Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Deputatii isi iau masini noi

Postări Recomandate

Abia intorsi la lucru, alesii neamului si-au si stabilit deja prioritatile pentru aceasta sesiune. Nu s-ar zice ca acestea au vreo legatura cu nevoile poporului, de vreme ce, ieri, conducerea Camerei Deputatilor a aprobat inlocuirea celor 345 de autoturisme Dacia SuperNova, achizitionate in iunie 2001, cu alte masini nou-noute. Lunga lista de conditii tehnice si dotari pe care trebuie sa le aiba noile masini arata faptul ca deputatii vor sa cumpere Dacia Logan, fiecare autoturism la un pret estimativ de 8.750 de euro. Solidaritatea de care dau dovada deputatii atunci cand vine vorba de propriile facilitati a facut ca in unanimitate acestia sa fie de acord cu alocarea a peste doua milioane de euro pentru "activitatea in teritoriu".

Abia intorsi la lucru, alesii neamului si-au si stabilit deja prioritatile de pe agenda. Evident, acestea nu au legatura cu agenda publica sau cu motivul pentru care au fost trimisi in parlament, respectiv elaborarea si adoptarea de acte normative. Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri inlocuirea celor 345 de autoturisme Dacia SuperNova cu alte masini nou-noute, cheltuielile fiind estimate la doua milioane de euro.

Desi disputele politice ii impart pe deputati in doua tabere adverse, atunci cand vine vorba despre propriile facilitati, apare o solidaritate care transcede orice granite doctrinare sau de alta natura. Astfel, chiar daca nu s-au inteles asupra programului de lucru sau asupra functiei de purtator de cuvant al Biroului Permanent, nu e de mirare ca toti reprezentantii din conducerea Camerei Deputatilor au votat cot la cot un memorandum intern prin care se aproba innoirea parcului auto aflat in dotarea forului legislativ.

Peste doua milioane de euro pentru "activitatea in teritoriu"

La propunerea secretarului general al Camerei Deputatilor, Mihai Ungheanu, Biroul Permanent a stabilit ca cele 345 de autoturisme Dacia SuperNova achizitionate in iunie 2001 si-au trait traiul si trebuie inlocuite pentru a asigura un plus de confort alesilor care obisnuiesc sa le foloseasca si in interes personal, nu doar pentru activitatea in circumscriptiile electorale, asa cum ar trebui. Ungheanu invoca hotarari interne privind patrimoniul forului legislativ si hotarari ale guvernului, potrivit carora autoturismele de productie indigena au o durata de functionare de patru ani. Astfel, s-a acceptat cumpararea unor autoturisme noi cu caracteristici tehnice "egale sau superioare" celor aflate in dotare si care urmeaza sa fie predate la schimb. Directiile de specialitate din cadrul forului legislativ ar urma sa contacteze toate firmele care comercializeaza astfel de masini si sa organizeze licitatie, una dintre conditiile contractuale fiind aceea ca societatea castigatoare sa le preia peste doi-trei ani si sa furnizeze altele in sistem buy-back. Lunga lista de conditii tehnice si dotari pe care trebuie sa le aiba noile masini releva insa faptul ca reprezentantii Biroului Permanent au de gand sa cumpere Dacia Logan, estimata la 8.750 de euro. Un calcul sumar arata ca, la acest pret, costurile se ridica la aproape trei milioane de euro, din care va fi scazuta valoarea vechilor autoturisme. Chiar si asa, estimarile arata ca operatiunea va costa peste doua milioane de euro din bugetul Camerei Deputatilor, asta dupa ce, numai in aceasta vara, deputatii au investit 1,6 milioane de euro doar pentru reamenajarea salii de sedinte.

Masini vopsite in "albastru PSD"

Livrarea automobilelor va fi facuta in primele zile ale anului viitor, cu plata la inceputul lunii februarie, iar furnizorul va trebui sa faca dovada detinerii unei retele de service-uri autorizate, cu reprezentante in fiecare judet. Fata de vechile Dacii albe, deputatii de toate culorile politice vor circula cu automobile albastru-marin. Probabil ca "cerintele cromatice" ale Biroului Permanent nu au nici o legatura cu culoarea oficiala a PSD, insa s-a considerat ca albastrul este mai relaxant. De asemenea, deputatii cer ca masinile sa fie dotate cu computer de bord, indicatoare digitale, sistem antiefractie, inchidere centralizata cu telecomanda, airbag pentru sofer si insotitor, sistem de stingere progresiva a luminii, aer conditionat si radio CD, toate acestea reprezentand un progres semnificativ fata de vechile masini. Alesii vor primi si un manual de intretinere si exploatare, precum si un catalog cu piese de schimb, automobilele urmand sa aiba o garantie de 18 luni. Cum numarul total al deputatilor a scazut de la 345 la 332 in aceasta legislatura, 13 autoturisme vor sta insa la dispozitia grupurilor parlamentare.

Sursa: Curentul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca deobicei...

Nu ma mai surprinde.

 

Offtopic: Eu daca ar fi dupa mine as transforma parlamentul intr-o institutie cu regim de cazarma militara.

Sa doarma acolo.

As mari indemnizatiile lor dar i-as tine inchisi acolo, cu program strict, iar iesirile sa le faca numai cu bilet de voie in weekend si situatii deosebite.

I rest totul la program: votat legi, lucru in comisii, ore de masa etc.

Le-as lasa accesul la consultanti de specalitate + presa si tv.

Stiu ca e utopic dar asa imi ai vars si eu naduful. :dwarf:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In conditiile descrise de tine m-ar mira sa se mai inghesuie cineva sa candideze... dar cred ca le-ar prinde bine un astfel de tratament, probabil nu s-ar mai gandi atat la masini, piscine etc :dwarf:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

poi..ce conteaza cum traieste poporul..lor sa le mearga bine!!jur,ca nu mia inteleg guvernul asta,toate le fac sa le fie lor bine,poi..cum ar putea domniile lor sa traiasca fara computer de bord, indicatoare digitale, sistem antiefractie, inchidere centralizata cu telecomanda, airbag pentru sofer si insotitor, sistem de stingere progresiva a luminii, aer conditionat si radio CD,si va mirati de ce merg romani dincolo sa lucreze.

 

T trist,foarte trist ;) :dwarf: :cat2: :ok:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×