fi tare buna cu sarmalute :doh: sau cu pulpa de miel la cuptor si hrean, ca de Pasti Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Septembrie 22, 2010 are si un gust bun, asa un pic mai dulceag de la malai, ma abtin sa nu o pap pe toata Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Rodica` 6535 Raportează post Postat Octombrie 8, 2010 faina pită, samsara. :) sper ca si dupa ce scoti din cuptor dai pe deasupra painii cu mana uda. coaja nu devine asa de crocanta. e mai moale. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 8, 2010 iote asta nu stiam, am invatat ceva .... cu unt nu merge sau ulei? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri