Sari la conținut
Forum Roportal
ivancu44

Diferenta negativ si nedetectabil

Postări Recomandate

marius, din cite stiu negativ nu exista odata ce ai contactat virusul c.din acest moment noi nu mai putem fi decit nedetectabili. negativi sunt doar cei care sa-au vindecat spontan in faza acuta a bolii inainte de crinicizare.

negativ esti daca-ti faci testul anti hcv si este negativ. cu incarcatura virala (ARN-HCV)insa altfel stau lucrurile.NU INTELEG NICI EU...daca sistemul meu imun ajutat de peg si rib omoara sute sau milioane de virusi de ce nu-la omoara si pe ultimul...de ce exista riscul de a recidiva....

 

 

 

buna greyt,

scuze dar aseara am gresit .....fireste se numeste stelian fulga.

eu am grupa sanguina AB,si din cite am citit este prietena tuturor virusilor,,,

valorile transaminazelor acum 10 zile: GPT/ALT 14.50; GOT/AST 24.30

maninc soia. cumpar faina din comert si-mi fac singura lapte si tofu....este o minune.

 

maria

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am gasit asta pe net. si am copat pentru noi. ce spuneti?

ce parere ai marius?

 

 

 

"" Alte intrebari

 

Dupa tratamentul cu interferon si ribavirina, hepatita C se vindeca complet sau doar devine nedetectabila?

 

INTREBARE:

In cazul hepatitei C, dupa urmarea tratamentului cu interferon si ribavirina, aceasta se vindeca complet sau devine doar nedetectabila si poate aparea ulterior, la o noua solicitare a organismului? Eugen

 

RASPUNS:

 

Draga Eugen,

 

In urma tratamentului mentionat pentru hepatita cronica cu virus C, pacientul se poate vindeca complet, in sensul debarasarii de virus, caz in care boala nu reapare in caz de suprasolicitare a organismului. Mult succes!

 

In speranta ca ti-am putut fi de folos,

 

Dr. Radu Botgros, medic specialist boli infectioase, competenta ecografie generala, Centrul Medical Medsana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hey, George,

Daca mai intri pe forum si vezi mesajul asta... poate vorbim pe messenger mai mult. Si eu am descoperit de curand boala, nici nu am terminat toate analizele.

Din cate am inteles, tot de pe forum... nedetectabil nu inseamna negativ, nu stiu prea multe, Greyt si Dmb sunt expertii pe aicii.

Salutare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna la toti,

 

dupa cum vad mai exista ceva nelamuriri cu privire la negativ si nedetectabil. Parerea mea este ca aceste doua cuvinte sunt in sensul testelor care se fac pentru HCV sinonime: exista in principiu doua teste prin care se detecteaza prezenta virusului HCV: unul calitativ si unul cantitativ. In timp ce testul cantitativ detecteaza virusul pana la 600 IU/ml cel calitativ este mai sensibil si merge pana la 50 IU/ml. Asta inseamna ca totul ce este sub aceste valori inseamana negativ sau nedetectabil.

Daca se merge mai departe (prin anumite teste speciale) se poate vedea - pentru pacientii care au fost clasati prin testele de mai sus ca si negativ sau nedetectabil - daca mai sunt resturi de virusuri in celulele ficatului. Aici, parerea mea, se poate atunci diferentia intre negativ si nedetectabil: daca nu mai exista nici resturi de virus in ficat pacientul poate fi considerat complet negativ, altfel, se poate spune ca virusul este in sange nedetectabil dar exista resturi de virusuri in organ. (ceea ce este cazul la majoritatea pacientilor vindecati). De altfel un pacient vindecat va avea pentru. restul vietii anticorpi HCV (ceea ce nu inseamna ca este imnun pentru o noua infectare!).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×