Sari la conținut
Forum Roportal
cocora

HepatitaB

Postări Recomandate

Scriu pt. prima data pe acest forum Sotul meu a fost descoperit anul trecut cu Hepatita B in urma unei donari de sange,pt. un coleg care suferea de o boala grava. . Are 38 de ani. Medicul de fam. nici macar nu ne-a indrumat la un spital de Boli infectioase sau la un specialist .Ne-a asigurat ca daca are o viata sanatoasa ,fara alcool, fara prajeli si fara stres,acesta poate disparea din organism. Am fost extraordinar de ignoranti ca am lasat sa treaca 1 an de zile pana sa aflam mai multe amanunte despre asta si poate daca sotul meu nu acuza o oboseala continua si alte simptome care le avea din trecut (dar le puneam pe seama fierii) nu mergea nici acum.A fost diagnosticat cu:hepatita cronica cu VHB,colecistita cronica nelitiazica,cu sindrom dispeptic important. Am citit aici ca trebuie sa fie facuta si viremia in afara de celelalte analize care ,dupa spusele doctorului sunt normale Nu ni s-a explicat prea multe , decat ca

trebuie sa le repete la 3 luni. Acestea sunt facute in luna mai 2006: Core interpretare - reactive; ;

HBsAgInterpretare - reactive ;AntiHBe_2Interpretare - reactive;MCHC - 32.9 ( toate pana aici incercuite cu marker);HBsAg - 257.18 Markeri tumorali -9.29( fata de 8.50/ui/ml normala)

TGO - 23; TGP - 22; HCV - Nonrective( deci nu are si hep.C); Colesterol - 244( care este foarte mare).Sunt o gramada de analize dar n-o sa va plictisesc cu ele , ca sunt in limite normale fata de valorile normale. Nedumeriri am multe, dar principala este, daca sa faca din proprie initiativa viremia, sau sa o instiinteze pe doctora? Ca regim de viata a exclus alcoolul ( chiar daca el nu era un bautor asiduu),am exclus carnea de porc,prajelile,si nu are voie de la colecist unele legume cum ar fi ,varza, fasolea,mazarea,castravetii,rosiile ceapa, usturoiul. Nu stiu daca e bine, ca nu i-au mai ramas multe alimente ca alternativa .Ia acum Siliphos si Liv 52 si a luat 2 saptamani No_spa, colebil si motilium pentru colecist. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi daca se poate, cei care aveti mai multe informatii despre acest neinvitat virus in viata noastra.El s-a schimbat intr-un om un pic prea posac si as vrea sa-l scot din starea asta ca nu este bine.Astept raspunsuri cat mai repedeeeee.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

Cred ca medicul de familie s-a orientat numai dupa valoarea transaminazelor,care sunt in limite norm.Corect ar fi fost sa va trimita la un specialist si acesta ar fistabilit exat ce trebui facut.Daca sotul acuza stari de oboseala cred ca ar fi bine sa mergeti la un alt medic,daca puteti la Sp ,,Matei Bals",unde va fi destul de bine investigat.Viremia este concludenta pentru a se stabili daca este nevoie de trat in hep b,poate sa o faca pe cont propriu,oricum se plateste.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×