Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna,

 

Eco mi-am facut la ultimul control, adica acum 3 saptamani. Maine sunt programata pentru un set de analize. Durerile nu sunt insuportabile, m-am cam obisnuit cu ele. Mi se pare cam ciudata intarzierea asta, atata tot. Multumesc pentru raspunsuri si va doresc o saptamana minunata.

 

PS. O sa va tin la curent...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o poveste noua despre sarcina ectopica

la 5 saptamani am aflat ca sunt insarcionata, doctorul mi-a recomandat duphaston pentru mentinerea sarcinii dupa un ecograf in care ii arata ca outul are margini neregulate......SI APARITIA SANGERARII USOARE........a mai trecut o saptamana, am facut un HCG care a iesit 520...mic.....mi-a pus diagnostic....SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE.....URGENT CHIURETAJ...........disperata am plecat la alt medic care la ecograf nu a vazut sarcina in uter dar a descoperit un nodul fibromatos de 1,6 cm................si un nou diagnostic.....SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE.( NEVIABILA)...............URGENT CHIURETAJ.....................a 2 a zi am fost la chiuretaj...totul a decurs bine, mi-au trimis la laborator tot ce au scos din mine din cauza acelui nodul.....SANGERAREA A PERSISTAT SI DUPA CHIURETAJ.....dar, dupa 3 zile am simtit o durere abdominala puternica, am intrat in panica si m-am dus urgent la medic...................o noua ecografie.........chiUretaj bine facut, in schimb un semn de intrebare......OARE POATE FI SARCINA ECTOPICA?........SANGERAREA EXISTA..........am fost trimisa sa refac HCG...............612.............grav..........asta inseamna ca exista placenta in mine, deci este sarcina extrauterina.................deja nu mai stiam ce e cu mine, ce se intampla si de ce tocmai mie.........nu am fost niciodata bolnava, nicio injectie in viata mea..........fara niciun incident anterior.....................am fost chematala urgenta in spital....o noua ecografie....nu s-a vazut nimic, inschimb la analiza delaborator la ce mi-a scos din mine nu s-a descoperit nici urma de sarcina................CONCLUZIE: CHIURETAJ FACUT DEGEABA, SI EXISTENTA UNEI SARCINI ECTOPICE. MOARTE.......................probabil sunt o norocoasa deoarece mi s-a administrat metrotexat si acid folic ( 2 zile, una si una)..........dupa 4 zile( adica ieri) am refacut HCG...............375.............mi s-a spus ca-s pe drumul cel bun.......mai trebuie sa refac HCG luni, adik dupa inca 4 zile....si iar la o saptamana si la 2 sapt....................pana va scadea sub 10.............abia atunci va fi bine..............................ACUM AM SA VA ATASEZ SI UN SITE DIN CARE PUTETI SA INTELEGETI MAIMULTE.......................existenta sangerarii pe sarcina poate fi un semn.......o sarcina extrauterina, sau nu............http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Obstetrica-Notiuni_semnificative_pentru_stabilirea_diagnosticului_si_conduitei_in_sarcina_e

xtrauterina--2231.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu iti recomand sa te duci repede, repede sa faci o analiza de sange....beta-HCG.............este singura care detecteaza exact sarcina..........o sarcina ectopica este greu de detectat pana in 6-8 saptamani.................lamine nu s-avazut nici in a 7-a saptamana nimic................................

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna

Am avut si eu sarcina extrauterina acum 4 ani...era sa mor...am ajuns la spital cu hemoragie puternica si am fost operata de urgenta.Cineva spunea ca ar trebui sa iti iasa testul de sarcina pozitiv...la mine nu a fost asa...nu-mi venise ciclul la data aproximata...mi-am tot facut vreo 2-3 teste de sarcina la rand dar nimic toate ieseau negative.Am mers la medic care mi-a spus ca probabil este o dereglare hormonala si mi-a dat un tratament.Am luat tratamentul si mi s-a pornit menstruatia am zis eu,numai ca dupa 2 saptamani imi vine iar.Merg din nou la doctor iar acum imi da tratament sa-mi opreasca.In sfarsit mi se opreste si am crezut ca am scapat de probleme.Intr-o dimineata ma trezesc in niste dureri groaznice si cu hemoragie imi sun ginecologul si el imi spune sa ma duc de urgenta la spital.La 8 eram la spital iar la 10.30 ieseam din operatie.Daca mai stateam putin...

Este foarte adevarat faptul ca cine este operat de sarcina extrauterina o poate face si pe a doua.Eu am intrebat medicul si mi-a spus ca o data ce am facut-o pe prima nimeni nu imi garanteaza ca nu o voi face si pe a doua.Oricum multumesc lui Dumnezeu ca am o fetita minunata nascuta inainte de a avea aceasta problema.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, asa e, daca ai o SEU riscul creste sa o ai si pe a doua, si tot asa. Cel mai bine e sa mergi la medic imediat ce suspectezi o sarcina, pentru ca in cazul in care e ectopica sa poti sa o elimini sau operezi inainte sa pierzi trompa uterina.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor!!! am si eu o problema... Ultima menstruatie am avut-o in luna iunie pe 22 si de atunci nu am mai avut. Am dureri in partea de jos a abdomenului eu spun ca ma dor ovarele in special dreptul dar stangul ma doare mai tare cand apas pe el. Am fost azi la dr. ginecolog pentru ca eu cred ca sunt insarcinata. El a spus ca dupa marimea uterului intradevar sunt insarcinata dar la eco transvaginala nu se vede sarcina. A spus ca ori e prea mica sarcina ori este sarcina extrauterina :D ...cu toate ca s-a uitat si in afara uterului si nu a observat nimic. Maine ma duc sa-mi fac analiza la sange sa vad ce se intampla.... Va rog da-ti-mi niste sfaturi, ceva. Va pooop :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai avut sangerari, ceva?

Mult mai frecvent, in sarcina extrauterina apar sangerari, in majoritatea cazurilor acestea sunt cu sange modificat (maroniu).

Evolutia unei sarcin extrauterine este in marea majoritate a cazurilor grava, fara interventie medicala (sarcina extrauterina nu gaseste resursele necesare dezvoltarii, evolutia acesteia depasind in cazuri exceptionale 3-4 luni de gestatie).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca UM a fost pe 22 IUNIE (deci sigur iunie?!) atunci o sarcina normala ar fi trebuit sa apara fara nici o problema la ecograf. Ce nu inteleg este daca a zis ca uterul e marit si suspecteaza o sarcina, cum a putut dupa aia sa spuna ca poate fi o sarcina extrauterina... de ce ar mai fi uterul marit? Analizele de sange BHCG iti spun cel mai exact si daca e sarcina, si ce fel de sarcina este. Un test de sarcina ai facut?

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

da a zis ca uterul e marit si ca e posibil sa fie o sarcina dar nu a vazut-o iar apoi a spus ori e prea mica sarcina ori e extrauterina........ si da chiar azi dimineata am facut un test de sarcina (sure chek) si e negativ sa nu le mai pun pe alea de saptamana trecuta 2 la numar tot negative.... Maine ma duc sa-mi fac analizele la sange sa vad...exact...E posibil sa fie prea mica sarcina si din cauza asta sa imi iasa testele negative? Adica la cat timp dupa conceptie iasa un test pozitiv?

Editat de iuliana13

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×